ATESDziękujemy Państwu za odwiedzenie naszej aukcji
Przedmiotem aukcji są
SUSZONE JAGODY GOJI 1000g /1kg/
Najbogatsze w składniki odżywcze owoce na świecie.
Jagody Goji to czerwone jagody rosnące na krzewie Lycium Barbarum
Rosną one w górach Chin, Tybetu oraz w Mongolii.
Spośród 8 tysięcy różnej żywności ziołowej z systemu Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, która istnieje od kilku tysięcy lat, jagody goji znajdują się na pierwszym miejscu tej listy.
Eksperci żywienia twierdzą , że jagody goji to najzdrowsze pożywienie na świecie. Posiadają mnóstwo składników odżywczych,witamin i minerałów. Są kompletnym źródłem białka.Zawierają 19 różnych aminokwasów /przede wszystkim izoleucynę i tryptofan/ , w tym 8 aminokwasów egzogennych /które występują tylko w pożywieniu i nie są produkowane w organizmie ludzkim/ oraz 21 pierwiastków śladowych - między innymi cynk, żelazo miedź, wapń,german/posiada działanie antyrakowe/,selen, fosfor,żelazo/3 razy więcej niż w szpinaku/.
Jagody goji posiadają 50 razy więcej witaminy C niż pomarańcza/3 miejsce na świecie wśród naturalnych źródeł tej witaminy/, zawierają także witaminy B1,B2,B6 oraz E/rzadko występuje w owocach/ .
Jest to najbogatsze źródło kartenoidów , w tym beta karotenu. Zawiera go więcej niż marchew i jakiekolwiek inne pożywienie na świecie
W jagodach goji znajdują się niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe odpowiedzialne za produkcję hormonów,właściwą pracę mózgu i układu nerwowego, miedzy innymi kwas linolowy pomocny w odchudzaniu oraz kwas omega 6.
Jagody goji zawierają fitosterole:
Beta -sisterol zawarty w jagodach goji ma działania przeciwzapalne, obniża poziom cholesterolu, pomaga zwalczać impotencję i leczyć powiększenie prostaty. Bardzo korzystny dla regulacji pracy serca i ciśnienia krwi, łagodzi bóle miesiączkowe i pomaga w leczeniu raka szyjki macicy.
Solavetivol:silny czynnik przeciwgrzybiczny i przeciwbakteryjny
Jagody goji zawierają specyficzne polisacharydy , które wzmacniają układ odpornościowy i spowalniają procesy starzenia.
Z procesem starzenia się ludzkiego organizmu ściśle związana jest zawartość w organiźmie hormonu wzrostu /GH/
Jagody goji to jedyne znane pożywienie , które stymuluje organizm do naturalnego produkowania hormonu wzrostu, a tym samym powstrzymuje procesy starzenia.
Podobno jagody goji stanowią ważny składnik diety znanej amerykańskiej piosenkarki Madonny. Jagody goji są najbogatszym źródłem przeciwutleniaczy czyli substancji zwalczających wolne rodniki, a tym samym spowalniających starzenie się organizmu. Goji stymulują produkcję kolagenu i zatrzymują wilgoć czego efektem jest młodziej wyglądająca skóra. Madonnę stać na najdroższe zabiegi kosmetyczne , ale pielęgnuje ona urodę przez odpowiednie odżywianie się czyli "od wewnątrz" i zachowuje młody wygląd i gładką, jędrną skórę .
Jagody goji zawierają najwyższą ilość antyoksydantów na świecie/2-4razy więcej niż czarna jagoda/
Luteina i zeaksantyna, której ludzki organizm nie potrafi wyprodukować ,dostarczona w jagodach goji pomaga zachować zdrowe oczy i leczyć choroby oczu. W medycynie chińskiej od tysięcy lat zalecano jedzenie jagód goji dla poprawy wzroku. Dieta bogata w jagody goji pozwala zmniejszyć ryzyko występowania zwyrodnienia plamki żółtej , co jest główną przyczyną utraty wzroku u osób powyżej 65 roku życia.
W Azji używa się jagód goji do regulacji wysokiego stężenia cukru we krwi oraz do leczenia cukrzycy.
Dzięki zawartości zeoksantyny pomagają oczyścić wątrobę z toksyn /nawet przy ciężkich zatruciach związkami chemicznymi/.Zawarta w jagodach goji betaina -niezbędna do produkcji w wątrobie choliny-czynnika , który łagodzi nerwice i poprawia pamięć, wspomaga przyrost mięśni,chroni od otłuszczenia wątroby,obniża poziom homocysteiny,będącej główną przyczyną chorób serca, chroni DNA.
Ze względu na zawartość fizaliny jagody goji stosuje się w profilaktyce i leczeniu chorób nowotworowych/białaczkach/
Herbatka przygotowana z jagód goji pomaga na wszelkie dolegliwości trawienne.
Spożywanie jagód goji :
opóźnia procesy starzenia i oksydacji
wzmacnia i uodparnia na choroby organizm
oczyszcza krew
działa przeciwnowotworowo
obniża cholesterol
oczyszcza wątrobę
wzmacnia oczy
wzmacnia mięsnie
wzmacnia kosci/hamują ostoperozę/
poprawia potencję
działa leczniczo na nerki,płuca, układ trawienny,układ nerwowy, dolegliwości reumatyczne
Jagody goji zwane owocami długowieczności często wchodzą w skład przepisów kuchni chińskiej. Dodaje się je do ryżu,zup warzywnych,potraw z kurczaka i wieprzowiny
Można je spożywać jak rodzynki jako przekąski,dodatek do musli, jogurtu,w połączeniu z innymi owocami,orzechami.
Uszlachetniają smak herbat /po namoczeniu przez 15minut/
"Nalewkę nieśmiertelności" z jagód goji można przygotować zalewając 8dkg owoców 0,5l 40% spirytusem, można dodać miód.Nalewka gotowa po 2 miesiącach -stosować 2 razy dzienne po 2 łyżki /razem z owocami/
Zalecane spożycie dzienne: dorosli 25-70szt(5-15g), dzieci do 10 lat połowę tej ilosci.
PROSTO OD IMPORTERA
Posiada wszyskie niezbędne atesty. Nasze jagody goji nie zawierają konserwantów
Wysyłka
POCZTĄ 1szt - 13ZŁ
KURIEREM 1szt - 15zł 2szt 16zł
pobranie dodatkowo 7zł
Proszę pamiętać! Gdy biorą Państwo udział w kilku aukcjach – sumujemy wagę artykułów – za przesyłkę płacicie tylko raz.