SUSZONE NA SŁOŃCU JAGODY
GOJI 1000g /1kg/
W HERMETYCZNYM OPAKOWANIU
100% JAGODY GOJI BEZ
KONSERWANTÓW
Najbogatsze w składniki odżywcze owoce na świecie.
Jagody Goji to czerwone jagody rosnące na krzewie
Lycium Barbarum
Rosną one w górach Chin, Tybetu oraz w Mongolii.
Spośród 8 tysięcy różnej żywności ziołowej z systemu
Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, która istnieje od kilku
tysięcy lat, jagody goji znajdują się na pierwszym
miejscu tej listy.
Eksperci żywienia twierdzą , że jagody goji
to najzdrowsze pożywienie na świecie. Posiadają
mnóstwo składników odżywczych,witamin i minerałów. Są
kompletnym źródłem białka.Zawierają 19 różnych
aminokwasów /przede wszystkim izoleucynę i tryptofan/
, w tym 8 aminokwasów egzogennych /które występują
tylko w pożywieniu i nie są produkowane w organizmie
ludzkim/ oraz 21 pierwiastków śladowych - między
innymi cynk, żelazo miedź, wapń,german/posiada
działanie antyrakowe/,selen, fosfor,żelazo/3 razy więcej niż
w szpinaku/.
Jagody goji posiadają 50 razy więcej witaminy C niż
pomarańcza/3 miejsce na świecie wśród naturalnych
źródeł tej witaminy/, zawierają także witaminy B1,B2,B6
oraz E/rzadko występuje w owocach/ .
Jest to najbogatsze źródło kartenoidów , w tym beta
karotenu. Zawiera go więcej niż marchew i jakiekolwiek
inne pożywienie na świecie
W jagodach goji znajdują się niezbędne nienasycone
kwasy tłuszczoweodpowiedzialne za produkcję
hormonów,właściwą pracę mózgu i układu nerwowego,
miedzy innymi kwas linolowy pomocny w odchudzaniu
oraz kwas omega 6.
Jagody goji zawierają fitosterole:
Beta -sisterol zawarty w jagodach goji ma działania
przeciwzapalne, obniża poziom cholesterolu, pomaga
zwalczać impotencję i leczyć powiększenie
prostaty. Bardzo korzystny dla regulacji pracy serca i
ciśnienia krwi,łagodzi bóle miesiączkowe i pomaga w
zapobieganiu i leczeniu raka szyjki macicy.
.
Solavetivol:silny czynnik przeciwgrzybiczny i
przeciwbakteryjny
Jagody goji zawierają specyficzne polisacharydy ,
które wzmacniają układ odpornościowy i spowalniają
procesy starzenia.
Z procesem starzenia się ludzkiego organizmu ściśle
związana jest zawartość w organiźmie hormonu wzrostu/GH/
Jagody goji to jedyne znane pożywienie , które stymuluje
organizm do naturalnego produkowania hormonu
wzrostu, a tym samym powstrzymuje procesy
starzenia.
Podobno jagody goji stanowią ważny składnik diety znanej
amerykańskiej piosenkarki Madonny. Jagody goji są
najbogatszym źródłem przeciwutleniaczy czyli substancji
zwalczających wolne rodniki, a tym samym
spowalniających starzenie się organizmu. Goji stymulują
produkcję kolagenu i zatrzymują wilgoć czego
efektem jest młodziej wyglądająca skóra. Madonnę
stać na najdroższe zabiegi kosmetyczne , ale pielęgnuje
ona urodę przez odpowiednie odżywianie się czyli "od
wewnątrz" i zachowuje młody wygląd i gładką, jędrną
skórę .
Jagody goji zawierają najwyższą ilość
antyoksydantów na świecie/2-4razy więcej niż czarna
jagoda/
Luteina i zeaksantyna, której ludzki organizm nie potrafi
wyprodukować ,dostarczona w jagodach goji
pomaga zachować zdrowe oczy i leczyć choroby
oczu. W medycynie chińskiej od tysięcy lat zalecano
jedzenie jagód goji dla poprawy wzroku. Dieta bogata w
jagody goji pozwala zmniejszyć ryzyko występowania
zwyrodnienia plamki żółtej , co jest główną przyczyną
utraty wzroku u osób powyżej 65 roku życia.
W Azji używa się jagód goji do regulacji wysokiego
stężenia cukru we krwi oraz do leczenia cukrzycy.
Dzięki zawartości zeoksantyny pomagają oczyścić
wątrobę z toksyn /nawet przy ciężkich zatruciach
związkami chemicznymi/.Zawarta w jagodach goji betaina
-niezbędna do produkcji w wątrobie choliny-czynnika
, który łagodzi nerwice i poprawia pamięć, wspomaga
przyrost mięśni,chroni od otłuszczenia
wątroby,obniża poziom homocysteiny,będącej główną
przyczyną chorób serca, chroni DNA.
Ze względu na zawartość fizaliny jagody goji stosuje się
w profilaktyce i leczeniu chorób
nowotworowych/białaczkach/
Herbatka przygotowana z jagód goji pomaga na wszelkie
dolegliwości trawienne.
Spożywanie jagód goji :
opóźnia procesy starzenia i oksydacji
wzmacnia i uodparnia na choroby organizm
oczyszcza krew
działa przeciwnowotworowo
obniża cholesterol
oczyszcza wątrobę
wzmacnia oczy
wzmacnia mięsnie
wzmacnia kosci/hamują ostoperozę/
poprawia potencję
działa leczniczo na nerki,płuca, układ trawienny,układ
nerwowy, dolegliwości reumatyczne
Jagody goji zwane owocami długowieczności często
wchodzą w skład przepisów kuchni chińskiej. Dodaje się je
do ryżu,zup warzywnych,potraw z kurczaka i wieprzowiny
Można je spożywać jak rodzynki jako przekąski,dodatek do
musli, jogurtu,w połączeniu z innymi owocami,orzechami.
Uszlachetniają smak herbat /po namoczeniu przez
15minut/
"Nalewkę nieśmiertelności" z jagód goji można
przygotować zalewając 8dkg owoców 0,5l 40%
spirytusem, można dodać miód.Nalewka gotowa po 2
miesiącach -stosować 2 razy dzienne po 2 łyżki /razem z
owocami/
Zalecane dzienne spożycie jagód goji: dorosli 25-70szt(5-
15g), dzieci do 10 lat połowę tej ilosci.
PROSTO OD IMPORTERA
Owoce są duże, pierwszego
gatunku.
Zapakowane są w hermetyczne
opakowanie.
Posiadają wszyskie niezbędne
atesty.
Nasze jagody goji nie
zawierają konserwantów - nie są
konserwowane siarką, tylko suszone na słońcu
Proszę pamiętać! Gdy biorą Państwo udział w kilku aukcjach – sumujemy wagę artykułów – za przesyłkę płacicie tylko raz.