Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Swieża UNIKALNA SYCYLIJSKA Oliwa Extra Vergine! 5L

24-04-2015, 13:56
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 225 zł      Aktualna cena: 225 zł     
Użytkownik tekna_pl
numer aukcji: 5255679218
Miejscowość Gądki
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 2    Wyświetleń: 32   
Koniec: 24-04-2015, 13:49
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Oliwa z oliwek i konserwy       Mydło     Kawa     Czekolada     Oceny i komentarze

Drogi Kliencie,


Na poniższej aukcji prezentujemy Państwu ofertę unikalnej sycylijskiej oliwy

(kwasowość 0,2%):


"Moresco" wyrazista.

..Stworzone w sposób, który dogodzi nawet najbardziej wybrednym smakoszom oliwy...

Data ważnośći oliwy-  30.06.2016r. (Data sbioru Listopad 2014)



*N.B.: informujemy że w tym roku nastąpiła podwyżka w cenie oliwy ze względu na zły zeszły sezon który spowodował we włoszech zmniejszenie produkcji oliwek o 40% na skalę krajową. Z tego powodu oliwa z oliwek 100% italiano jest droższa.

Za tym warto pamiętać że powstaje dużo oliw z oliwek którę są mieszankami różnymi oliwkami z europy

i po za europy.

Nasza oliwa była,jest i będzie zawsze...100%ITALIANO.

"Camolio" to rodzinna firma, która od 1856 r, z pokolenia na pokolenie przekazywała swoje doświadczenie

w produkcji oliwy z oliwek. Na 5 hektarach ziemi uprawiane są takie gatunki oliwek jak: nocellara etnea i Moresco, z których produkowana jest zgodnie z tradycją najwyższej jakości oliwa z oliwek.

Przedstawiamy Ci potrzebne informacje , aby dokonać dobrego wyboru przy zakupie żywności zdrowej i naturalnej.

Pikantność prawdziwej oliwy z oliwek 100% Extra Vergine, nie odczuwa się w gardle tylko po bokach języka

( to tam posiadamy receptory smaku), jeśli pikantność wyczuwamy w gardle, oznacza to, że stopień

kwaśności oliwy jest zbyt wysoki, albo jest przeterminowana.

Stopnie kwaśności oliwy z oliwek:

-extra vergine<  0,8 %

-vergine 0,8 -1,2 %

-lampante1,2 % < ( nie zdatny do spożycia)

Kwaśność naszej oliwy wynosi  0,2 %, zależne jest to od tego, jak długo owoc oliwki oczekuje na

przetworzenie od

momentu zbioru ( w naszym przypadku max. 24 godzin).Nasza oliwa posiada certyfikaty gwarantujace najwyzszą jakosc! 

Owoc powinien być zebrany w momencie kiedy zaczyna zmieniać kolor, na Sycylii u podnóży wulkanu Etna

jest

od pazdziernika do grudnia.

Owoc oliwki zebrany dojrzały podwyższa stopień kwaśności oliwy, przechodząc z Extra Vergine na Vergine i dalej.

Odpowiedni moment zbioru i szybkość przetworzenia owocu oliwki gwarantuje doskonałą oliwę z oliwek, ale

nie tylko to.

Dużo producentów, aby przyspieszyć proces produkcyjny filtruje oliwę, w takim przypadku traci ona wiele właściwości zdrowotnych, jest przejrzysta, bez charakterystycznego zapachu, w żółtawym kolorze.

Nasza oliwa nie jest filtrowana!Jest poddana procesowi naturalnej dekantacji ( wyklarowana), który trwa 2-3 miesiące.

Nasza oliwa jest z pierwszego tłoczenia na zimno z użyciem tylko i wyłącznie metod mechanicznych

(prasa).

Nasza oliwa jest wytworzona wyłącznie z oliwek,które rosną u podnóży wulkanu Etna na wysokości 400-700 m.n.p.m., na ziemi bogatej w minerały co daje jej niepowtarzany i unikalny smak.

Nie jest mieszana z inną włoską , czy importowaną oliwą, ani z olejem lampante ( co się zdarza po

chemicznej korekcie), ani z olejem palmowym.

Tylko i wyłącznie 100% Sycylia!

Drogi Kliencie,

oferujemy Ci samą naturę! 

Oliwa jest idealnym i naturalnym lekarstwem!

Chesz dowiedzieć się więcej na temat produkcji oliwy Sycylijskiej? KliknijTUTAJ

Na innych naszych aukcjach dostępne są również wiele innych przepysznych sycylijskich produktów.

Serdecznie polecamy!

TEKNA

 ul. Poznańska 3

 62-023 Gądki

 tel. 669 [zasłonięte] 407

 e-mail: [zasłonięte]@teknafood.pl