Zawartość opakowania:
netto 400ml (ok. 520g)
Składniki:
Cukier, woda, wyciąg z imbiru i goździków - 10%, kwas cytrynowy - regulator kwasowości, karmel amoniakalno-siarczynowy - barwnik, aromat naturalny imbirowy.
Zawiera cukier.
Produkt pasteryzowany.
Wartość odżywcza |
100ml produktu |
Wartość energetyczna |
1312kJ/309kcal |
Białko |
<0,2g |
Węglowodany |
77,2g |
Cukry |
69,8g |
Tłuszcze |
<0,1g |
Kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,1g |
Błonnik pokarmowy |
<0,1g |
Sód |
<0,003g |
Zastosowanie:
Syrop o smaku imbirowym polecany szczególnie jako wyśmienity dodatek do piwa oraz deserów takich jak: lody, budynie. Dodany do herbaty znakomicie uwydatnia niepowtarzalny smak. Imbir od wieków ceniony jest jako afrodyzjak.
Sposób użycia:
Stosować według uznania. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
ZN-2006/HERB/L-4/049
Produkcja w reżimie ISO/GMP
Producent:
Krakowskie Zakłady Zielarskie „Herbapol” w Krakowie SA
ul. Chałupnika 14, 31-464 Kraków, tel. 12[zasłonięte]411-69
Zakład Produkcyjny w Wadowicach, ul. Łazówka 80