Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SYCYLIA Miód akacjowy VALIS/CAVALLARO Acacia 500g

17-01-2012, 4:49
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 27.80 zł     
Użytkownik italiamo_apetito
numer aukcji: 2045975335
Miejscowość Chorzów
Wyświetleń: 13   
Koniec: 18-01-2012 23:25:43

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha



Zakupy z naszych kont:
ITALIAMO_CAFFE (kawy)
oraz ITALIAMO_APETITO (delikatesy)
jak również ITALIAMO_BAMBINI (żywność dla dzieci)
wysyłamy w jednej paczce.
Zapraszamy do licytacji!

DEWIZA italiAmo: OPISUJEMY DOBRY SMAK KLAROWNYM JĘZYKIEM

Wyśmienity miód z Włoch o niepowtarzalnym smaku!
Profesjonalna firma CAVALLARO z Sycylii posiada technikę i doświadczenie gwarantujące wysoką jakość finalnego produktu.


SYCYLIA Miód akacjowy VALIS/CAVALLARO Acacia 500g


Produkt wykonano na zlecenie grupy kapitałowo-marketingowej VALIS (powstałej w 2008 roku), która przy wyborze kooperanta kieruje się sprawdzoną jakością wyrobu i rangą producenta, a ceny negocjuje i proponuje o 20%-25% niższe od ustalonych na rynku.


Historia rodzinnej pasieki CAVALLARO sięga 1920 roku, kiedy załozyciel Alfio ustawił w Zafferana Etnea swoje pionierskie ule na wybrzeżu jońskim. Zapotrzebowanie na miody, wg tradycji arabskiej, zgłaszały cukiernie Catanii. Rozwój manufaktury spowodowało także embargo na cukier podczas II Wojny Światowej. Pod koniec lat 60. syn założyciela, Salvadore, podjął próbę grupowego zorganizowania handlu oryginalnymi produktami z Sycylii. W końcówce lat 70. ub.w. nastąpił poważny progres manufaktury, ponieważ świat nauki zainteresował się modnym wówczas badaniem i opisem życia pszczelego roju oraz wpływem konsumpcji miodu na zdrowie człowieka. W latach 90. trzecia generacja, Alfio i Nunzio, poszerza ofertę miodową zakładu, wprowadza nową wizualizację opakowań i wdraża aktywny marketing.
W 2001 roku – ze środków unijnych – powstaje nowoczesny zakład przetrwórczy oferujący miody na przemysłową skalę. Obiekt ma 10 tys.m kw. (w tym 1500 pod przykryciem), jest w stanie przerobić 15 tys. kwintali miodu rocznie z pędkością technologiczna 4000 słoików na godzinę.
Własne laboratorium, ścisła kontrola jakości, pasja i doświadczenie załogi i kierownictwa pozwoliły spółce, pod hasłem "Erupcja dobrego!", wybić się daleko poza wyspę z Etną.

Nieskażone podglebie wulkaniczne dla kwitnących bujnie dzikich ogrodów i słońce to raj dla pszczół zbierających nektar dla okolic Zafferana Etnea ( „Miodów Szafranu”), które od stulecia słyną na cały świat dzięki wyśmienitej rafinacji: klarowności, płynności i lepkości (nie są podgrzewane lub dosładzane), naturalnie pachną i mają udokumentowane walory żywieniowo-profilaktyczne.
Spółka CAVALLARO specjalizuje się w miodach jednokwiatowych takich jak eukaliptusowy, pomarańczowy, cytrynowy i z kasztanowca. Oczywiście oferuje także ich dobrze zbalansowane mieszanki.
Oprócz uli ciężkich (pasieka stacjonarna) manufaktura dysponuje także ulami lekkimi. Współczesne, ocieplane styropianem, przewożone są i ustawiane poza swoją okolicą i kwiatostanem miejscowym. Moce przerobowe przedsiębiorstwa są tak duże, że zakład dzierżawi pasieki i kontraktuje zbiory na Węgrzech i w Argentynie. Przyjmuje też zlecenia od osób trzecich.

