SYROP KLONOWY
ORGANIC - BIO
250ml
Syrop Klonowy Bio to NATURALNY a przede wszystkim NISKOKALORYCZNY produkt słodzący, który stał się jednym z najbardziej rozpoznawalnych znaków Kanady. Jego główną zaletą jest niska zawartość cukru i wspaniały aromatyczny smak.
Syrop klonowy zostaje uzyskany poprzez odparowanie wody z soku klonowego, a następnie ulega pasteryzacji, dzięki temu zawdzięcza swoją długą datę przydatności. Ma zdecydowanie mniej kalorii niż miód i biały cukier a swym naturalnym i słodkim smakiem wspaniale je zastępuje. Nadaje się dla każdego kto dba o zdrowie oraz chce wzbogacić swoją dietę o wiele cennych witamin i minerałów.
Syrop klonowy zawiera wapń, potas, magnez, mangan, cynk oraz fosfor a także witaminy z grupy B (B2, B5, B6), kwas foliowy, niacynę i biotynę. Poprzez takie bogactwo związków i zastąpienie nim białego cukru można wspomagać odporność, działać korzystnie na układ krwionośny, nerwowy, wątrobę, skórę oraz poziom cukru i cholesterolu. Syrop Klonowy Bio stosuje się głównie jako zamiennik miodu i cukru, ale także do polewania różnego typu deserów, placków, naleśników, gofrów, lodów oraz owoców. Świetnie sprawdza się jako dodatek do różnego typu dań na ciepło i zimno (warzyw, mięs, pierogów, ryżu) oraz wielu napojów (herbata, kakao, kawa), marynat i sosów.
SYROP KLONOWY BIO BEZ DODATKU SZTUCZNYCH BARWNIKÓW, AROMATÓW I KONSERWANTÓW
Skład: 100% kanadyjski syrop klonowy BIO Grade C (Amber nr 2)
Zawartość w 100g (75ml): energia – 1130kJ/270kcal; białko – 0g, sacharydy – 66.9g, tłuszcze – 0g.
Kraj pochodzenia: Kanada
Data ważności: 24-11-2017r.