Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Sytem ozonowania mobilnego, owoce, warzywa, mięso

19-07-2014, 7:49
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 14 000 zł     
Użytkownik daniel7613
numer aukcji: 4395272017
Miejscowość Wolsztyn
Wyświetleń: 145   
Koniec: 19-07-2014 07:45:26

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Blue Planet

Daniel Świetliński

ul. Boh. Bielnika 21b

64-200 Wolsztyn

tel. 604 [zasłonięte] 562

mail: [zasłonięte]@onet.eu

 

Płatność z góry

przesyłka kurierska

gratis

 

Płatność przy odbiorze

zapytaj

 

 

Blue Planet

Daniel Świetliński

ul. Boh. Bielnika 21b

64-200 Wolsztyn

 

PKO Bank Polski

91 1020 [zasłonięte] 4[zasłonięte]1440002 [zasłonięte] 001654

 

 

Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Komentarze

 

Panelealle galerie przedmiotow na allegro


 


Wyprzedź konkurencje stosując ozon!

Ozon to bezpieczny gaz który zapobiega rozwojowi bakterii, pleśni i grzybów w przestrzeni ładunkowej oraz na produktach takich jak owoce, warzywa, mięso, wędliny.

 

Aukcja dotyczy gotowego systemu ozonowania przestrzeni ładunkowej pojazdów ciężarowych i dostawczych przewożących owoce, warzywa, mięso lub inne produkty żywnościowe.


Ozon Mobille Truck to bezobsługowy system ozonowania przestrzeni ładunkowej pojazdów przewożących towary żywnościowe.
System składa się z modułu wykonawczego, który emituje gaz (ozon) i jest umieszczony bezpośrednio w przestrzeni ładunkowej, oraz z jednostki sterującej dla monitorowania stężenia oraz kontroli ozonu.
Stężenie ozonu jest precyzyjnie badane przez czujnik znajdujący się w przestrzeni ładunkowej i analizowane przez centrale sterującą. Może być zamontowany na dowolnym pojeździe samochodowym ze szczelną przestrzenią ładunkową.


Główne cechy systemu:

- obudowa ze stali kwasoodpornej lub aluminium (wytrzymała na trudne warunki pracy)
- wbudowany, wydajny, odporny na trudne warunki generator ozonu Blue Planet,
- filtry wlotowe HEPA,
- monitorowanie i sterowanie stężenia ozonu zautomatyzowaną centralą,
- zabezpieczenie przeciwzwarciowe i przeciw przepięciowe,
- bezobsługowy proces dezynfekcji,
- zasilanie z akumulatorów pojazdu lub agregatu chłodniczego


Obszar zastosowania:


Mobilne chłodnie przewożące owoce, warzywa, mięso, ryby o maksymalnej kubaturze przestrzeni ładunkowej 150m3


Efekty stosowania atmosfery ozonu:


- Zahamowanie / neutralizacja rozrostu kolonii bakterii, pleśni, grzybów,
- przedłużenie świeżości,
- poprawa walorów smakowych i wizualnych owoców i warzyw,


Zasilanie:


- 12 - 24 V


Moc:


- Max 600 Wat


W skład zestawu systemu wchodzą:


- Centrala sterująca
- Generator wykonawczy
- Czujnik monitorujący
- Okablowanie
- Montaż


Przedział stężeń stosowanych w przestrzeni ładunkowej mierzone w ppm/m3:


- 0-10ppm

Serwis gwarancyjny:


- gwarancja 24 miesiące,
- możliwość przedłużenia gwarancji poprzez coroczne, bądź sezonowe płatne przeglądy,


Montaż i jego zakres:


- montaż obejmuje wszystkie czynności prowadzące do zainstalowania i uruchomienia systemu ozonowania na samochodzie

- montaż w siedzibie firmy Blue Planet w Wolsztynie lub u klienta.


System dobierany jest do potrzeb indywidualnych przewożonego towaru oraz do rozwiązań i warunków technicznych samochodu.




Wycena dokonywana jest indywidualnie dla każdego pojazdu i zależy od powierzchni ładunkowej, specyfiki auta, przewożonych towarów oraz wskazówek klienta.W celu konsultacji oraz wstępnej wyceny skontaktuj się z nami telefonicznie 604 [zasłonięte] 562 lub przez e-mail: [zasłonięte]@onet.eu


Ozon w przemyśle spożywczym.

Z uwagi na fakt, że ozon jest 50-100 razy skuteczniejszy w niszczeniu patogenów niż związki chloru, a przy tym nie tworzy szkodliwych związków chemicznych ze składnikami żywności, jest coraz częściej stosowany w przetwórstwie i przechowywaniu owoców i warzyw. Wyniki badań potwierdzają, że ozon niszczy nie tylko patogeny, ale także kryptosporydia, niedawno odkryte mikroorganizmy wywołujące czerwonkę, odporne na chlor. Gaz ozonowy umożliwia odkażenie powierzchni warzyw i owoców, przedłużając ich okres przydatności do spożycia oraz gwarantując bezpieczeństwo konsumentowi. Atakując i utleniając ściany komórkowe organizmów, ozon bezpowrotnie niszczy patogeny. Do podstawowych zalet dezynfekcyjnych można zaliczyć jego silne i szybkie działanie na bakterie, przede wszystkim bakterie chorobotwórcze, jak: Salmonella, E. Coli, Clostridium, Cryptosporidium i wykazuje także duże zdolności unieszkodliwiania spor, cyst i wielu innych mikroorganizmów.