J A G O D Y G O J I
1 kg
Jagody Goji z tegorocznych zbiorów, suszone na słońcu. Bez dodatku siarki i bez konserwantów.
Jagody Goji są bogatym źródłem witamin(A i E) i aminokwasów oraz minerałów śladowych, dlatego zwane są jagodami długowieczności.
Główne właściwości jagód Goji:
-
są bardzo silnym antyutleniaczem, który blokuje procesy starzenia się ludzkiego organizmu,
-
wspomagają regenerację komórek oraz chronią je przed uszkodzeniami wywołanymi przez wolne rodniki,
-
wzmacniają odporność i zapobiegają poważnym problemom zdrowotnym,
-
redukują problemy trawienne, wysoki cholesterol, nadwagę,
|
-
posiadają prawie 4 razy więcej antyoksydantów od czarnej jagody, 3 razy więcej beta-karotenu niż marchewka i prawie 50 razy więcej witaminy C niż pomarańcza (szacunkowo 2 500 mg w 100g),
-
zawierają naturalną koncentrację zeaksantyny, która pomaga chronić oczy przed atakami wolnych rodników i naprawia uszkodzenia przez nie spowodowane,
-
pomagają zwalczyć alergię i wysypki skórne,
-
poprawiają nastrój, likwidują zmęczenie i usprawniają pamięć,
-
mają działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne,
-
regulują oddech, zwiększają wydolność organizmu, dodają mu energii witalnej,
-
zwiększają zdolność do większego wysiłku fizycznego,
-
wspomagają proces leczenia chorób serca, wątroby, śledziony, płuc, a także nerek,
-
oczyszczają organizm z toksyn oraz stymulują produkcję kolagenu, dzięki czemu zatrzymują wilgoć w skórze i wpływają znacząco na poprawę jej wyglądu.
Jagody Goji są bogate w naturalnie występujące minerały takie jak: cynk, wapń, german, selen, fosfor, miedź i żelazo.
Są także bogate w aminokwasy, izoleuceny i metioniny.
Jagody Goji mają zastosowanie w wielu potrawach kuchni azjatyckiej. Mogą być stosowane jako zdrowy zamiennik rodzynek czy innych owoców. Można je również spożywać bezpośrednio jako przekąskę.
CIEKAWOSTKA: Wiele gwiazd Hollywood w swoich dietach używa jagód Goji. Do ich używania przyznaje się Madonna oraz Victoria Beckham.
Zastosowanie: polecane przede wszystkim do jogurtu, musli, ciast, herbaty, deserów oraz jako smaczna i pożywna przekąska.
Skład: suszone jagody goji
Masa netto: 1 kg
Najlepsze do spożycia przed: 17.06.2015
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna |
299kcal
/1253kJ
|
Białko |
11,7g |
Węglowodany
w tym cukry
|
43,2g
35,4g
|
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone
|
3,7g
2,2g
|
Błonnik |
22,9g |
Sól |
1,03g |
Witaminy
Wit. A - 1100,0 mg
Wit. E - 4,0 mg
Składniki mineralne: żelazo - 3,2mg
ZAPRASZAMY NA POZOSTAŁE AUKCJE |
|