Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Syrop z agawy 500 ml NISKI IG ZAWIERA PREBIOTYK

22-06-2012, 6:22
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 25 zł     
Użytkownik tuekosklep
numer aukcji: 2414079708
Miejscowość Łomża
Wyświetleń: 34   
Koniec: 21-06-2012 16:00:54
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

dlaczego my?

PHU Eko galeria

ul. Ciepła 15

18-400 Łomża

tel: 604[zasłonięte]208

e-mail: [zasłonięte]@tuekosklep.pl

dostawa

  • Poczta Polska
  • UPS

opis produktu

Syrop z agawy BIO

500 ml

GWARANCJA NATYCHMIASTOWEJ WYSYŁKI

-

TOWAR WYSYŁAMY W CIĄGU 24 GODZIN OD OTRZYMANIA WPŁATY NA KONTO


Skład: syrop z agawy 100% bio*

* składnik ekologiczny objęty certyfikatem kontroli EL-01-BIO


Producent: Allos - Niemcy

Większość z nas lubi słodki smak, zwłaszcza dzieci uwielbiają słodzone napoje, ciastka, naleśniki itp. Coraz głośniej mówi się jednak

o szkodliwości cukru w naszej diecie. Coraz częściej słyszy się, że nadmiar cukru, który w dzisiejszych czasach jest wszędzie, ma zgubny wpływ na nasze zdrowie. Przede wszystkim cukier obniża naszą odporność. A jeśli odporność jest niska, chorujemy - od zwykłego przeziębienia począwszy, na nowotworach skończywszy.

Co zatem robić kiedy chce się słodkiego?

UŻYWAĆ ZDROWSZYCH ZAMIENNIKÓW CUKRU: syropu z agawy, syropu klonowego, ksylitolu, miodów, inuliny.


Ekologiczny syrop z agawy jest doskonałą alternatywą dla cukru i innych tradycyjnych i niekoniecznie zdrowych substancji słodzących. Jest to środek słodzący produkowany głównie z kaktusa z rodzaju Agave tequilana oraz Agave salmiana. Weganie zastępują nim miód.


Syrop z agawy charakteryzuje się smakiem porównywalnym do rozrzedzonego miodu lub syropu klonowego. Jest około 3-krotnie słodszy od cukru. Ma od 4 do 5 razy niższy indeks glikemiczny od miodu. Zawiera spore ilości inuliny – naturalnego prebiotyku.

Zawiera żelazo, wapń, potas i magnez.

Można stosować go do słodzenia zimnych napojów, ponieważ charakteryzuje się dużą rozpuszczalnością w wodzie.


Syrop z agawy stanowi idealną alternatywę dla osób stosujących dietę nioskowęglowodanową, dietę Montignaca lub ograniczających cukier ze względów zdrowotnych. Oprócz sprzyjających zdrowej diecie naturalnych cukrów, syrop z agawy jest również źródłem błonnika, który w naturalny sposób przyspiesza przemianę materii.

Polecamy go do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, czy naleśników. Doskonale nadaje się również do słodzenia napojów. Stosowany w diecie witariańskiej, ponieważ w procesie produkcyjnym podgrzewany jest wyłącznie do temperatury max 40 stopni Celsjusza, dzięki czemu nie traci swoich licznych właściwości odżywczych.

ZAPRASZAMY NA NASZE POZOSTAŁE EKOAUKCJE!