Niniejsza oferta akacjowa to miód zbierany na terenie puszty węgierskiej. Ma kolor zwaloryzowany od wodnej bieli po czystą źółć słomkową. W smaku delikatny, niemal aksamitny, ma konsystencję płynną i bardzo miły zapach kwiatowy. Niezwykle apetyczny, ale bardzo wydajny.



Niniejsza aukcja dotyczy słoiczka miodu akacjowego VALIS/CAVALLARO Miele di Acacia.
Waga: 500g.
Data ważności: 31. 10.2013.
Słoik przechowywać z dala od źródeł ciepła oraz światła.

UWAGA: Polecamy nasze oferty szczególnie właścicielom kawiarń i restauracji: bądźcie ambasadorami dobrego smaku!



Zobacz niektóre nasze aukcje z włoskimi rarytasami:



Zerknij także na włoskie kawy na naszym drugim koncie: italiamo_caffe:



Zapraszamy również do zakupu wysokiej klasy włoskich produktów dla dzieci na naszym trzecim koncie: italiamo_bambini:





Wysyłka towarów (WAŻNE INFORMACJE):
1) wysyłkę realizujemy na mocy umowy z Pocztą Polską (standardowo „paczki ekonomiczne”) w ciągu maksymalnie 3 dni roboczych od daty zaksięgowania przelewu na naszym koncie lub zgłoszenia prośby o wysyłkę „za pobraniem”
2) przy wyborze e-przesyłki (odbiór samemu) należy najpierw sprawdzić TUTAJ czy usługa jest dostępna w danej miejscowości i wybrać urząd pocztowy, w którym chcą Państwo udać się po paczkę osobiście
3) podany poniżej cennik dotyczy wagi BRUTTO przesyłki, czyli prosimy zawsze brać pod uwagę CIĘŻAR SAMEGO PRODUKTU NETTO PLUS JEGO OPAKOWANIE I WAGĘ ZEWNĘTRZNĄ PAKUNKU, np. przy licytacji 4 rzeczy po 250g, towar netto już wraz z konfekcją własną będzie ważył ponad kilogram, nie mówiąc o dodatkowym kartonie zewnętrznym. Szczególnie zawartość 250g w puszkach jest zawsze cięższa, należy liczyć ją jako ok. 500g brutto.
4) cennik przesyłek ekonomicznych przy przedpłacie na konto: do 1 kg – 12 zł, 1-2 kg – 14 zł; 2-5 kg – 16 zł; 5-10 kg – 23 zł. Priorytet + 2,5 zł
5) cennik przesyłek pobraniowych: do 1 kg – 16 zł, 1-2 kg – 18 zł; 2-5 kg – 20 zł; 5-10 kg – 27 zł. Priorytet + 4 zł

6) cennik E-przesyłek przy przedpłacie na konto: do 1 kg – 9 zł, 1-2 kg – 11 zł; 2-5 kg – 12 zł; 5-10 kg – 18 zł
7) cennik E-przesyłek pobraniowych: do 1 kg – 13 zł, 1-2 kg – 14 zł; 2-5 kg – 16 zł; 5-10 kg – 24 zł.


Nasze konto:
Zygmunt Korus „Galeria PLUS“
ul. Wolności 49/2
41-500 Chorzów
BPH 41 1060 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0760060 [zasłonięte] 018481

Wszelkich dodatkowych informacji udzielamy mailem: [zasłonięte]@op.pl lub w biurze pod numerem telefonu: (032)[zasłonięte]24120; 792 [zasłonięte] 411 (sieć Play).

Per qualsiasi informazione in italiano non tardate a contattarci: 792 [zasłonięte] 411; [zasłonięte]@onet.eu

Dla zainteresowanych wystawiamy faktury VAT.
Transakcję finalizujemy komentarzem jako ostatni.


Zerknij na inne produkty pod naszym nickiem. Dziękujemy.