SYROP MONIN CIASTKO MAKARONIKI
Makaroniki to słodkie wyroby cukiernicze. Jego nazwa ciastka pochodzi od włoskiego słowa "maccarone" lub "maccherone". Słowo to pochodzi od "ammaccare", co oznacza zmiażdżyć, tutaj odnosi się do pasty migdałowej, która jest głównym składnikiem przysmaku. Makaroniki składają się z bezy: wykonanej z mieszaniny białek i mąki migdałowej. Można je spotkać w różnych smakach, począwszy od tradycyjnych malinowych i czekoladowych po bardziej egzotyczne takie jak o smaku trufli i zielonej herbaty. Miękkie i chrupiące makaroniki są jednym z najbardziej popularnych przysmaków francuskich.
Syrop MONIN Ciasteczko Makaroniki jest naprawdę wszechstronnym produktem: można tworzyć napoje na bazie latte aż po wyrafinowane martini. Można mieszać syrop MONIN Ciasteczka Makaroniki z klasycznymi smakami, takimi jak MONIN Jeżyna, Truskawka lub Czekolada i też z bardziej delikatnymi jak np. MONIN Róża.
BARWA
Przezroczysty ze złotym przebłyskiem.
SMAK
Słodki aromat prażonych migdałów z nutą wanilii, masła i ciastek. Kremowy i długotrwały smak oryginalnych makaroników.
ZASTOSOWANIA
Latte, kawy, czekolady, mokka, ciepłe i mrożone herbaty, drinki deserowe, koktajle, kulinaria
KOD PRODUKTU: DE01545