Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SUSZONE NA SŁOŃCU JAGODY GOJI 250g BEZ SIARKI W-WA

08-05-2014, 18:12
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 12.99 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 12.99 zł     
Użytkownik imp-eks
numer aukcji: 4135980630
Miejscowość Zielonka
Kupiono sztuk: 3    Licytowało: 3    Wyświetleń: 63   
Koniec: 08-05-2014 18:05:18
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Wysyłki :
22 [zasłonięte] 30
[zasłonięte]@ogrodnik24.pl

Odbiór osobisty Zielonka :
22 [zasłonięte] 55

Odbiór osobisty Michałów-Reginów :
22 [zasłonięte] 71
 

 
60 1030 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0190933 [zasłonięte] 000143

Dziękujemy Państwu za odwiedzenie naszej aukcji

Przedmiotem aukcji są


SUSZONE NA SŁOŃCU JAGODY

 

GOJI 250g /0,25kg/

w HERMETYCZNYM OPAKOWANIU


100% JAGODY GOJI BEZ

 

KONSERWANTÓW

 

 

Najbogatsze w składniki odżywcze owoce na świecie.


Jagody Goji to czerwone jagody rosnące na krzewie

Lycium Barbarum


Rosną one w górach Chin, Tybetu oraz w Mongolii.


Spośród 8 tysięcy różnej żywności ziołowej z systemu


Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, która istnieje od kilku


tysięcy lat, jagody goji znajdują się na pierwszym


miejscu tej listy.


Eksperci żywienia twierdzą , że jagody goji

 

to najzdrowsze pożywienie na świecie. Posiadają


mnóstwo składników odżywczych,witamin i minerałów. Są


kompletnym źródłem białka.Zawierają 19 różnych

 

aminokwasów /przede wszystkim izoleucynę i tryptofan/


, w tym 8 aminokwasów egzogennych /które występują


tylko w pożywieniu i nie są produkowane w organizmie

 

ludzkim/ oraz 21 pierwiastków śladowych - między

 

innymi cynk, żelazo miedź, wapń,german/posiada

 

działanie antyrakowe/,selen, fosfor,żelazo/3 razy więcej niż

 

w szpinaku/.


Jagody goji posiadają 50 razy więcej witaminy C niż

 

pomarańcza/3 miejsce na świecie wśród naturalnych

 

źródeł tej witaminy/, zawierają także witaminy B1,B2,B6

 

oraz E/rzadko występuje w owocach/ .

 

Jest to najbogatsze źródło kartenoidów , w tym beta

 

karotenu. Zawiera go więcej niż marchew i jakiekolwiek

 

inne pożywienie na świecie


W jagodach goji znajdują się niezbędne nienasycone

 

kwasy tłuszczoweodpowiedzialne za produkcję

 

hormonów,właściwą pracę mózgu i układu nerwowego,

 

miedzy innymi kwas linolowy pomocny w odchudzaniu

 

oraz kwas omega 6.

 

Jagody goji zawierają fitosterole:


Beta -sisterol zawarty w jagodach goji ma działania


przeciwzapalne, obniża poziom cholesterolu, pomaga

 

zwalczać impotencję i leczyć powiększenie

 

prostaty. Bardzo korzystny dla regulacji pracy serca i

 

ciśnienia krwi,łagodzi bóle miesiączkowe i pomaga w

 

zapobieganiu i leczeniu raka szyjki macicy.

 .

Solavetivol:silny czynnik przeciwgrzybiczny i

 

przeciwbakteryjny

Jagody goji zawierają specyficzne polisacharydy ,

 

które wzmacniają układ odpornościowy i spowalniają

 

procesy starzenia.

 


Z procesem starzenia się ludzkiego organizmu ściśle

 

związana jest zawartość w organiźmie hormonu wzrostu/GH/

 

Jagody goji to jedyne znane pożywienie , które stymuluje

 

organizm do naturalnego produkowania hormonu

 

wzrostu, a tym samym powstrzymuje procesy

 

starzenia.

