Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Sytem ozonowania, owoce, warzywa, mięso

25-04-2014, 9:16
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 11 000 zł     
Użytkownik daniel7613
numer aukcji: 4143708105
Miejscowość Wolsztyn
Wyświetleń: 17   
Koniec: 25-04-2014 08:54:27

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Blue Planet

Daniel Świetliński

ul. Boh. Bielnika 21b

64-200 Wolsztyn

tel. 604 [zasłonięte] 562

mail: [zasłonięte]@onet.eu

 

Płatność z góry

przesyłka kurierska

gratis

 

Płatność przy odbiorze

zapytaj

 

 

Blue Planet

Daniel Świetliński

ul. Boh. Bielnika 21b

64-200 Wolsztyn

 

PKO Bank Polski

91 1020 [zasłonięte] 4[zasłonięte]1440002 [zasłonięte] 001654

 

 

Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Komentarze

 

Panelealle galerie przedmiotow na allegro


 


Aukcja dotyczy doradztwa w zakresie montażu systemu ozonowania przestrzeni ładunkowej pojazdów ciężarowych przewożących owoce, warzywa, mięso lub inne produkty żywnościowe.


Ozon Mobille Truck to bezobsługowy system ozonowania przestrzeni ładunkowej pojazdów przewożących towary żywnościowe.
System składa się z modułu wykonawczego, który emituje gaz (ozon) i jest umieszczony bezpośrednio w przestrzeni ładunkowej, oraz z jednostki sterującej, która może być zamontowana w szoferce pojazdu bądź w innym miejscu dogodnym dla monitorowania stężenia oraz kontroli ozonu.
Stężenie ozonu jest precyzyjnie badane przez czujnik znajdujący się w przestrzeni ładunkowej i analizowane przez centrale sterującą. Może być zamontowany na dowolnym pojeździe samochodowym ze szczelną przestrzenią ładunkową.


Główne cechy systemu:

- obudowa ze stali kwasoodpornej (wytrzymała na trudne warunki pracy)
- wbudowany, wydajny, odporny na trudne warunki generator ozonu Blue Planet,
- filtry wlotowe HEPA,
- monitorowanie i sterowanie stężenia ozonu zautomatyzowaną centralą,
- system bezpieczeństwa i monitoringu przeciw zatruciu ozonem,
- zabezpieczenie przeciwzwarciowe i przeciw przepięciowe,
- bezobsługowy proces dezynfekcji,
- zasilanie z akumulatorów pojazdu,


Obszar zastosowania:


Mobilne chłodnie przewożące owoce, warzywa, mięso, ryby o maksymalnej kubaturze przestrzeni ładunkowej 150m3


Efekty stosowania atmosfery ozonu:


- Zahamowanie / neutralizacja rozrostu kolonii bakterii, pleśni, grzybów,
- przedłużenie świeżości,
- poprawa walorów smakowych i wizualnych owoców i warzyw,


Zasilanie:


- 12 - 24 V


Moc:


- Max 600 Wat


W skład zestawu systemu wchodzą:


- Centrala sterująca
- Generator wykonawczy
- Czujnik monitorujący
- Okablowanie
- Montaż


Przedział stężeń stosowanych w przestrzeni ładunkowej mierzone w ppm/m3:


- 0-10ppm

Serwis gwarancyjny:


- gwarancja 24 miesiące,
- możliwość przedłużenia gwarancji poprzez coroczne, bądź sezonowe płatne przeglądy,


Montaż i jego zakres:


- montaż obejmuje wszystkie czynności prowadzące do zainstalowania i uruchomienia systemu ozonowania na samochodzie

- montaż w siedzibie firmy Blue Planet wliczony w cenę urządzenia




System dobierany jest do potrzeb indywidualnych przewożonego towaru oraz do rozwiązań i warunków technicznych samochodu.




Wycena dokonywana jest indywidualnie dla każdego pojazdu i zależy od powierzchni ładunkowej, specyfiki auta, przewożonych towarów oraz wskazówek klienta.W celu konsultacji oraz wstępnej wyceny skontaktuj się z nami telefonicznie 604 [zasłonięte] 562 lub przez e-mail: [zasłonięte]@onet.eu


Ozon w przemyśle spożywczym.

Z uwagi na fakt, że ozon jest 50-100 razy skuteczniejszy w niszczeniu patogenów niż związki chloru, a przy tym nie tworzy szkodliwych związków chemicznych ze składnikami żywności, jest coraz częściej stosowany w przetwórstwie i przechowywaniu owoców i warzyw. Wyniki badań potwierdzają, że ozon niszczy nie tylko patogeny, ale także kryptosporydia, niedawno odkryte mikroorganizmy wywołujące czerwonkę, odporne na chlor. Gaz ozonowy umożliwia odkażenie powierzchni warzyw i owoców, przedłużając ich okres przydatności do spożycia oraz gwarantując bezpieczeństwo konsumentowi. Atakując i utleniając ściany komórkowe organizmów, ozon bezpowrotnie niszczy patogeny. Do podstawowych zalet dezynfekcyjnych można zaliczyć jego silne i szybkie działanie na bakterie, przede wszystkim bakterie chorobotwórcze, jak: Salmonella, E. Coli, Clostridium, Cryptosporidium i wykazuje także duże zdolności unieszkodliwiania spor, cyst i wielu innych mikroorganizmów.