Kompot morelowy - bogaty w witaminy z grupy B, zwłaszcza B1, B2, kwas pantotenowy i niacynę. Zawiera także składniki mineralne: potas, żelazo, wapń, fosfor, siarkę, jod, selen, cynk, magnez, a także błonnik i węglowodany. Zawiera kwasy organiczne, flawonoidy i olejki lotne. Dzięki dużej zawartość witaminy A i E, ma korzystny wpływ na skórę. Prowitamina A pomocna jest w leczeniu trądziku i owrzodzeń, opóźnia tworzenie zmarszczek. Bierze udział w tworzeniu barwników siatkówki oka. Dżem z owoców moreli działa wzmacniająco, pobudza apetyt, ma korzystny wpływ na procesy krwiotwórcze. Morelowe przetwory polecane są w anemii, chorobach wątroby, skóry, nadciśnieniu i zaburzeniach wzroku.
Produkty firmy TRACZ są laureatem nagrody "Małopolski Smak"
|
|
|
|
Nominacja Agropolska 5-ta edycja |
Certyfikat Najwyższa Jakość Małopolska |
Certyfikat Najwyższa Jakość Małopolska |
Licencja Agropolska |
|
|
|
|
Nominacja Agropolska - List gratulacyjny |
Nominacja Agropolska |
Nominacja Agropolska 2004 |
I Miejsce "Małopolski Smak" |
|
|
|
|
I Miejsce "Małopolski Smak" |
Certyfikat ISO-9001 i HACCP |
I Miejsce "Małopolski Smak" |
I Miejsce "Małopolski Smak" |
Waga netto: 920 g Skład: morele świeże, cukier Kraj Pochodzenia: Polska Wartości odżywcze na: 100 g Kalorie: 89 kcal/ 379 kJ Tłuszcze: 0,1 g Węglowodany: 22,0 g Białko: 0,1 g Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów: Tak Swojskie (domowe) Przetwory: Tak Zdrowa żywność: Tak
|
|