Suszona Wołowina - Beef Jerky - Classic - 50g - Laverstoke Park Farm
Do nabycia w naszym sklepie 50g szuszona wołowina (Beef Jerky) KLASYCZNA.
Beef Jerky – mięso zwykle wołowe, które zostało oczyszczone z tłuszczu, pokrojone w podłużne kawałki, a następnie ususzone, aby zapobiec zepsuciu. Zazwyczaj suszenie to obejmuje dodanie soli w celu zapobiegnięcia rozwojowi bakterii w mięsie. Angielskie słowo jerky pochodzi od hiszpańskiego słowa charqui, które wzięło się od słowa cha’rki z języka Quechua. Oznacza ono „suszone, solone mięso". Do otrzymania tego typu wołowiny niezbędne jest, aby proces suszenia odbywał się w stosunkowo niskiej temperaturze i z odpowiednią ilością soli.
Nowocześnie produkowana suszona wołowina jest zwykle marynowana w solance z przyprawami (np. ostra papryka, sos sojowy, kolendra, cukier) lub suchej mieszance przypraw, a następnie suszona lub wędzona w niezbyt wysokiej temperaturze (ok. 70 °C).
Otrzymana według powyższych metod wołowina będzie słoną lub pikantną przekąską. Niekiedy wykorzystuje się przepisy zakładające użycie dużej ilości cukru, dzięki czemu otrzymana wołowina jest słodka lub półsłodka. Jerky jest gotowa do spożycia i nie wymaga dodatkowego przygotowania.
Może być przechowywana przez wiele miesięcy bez chłodzenia.
Sycąca,bogata w białko przekąska idealna w góry czy po treningu.
Typowa 50 gramowa porcja suszonej wołowiny zawiera 19.3 g białka, 2.3 g tłuszczu i 0.7g węglowodanów.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wstąp w nasze szeregi !!!
SZEREGI.PL
WESTERPLATTE 11A, 58-100 ŚWIDNICA
[zasłonięte]@szeregi.pl