Problemy: | Uprawa: | Stosowanie / dawka: |
szara pleśń, antraknoza |
truskawka |
8 g w 6-8 l wody/100m2 |
szara pleśń, zamieranie pędów, antraknoza |
malina, jeżyna, porzeczka czarna, porzeczka czerwona, porzeczka biała |
8-10 g w 7-10 l wody/100m2 |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza fasoli |
fasola szparagowa |
8-10 g w 7 l wody/100m2 |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, askochytoza |
groch konserwowy |
8-10 g w 7 l wody/100m2 |
szara pleśń |
pomidor (pod osłonami) |
0,1-0,15% (10-15 g środka w 10 l wody) |
szara pleśń, antraknoza |
borówka wysoka |
8-10 g w 5-9 l wody/100m2 |
gorzka zgnilizna, szara pleśń |
jabłoń |
7,5g w 6 l wody/100m2 |
brunatna zgnilizna drzew pestkowych |
czereśnia, wiśnia, śliwa |
6-10g w 6-15 l wody/100m2 |
szara pleś, gorzka zgnilizna, mokra zgnilizna, brunatna zgnilizna |
grusza, pigwa |
7,5-10g w 3-15 l wody/100m2 |
brunatna zgnlizna drzew pestkowych |
morela, brzoskwinia, nektarynka |
6-10g w 3-15 l wody/100m2 |
szara pleśń, antaknoza, zamieranie pędów |
borówka amerykańska, żurawina |
8-10g w 5-20 l wody/100m2 |
szara pleśń, zapobieganie infekcjom wtórnych patogenów (skażeniem przetrwalnikami Aspergillus spp.) |
winorośl |
12g w 4-10 l wody/100m2 |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza, zgorzelowa plamistość, mączniak prawdziwy |
groch siewny cukrowy (na strąki) |
8-10g w 7-10 l wody/100m2 |
zgorzelowa plamistość grochu, mączniak prawdziwy, szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, askochytoza |
groch zwyczajny (na świeże nasiona), bób, fasola na suche nasiona, groch zwyczajny na suche nasiona |
8-10g w 7 l wody/100m2 |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, askochytoza, zgorzelowa plamistość, mączniak prawdziwy |
łubin biały, łubin żółty, łubin wąskolistny |
10g w 4-8 l wody/100m2 |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, alternarioza |
marchew, pietruszka korzeniowa, pasternak, burak ćwikłowy, chrzan, brukiew, rzepa, salsefia |
8g w 3-10 l wody/100m2 |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
seler korzeniowy (uprawa w gruncie), seler naciowy (uprawa w gruncie, pod osłonami, w szklarni) |
10g w 4-6 l wody/10m2 |
zgnilizna szyjki cebuli, zgnilizna twardzikowa, szara pleśń |
cebula, szalotka (uprawa w gruncie), czosnek uprawa w gruncie, cebula z dymnki, szczypiorek (uprawa w gruncie) |
10g w 3-10 l wody/100m2 |
zgnilizna twardzikowa, szara pleśń |
pomidor (uprawa w szklarni), pomidor (uprawa w gruncie, pod osłonami) |
10g w 10-12 l wody/100m2 |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
ogórek (uprawa w gruncie, pod osłonami, w szklarni), cukinia (uprawa w gruncie, pod osłonami, w szkalrni) |
10g w 2-15 l wody/100m2 |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
papryka (uprawa w gruncie, pod osłonami, w szklarni), bakłażan (uprawa w gruncie, pod osłonami, w szklarni) |
10g w 8-15 l wody/100m2 |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa |
sałaty liściowe i głowiaste (uprawa w gruncie, pod osłonami, w szklarni), cykoria słatowa (odmiany białe i czerwone, w tym Radiccho), endywia, botwinka, szpinak (uprawa w gruncie, pod osłonami, w szklarni) |
6g w 3-10 l wody/100m2 |
szara pleśń, zapobieganie infekcjom wtórnych patogenów, zamieranie pędów i kwiatów powodowanych przez brunatną zgniliznę drzew pestkowych |
rośliny ozdobne (uprawa w gruncie, pod osłonami, w szklarni) |
10g w 5-12 l wody/100m2 |