CZYSTY SYROP KLONOWY 250ml
Naturalny syrop klonowy jest otrzymywany poprzez odparowanie wody z soku pobieranego z pnia klonu.
Nie zawiera konserwantów, jest bogaty w cukry, sole mineralne (wapnia, potasu, magnezu, manganu, fosforu),
witaminy (B2, B5, B6, niacyna, biotyna, kwas foliowy)
i podobnie jak miód ma właściwości bakteriobójcze.
Jest przy tym znacznie mniej kaloryczny niż cukier i miód.
Ma bursztynową barwę, gęstą konsystencję i słodki, lekko przydymiony smak.
Niedostateczna ilość potasu może objawiać się osłabieniem organizmu, zmniejszeniem siły mięśni szkieletowych i gładkich oraz mniejszą wydolnością serca.
Bolesne skurcze mięśni łydek, drgania powieki, drętwienie kończyn, łamliwość paznokci i wypadanie włosów, bóle i zawroty głowy, trudności w koncentracji i zaburzenia snu – to tylko niektóre z objawów niedoboru magnezu.
Jeśli cierpisz na dolegliwości kostne, odczuwasz znużenie i nerwowość, obserwujesz spadek masy ciała i brak apetytu, to być może brakuje ci fosforu.
Fosfor to drugi (po wapniu) minerał występujący w największym stężeniu w organizmie.
Zastosowanie Syrop klonowy jest znany przede wszystkim jako polewa do naleśników w postaci francuskich crepes i amerykańskich pancakes. Jednak jego zastosowanie jest znacznie szersze i z powodzeniem można włączyć go do codziennej diety.
Jest doskonałym dodatkiem do owoców, francuskich tostów, ciast, lodów, jogurtu, płatków śniadaniowych, sałatek, sosów i dipów. Ponadto, znakomicie nadaje się do warzyw, fasoli, ziemniaków, pieczonych i smażonych mięs i ryb.
Można go używać jako substytut miodu i cukru, do mleka, kawy, herbaty i oryginalnych drinków.
PAMIĘTAJ! Koszty wysyłki zmieniają się wraz z rosnącą ilością zamawianych sztuk!