Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Syrop klonowy 250ml 100%BIO_POSTAW NA JAKOŚĆ

25-01-2012, 19:37
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 30 zł      Najwyzsza cena licytacji: 30 zł     
Użytkownik ullenstwo
numer aukcji: 2062013976
Miejscowość ŁÓDŹ
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 23   
Koniec: 15-02-2012 22:18:03
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha





Wszystkie aukcje
|
Komentarze
|
Strona "O mnie"
|
Wyślij wiadomość
|
Dodaj do ulubionych


Ekologiczny syrop klonowy

100% BIO


poj. 250ml

Kontakt


Wszelkie pytania prosimy kierować na:

- email:

[zasłonięte]@gmail.com

- tel.:

728 [zasłonięte] 38 09 (Urszula Michalak)

602 [zasłonięte] 10 40 (Maciej Michalak)



Wysyłka

Szybka przesyłka kurierska w 24h

TYLKO 14ZŁ

 

Cennik przesyłek pocztowych:

Paczka ekonomiczna: 

do 500g 9,50zł

do 1,5kg 11zł

do 4,5kg 13zł

do 10kg 18zł

Paczka priorytetowa:

do 500g 11zł

do 1,5kg 13zł

do 4,5kg 14,50zł

do 10kg 20,50zł

 

! ! ! UWAGA ! ! !

Produkty w szklanych opakowaniach (miody, soki, syropy, sosy, przeciery,  masła orzechowe, jogurty itp ważą więcej niz czysta masa produtku ze względu na wagę szkła.

 



Płatności

Firma:

Twoje Musli Urszula Michalak

Nr konta w mBanku:

45 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 615815

 

POLECAMY "Płacę z Allegro"




to produkt spożywczy, wytwarzany z soku klonowego.

Sok klonowy pobiera się z pnia klonu, (głównie z klonu cukrowego Acer saccharum i klonu srebrzystego A. saccharinum) i klonu czerwonego – podobnie jak sosnową żywicę lub kauczuk. Sok ten jest przezroczysty, o lekko żółtym zabarwieniu i mdłym, słodkawym smaku. Syrop otrzymuje się przez odparowanie nadmiaru wody. Syrop o gęstej konsystencji i jasnobrunatnym kolorze zawiera dużo cukru oraz sole mineralne. Używany jest na wiele sposobów. Najpopularniejsze zastosowanie to jako dodatek do popularnego w Ameryce dania śniadaniowego – pancake – naleśników podobnych do polskich racuchów. Bywa też dodatkiem do różnych deserów.

Pierwszą technologię wytwarzania syropu klonowego opracowali Indianiepółnocnoamerykańscy. Jako że nie znali rzemiosła kotlarstwa, do soku, gromadzonego w drewnianych lub ceramicznych misach, wrzucali rozgrzane w ognisku kamienie. Ten długotrwały i pracochłonny proces powodował, iż syrop nabierał specyficznego, "przypalonego" smaku. Europejczycy przybywający do Ameryki zmienili technologię odparowywania wody, poprzez długotrwałe gotowanie w miedzianych kotłach. Współcześnie stosuje się przemysłowe metody produkcji syropu.

Wydzielinę z klonów pobiera się podczas wiosennych roztopów lub niedługo po nich, by nie wysuszyć drzew. Należy profesjonalnie wywiercić otwór i przybić metalowy bądź plastikowy kranik. Uszkodzenie kory może zaszkodzić drzewu i zepsuć smak syropu. Dziesiątki kraników łączy się w jedną rurę prowadzącą do pompowni. Sok zawiera ok. 97% wody. Potrzeba aż 40 litrów, by uzyskać 1 litr gotowego produktu. Wydzielina jest zagęszczana w procesie odwróconej osmozy oraz gotowana. Ustalony czas tych procesów nie istnieje. Doświadczony wytwórca rozpoznaje, czy syrop jest gotowy po jego wyglądzie. Pomaga sobie cukromierzem. Następnie poszczególne partie umieszcza się w zbiornikach zapobiegających fermentacji. Poprzez badania próbek, wydziela się syrop najwyższej jakości, przeznaczony do butelkowania. Syrop niższej jakości trafia do zastosowań przemysłowych. Butelki napełnia się syropem w temperaturze 82 °C, co je sterylizuje.

Syrop klonowy jest mniej kaloryczny niż miód, nie zawiera żadnych konserwantów i można przechowywać go przez około 18 miesięcy.

Obecnie najwięcej syropu klonowego produkuje się w Kanadzie (prowincja Quebec) oraz w USA.


 Producent: Bio Planet

Kraj pochodzenia: Kanada


 
Syrop klonowy 250ml 100%BIO_POSTAW NA JAKOŚĆ

Polecamy również:



 
  

 

 




Wszystkie prawa zastrzeżone - kopiowanie szablonu, opisu i zdjęć zabronione!