 


Podobno jagody goji stanowią ważny składnik diety znanej


amerykańskiej piosenkarki Madonny. Jagody goji są


najbogatszym źródłem przeciwutleniaczy czyli substancji

 

zwalczających wolne rodniki, a tym samym

 

spowalniających starzenie się organizmu. Goji stymulują

 

produkcję kolagenu i zatrzymują wilgoć czego

 

efektem jest młodziej wyglądająca skóra. Madonnę

 

stać na najdroższe zabiegi kosmetyczne , ale pielęgnuje

 

ona urodę przez odpowiednie odżywianie się czyli "od

 

wewnątrz" i zachowuje młody wygląd i gładką, jędrną

 

skórę .


Jagody goji zawierają najwyższą ilość

 

antyoksydantów na świecie/2-4razy więcej niż czarna

 

jagoda/

 

Luteina i zeaksantyna, której ludzki organizm nie potrafi

 

wyprodukować ,dostarczona w jagodach goji

 

pomaga zachować zdrowe oczy i leczyć choroby

 

oczu. W medycynie chińskiej od tysięcy lat zalecano

 

jedzenie jagód goji dla poprawy wzroku. Dieta bogata w

 

jagody goji pozwala zmniejszyć ryzyko występowania

 

zwyrodnienia plamki żółtej , co jest główną przyczyną

 

utraty wzroku u osób powyżej 65 roku życia.

 


W Azji używa się jagód goji do regulacji wysokiego

 

stężenia cukru we krwi oraz do leczenia cukrzycy.

 


Dzięki zawartości zeoksantyny pomagają oczyścić

 

wątrobę z toksyn /nawet przy ciężkich zatruciach

 

związkami chemicznymi/.Zawarta w jagodach goji betaina

 

-niezbędna do produkcji w wątrobie choliny-czynnika

 

, który łagodzi nerwice i poprawia pamięć, wspomaga

 

przyrost mięśni,chroni od otłuszczenia

 

wątroby,obniża poziom homocysteiny,będącej główną

 

przyczyną chorób serca, chroni DNA.

 


Ze względu na zawartość fizaliny jagody goji stosuje się

 

w profilaktyce i leczeniu chorób

 

nowotworowych/białaczkach/

 


Herbatka przygotowana z jagód goji pomaga na wszelkie

 

dolegliwości trawienne.


Spożywanie jagód goji :


opóźnia procesy starzenia i oksydacji


wzmacnia i uodparnia na choroby organizm


oczyszcza krew


działa przeciwnowotworowo


obniża cholesterol


oczyszcza wątrobę


wzmacnia oczy


wzmacnia mięsnie


wzmacnia kosci/hamują ostoperozę/


poprawia potencję


działa leczniczo na nerki,płuca, układ trawienny,układ

 

nerwowy, dolegliwości reumatyczne


Jagody goji zwane owocami długowieczności często

 

wchodzą w skład przepisów kuchni chińskiej. Dodaje się je

 

do ryżu,zup warzywnych,potraw z kurczaka i wieprzowiny


Można je spożywać jak rodzynki jako przekąski,dodatek do

 

musli, jogurtu,w połączeniu z innymi owocami,orzechami.

Uszlachetniają smak herbat /po namoczeniu przez

 

15minut/


"Nalewkę nieśmiertelności" z jagód goji można

 

przygotować zalewając 8dkg owoców 0,5l 40%

 

spirytusem, można dodać miód.Nalewka gotowa po 2

 

miesiącach -stosować 2 razy dzienne po 2 łyżki /razem z

 

owocami/


 

Zalecane dzienne spożycie jagód goji: dorosli 25-70szt(5-

 

15g), dzieci do 10 lat połowę tej ilosci.

 

 

PROSTO OD IMPORTERA


 

Owoce są duże, pierwszego

 

gatunku.


Zapakowane są w hermetyczne

 

opakowanie.


Posiadają wszyskie niezbędne

 

atesty.


Nasze jagody goji nie

 

zawierają konserwantów - nie są

 

konserwowane siarką, tylko suszone na słońcu



Proszę pamiętać! Gdy biorą Państwo udział w kilku aukcjach – sumujemy wagę artykułów – za przesyłkę płacicie tylko raz.

 

Zapraszamy na pozostałe aukcje