SYROP MONIN KAWA
Kawa to powszechnie znany napój wytwarzany z nasion kawy zwanych ziarenkami kawy. Roślina dająca te nasiona została odkryta w Etiopii, ale jej uprawa rozprzestrzeniła się na inne kraje, dzięki czemu powstały różne gatunki kawy. Aby uzyskać najpopularniejszy napój świata, ziarenka kawy trzeba wysuszyć, wypalić, a następnie zaparzyć. Uważa się, że smak kawy przywraca apetyt oraz odświeża receptory węchowe. Oczywiście jest ona także ceniona za swój smak oraz jako znakomity poranny środek „wybudzający”, ze względu na zawartość kofeiny.
Dzięki syropowi kawowemu firmy MONIN nie trzeba się martwić o parzenie i przygotowywanie kawy: wystarczy go nalać do gorącego lub zimnego napoju i już można poczuć intensywny smak kolumbijskiej kawy!
BARWA:
Ciemnobrązowa ze złotymi przebłyskami
SMAK:
Intensywny gorzki bukiet mielonej kawy. Smak parzonej kawy z pewną nutką typową dla kawy kolumbijskiej
ZASTOSOWANIA:
Koktajle, napoje deserowe, mokka, kawy z mlekiem skondesowanym, napoje mrożone
Przykładowa receptura: 1 duża łyżka lodów waniliowych, 180ml mleka, 60ml syrop Monin Kawa.
KOD PRODUKTU: DE01514