Niepalone zmielone ziarna zielonej kawy
Zielona kawa to ziarna kawy, które nie zostały poddane procesowi palenia. Dlatego mają zielony kolor i zachowują swoje prozdrowotne właściwości. Zielona kawa ma więcej substancji aktywnych niż kawa czarna palona. Głównym składnikiem powodującym, że kawa zielona jest rekomendowana osobom walczącym z nadmiarowymi kilogramami jest ACG czyli kwas chlorogenowy, bardzo silny antyoksydant, który sprawia że znacznie zmniejsza się możliwość gromadzenia i przyswajania glukozy w organizmie.
Kwas chlorogenowy jest odpowiedzialny za regulację wchłaniania się cukrów w układzie pokarmowym i tym samym regulację poziomu glikemii. Zapobiega on także przekształcaniu się cukrów w tkankę tłuszczową, zmniejszając tym samym jej objętość. W efekcie redukowana jest masa ciała i poprawia się metabolizm. Kwas Chlorogenowy posiada również właściwości przeciwgrzybiczne, przeciwbakteryjne oraz przeciwwirusowe. W palonej czarnej kawie związek ten nie występuje, ponieważ rozpada się on pod wpływem procesów termicznych (palenie kawy). Zielona kawa dodatkowo też bogata jest w polifenole innych typów, przeciwutleniacze oraz witaminy i minerały, które dobroczynnie wpływają na zdrowie.
Zielona kawa ma zatem wszechstronne dobroczynne działanie na organizm człowieka. Dzięki niej można w szczególności:
-
zmniejszyć masę ciała oraz BMI poprzez szybsze spalanie tłuszczu
-
poprawić metabolizm organizmu
-
unormować ciśnienie krwi
-
wyregulować poziom cukru we krwi
Skład preparatu: (1 kapsułka)
Ziarna zielonej kawy (Coffea arabica) 400mg, żelatyna (otoczka kapsułki), mąka ryżowa
Dawkowanie:
Jedna kapsułka dziennie
Opakowanie zawiera:
60 kapsułek
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety. Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Data ważności:
12.2015
Producent:
SWANSON Health Products
Fargo, ND 58108