Szablon MIRAPOL
Suszenie to jedna z najstarszych metod utrwalania żywności i doskonała metodą konserwacji przy zachowaniu ich naturalnych walorów. Dzięki tej metodzie warzywa, owoce, czy grzyby tracą minimum witamin i substancji odżywczych. Suszarka do żywności pozwala przez cały rok przygotowywać zdrową żywność bez użycia szkodliwych substancji chemicznych.
Na czym polega suszenie? Suszenie to po prostu odwadnianie. Dzięki odparowaniu ok. 70 % zawartej w owocach i warzywach wody, produkty wciąż zachowują swoją trwałość. W wyniku parowania wody następuje koncentracja składników znajdujących się w owocach i warzywach, dzięki czemu między innymi suszone produkty są zawsze słodsze od świeżych.
Zdrowie Jeśli prawidłowo wysuszymy nasze letnie zbiory, to w pełni zachowają one wszelkie biopierwiastki, garbniki, kwasy i karoten oraz, co bardzo ważne dla pracy naszych jelit,błonnik i pektyny. Ich walory smakowe i zapachowe również pozostaną bez zmian.
SPECYFIKACJA TECHNICZNA:
Dodano 2[zasłonięte]014-10 12:34
SUSZARKA POSIADA BIAŁE SITA