Olej z kokosa 1000mg
60 kapsułek żelowych
· Olej z ekologicznych kokosów
· 400-560mg kwasu laurynowego w porcji
· Kompleks trójglicerydów średniołańcuchowych
Najważniejszym kwasem który występuje w oleju kokosowym jest kwas laurynowy. Jest to kwas tłuszczowy nasycony po parzystej liczbie atomów węgla (12).
Kwas laurynowy jest przekształcany przez organizm ludzki w monolauryę, która ma silne właściwości anty zaraskowe dzięki czemu bardzo mocno wspiera układ odpornościowy.
Duże stężenia kwasu laurynowego występują tylko w oleju z kokosa i mleku matki (jest bardzo ważnym elementem budowania odporności w roziwjającym sie organizmie).
Kwas laurynowy działa niszcząco na drobnoustroje pokryte otoczką lipidową. Znacżąco wspiera walkę ze wszystkimi drobnoustrojami zostawiając florę bakteryjną.
Wartość odżywcza
|
1 kapsułka
|
% realizacji dziennego zapotrzebowania RDA
|
Kalorie
Tłuszcze ogółem
|
10kcal/43kJ
1g
|
*
*
|
Olej z kokosa (owoc)
· kwas laurynowy 400-560mg
· kwas mirystynowy 160-210mg
· kwas palmitowy 60-110mg
· kwas oleinowy 40-90mg
· kwas stearynowy 10-40mg
· kwas linolowy 10-20mg
· kwas linolenowy <5mg
|
1g
|
*
|
Skład: Olej z kokosa, żelatyna (otoczka kapsułki), gliceryna (substancja utrzymująca wilgotność), woda oczyszczona.
SPOSÓB UŻYCIA:
Jedna kapsułka 1-2 razy dziennie
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM (miesiąc, rok): na spodzie opakowania