Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SUSZARKA DO GRZYBÓW SE2 Z TERMOREGULATOREM 5 SIT

04-06-2014, 23:04
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 115 zł     
Użytkownik siwy-mat
numer aukcji: 4211838945
Miejscowość Poznań
Wyświetleń: 23   
Koniec: 04-06-2014 22:30:00

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

SUSZARKA DO GRZYBÓW SE2 Z TERMOREGULATOREM
Renomowanej marki BIOWIN
Model SE2




Sprzedajemy tylko produkty nowe, najwyższej jakości, renomowanych firm,
dostępne od ręki!




Super SUSZARKA DO GRZYBÓW SE2 Z TERMOREGULATOREM
Produkt SE2 jest towarem wyprodukowanym przez firmę BIOWIN. Produkty tej marki są atestowane i posiadają certyfikaty bezpieczeństwa, co gwarantuje, że są zawsze najwyższej jakości. Kupując u nas masz gwarancje, że kupujesz produkt nowy, oryginalny, wysokiej jakości wraz z gwarancją u oficjalnego dystrybutora marki BIOWIN, firma z wieloletnim doświadczeniem w handlu internetowym, gwarantujemy szybką i miłą obsługę, mamy tysiące zadowolonych Klientów. Przed wysyłką produkty są zawsze sprawdzane, a jeśli budzą zastrzeżenia co do jakości, są odsyłane do producenta.


ubezpieczenie
PRZESYŁKI KURIERSKIEJ GRATIS!
towar zawsze wysyłamy w bezpiecznym opakowaniu!




super cena!
115 zł
Uwaga! Ograniczona ilość produktów w tej cenie!




Super SUSZARKA DO GRZYBÓW SE2 Z TERMOREGULATOREM

duże sita o pojemności13,5L ( 5 przezroczystych sit, średnica sita 32 cm)
zabudowana spirala grzejna z wentylatorem
powierzchnia odporna na zarysowanie
możliwość ustawienia odpowiedniej temperatury suszenia
cicha praca
moc 245W

Szerokość produktu: 33cm
Głębokość produktu: 33cm
Wysokość produktu: 26cm

 


Użytkowanie
Przed przystąpieniem do suszenia należy umyć produkty, następnie wytrzeć do sucha. UWAGA: Nie kłaść sit z produktami nad spirala grzejną, jeśli znajduje się w nich woda. Podzielić produkty na mniejsze części lub plasterki w taki sposób, aby móc ułożyć je swobodnie na sitach. Czas suszenia produktów zależy od grubości kawałków. Jeśli produkty na niektórych warstwach są mniej wysuszone można zamienić sita kolejnością, w ten sposób, aby sita z mniej wysuszonymi produktami znalazły się na dole bliżej spirali grzejnej.Niektóre owoce posiadają naturalną warstwę ochronną, które spowalnia proces suszenia. W takim przypadku, aby skrócić czas suszenia zaleca się wrzucić produkty do gorącej wody i zagotować przez 1-2 minuty, następnie zanurzyć w zimnej wodzie, odcedzić i dokładnie osuszyć. 
Napełnione produktami sita ustawić nad spiralą grzejną i przykryć pokrywą. 
Ustawić otwory wentylacyjne w pokrywie w zależności od pożądanego stopnia przewietrzania. 
Włączyć suszarkę, urządzenie pracuje z mocą 125W.
Po wysuszeniu produktów wyłączyć suszarkę i odczekać aż produkty ostygną,następnie przełożyć do pojemnika, w którym będą przechowywane. Podgrzane powietrze przechodząc przez sita powoduje odparowanie wody z suszonych produktów. Czas suszenia zależny jest od zawartości wody w produktach i ich rozdrobnienia, np. jabłka proponujemy suszyć w plastrach nie grubszych niż 5mm.W trakcie suszenia zalecamy, co pewien czas zamieniać sita miejscami dla uzyskania równomiernego suszenia produktów. Suszenie produktów wodnistych, takich jak: śliwki, winogrona, czy mokre grzyby wymaga znacznie dłuższego czasu. 

WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA WARZYW
Nazwa / Przygotowanie / Stan po wysuszeniu / Czas 
-Bakłażan obrać i pokroić w plasterki o grubości 6-12mm kruchy 6-18 h 
-Brokuły podzielić na cząstki, zaparzyć przez 3-5min kruchy 6-20 h 
-Brukselka przekroić na pół chrupki 8-30 h 
-Burak odciąć korzeń i liście, obgotować, wystudzić, pokroić w plasterki chrupki 8-26 h 
-Cebula pokroić w krążki chrupki 8-14 h 
-Czosnek obrać, pokroić w okrągłe plasterki chrupki 6-16 h 
-Fasola szparagowa pokroić i zagotować, aż stanie się szklista kruchy 8-26 h 
-Grzyby pokroić w kawałki, małe suszyć w całości twarde / chrupkie 3-10 h 
-Kabaczek pokroić na plasterki o grubości 6mm kruchy 6-18 h 
-Kalafior podzielić na cząstki i zagotować aż zmięknie twardy 6-16 h 
-Kapusta pokroić w paski o grubości 3mm, usunąć trzon twardy 6-14 h 
-Karczoch pokroić w paski o grubości 3-4mm kruchy 5-13 h 
-Marchew zagotować aż zmięknie, poszatkować lub pokroić w plasterki chrupki 8-14 h 
-Ogórek obrać i pokroić w plasterki o grubości 12mm twardy 6-18 h 
-Ostra papryka (chili) nie wymaga krojenia twardy 8-14 h 
-Pieczarki pokroić w plasterki, małe suszyć w całości twarde 6-14 h 
-Pietruszka korzeń obrać i pokroić w plasterki, natkę ułożyć na sicie chrupki /kruchy 2-10 h 
-Pomidor obrać, pokroić na kawałki lub okrągłe plasterki twardy 8-24 h 
-Rabarbar obrać, pokroić w plasterki o grubości 3mm pozbawiony wilgotności 8-38h 
-Seler pokroić w plasterki o grubości 6mm chrupki 6-14 h 
-Słodka papryka usunąć nasiona, pokroić w paski o grubości 6mm chrupki 4-14 h 
-Szczypiorek poszarpać na kawałki chrupki 6-10 h 
-Szpinak zagotować aS straci kolor chrupki 6-16 h 
-Ziemniak pokroić na plasterki, zagotować przez 8-10min chrupki 8-30 h 

WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA OWOCÓW 
-Ananas świeży obrać i pokroić w plasterki lub w kostkę twardy 6-36 h 
-Ananas z puszki odlać sok i osuszyć miękki 6-36 h 
-Banany obrać, pokroić w krążki o grubości 3-4mm chrupki 8-38 h 
-Brzoskwinia kiedy owoc jest częściowo wysuszony przekroić i wyjąć pestkę miękki 10-34 h 
-Daktyle wyjąć pestkę twardy 6-26 h 
-Figi pokroić w plasterki lub przekroić na pół twardy 6-26 h 
-Gruszki obrać pokroić w plasterki miękki 8-30 h 
-Jabłka obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w krążki lub plasterki miękki 8-30 h 
-Morele wyjąć pestkę i pokroić w plasterki miękki 13-28 h 
-Skórka pomarańczowa pokroić w długie paski kruchy 8-16 h 
-Winogrona nie wymagają krojenia miękki 8-38 h 
-Wiśnie nie wymagają krojenia, kiedy owoc jest częściowo suchy usunąć pestkę twardy 8-36 h 
-żurawina nie wymaga krojenia miękki 6-26 h

Szerokość produktu: 32cm
Głębokość produktu: 32cm
Wysokość produktu: 32cm



TYLKO U NAS
gwarancjA DOOR TO DOOR


  • nowe oryginalne opakowanie prosto od producenta
  • paragon lub faktura VAT
  • wysyłka w 24h
  • towar dostępny od ręki
  • u nas na dostawę nie czekasz 2 tygodnie!
  • instrukcja obsługi w języku polskim
  • zapraszamy do kupna!
  • PAMIĘTAJ! KUPUJESZ U OFICJALNEGO DYSTRYBUTORA


  • Warunki płatności
    Płatności mogą Państwo dokonać na trzy sposoby:
    1) przy odbiorze przesyłki
    2) przelew na nasze konto
    3) szybki e-przelew lub karta kredytowa
  • Termin realizacji i koszty przesyłki
    Termin realizacji zamówienia w większości przypadków, wynosi 1-2 dni roboczych, od momentu złożenia zamówienia.
  • Pora dostarczenia przesyłki
    Firma kurierska dostarcza przesyłki w godzinach 9 - 17. Z powodu złożoności procedury dostawy nie jesteśmy w stanie zagwarantować, ani dokładnie określić daty i godziny doręczenia przesyłki. Prosimy jednak o wpisanie w formularzu zamówienia preferowanej pory dnia (zakres 3-4 godzin) tak, aby pracownik firmy kurierskiej miał większe szanse zastania Państwa pod wskazanym adresem.
  • Dostępność produktów
    W związku z charakterem działania naszego sklepu internetowego, jego możliwością objęcia zasięgiem całego kraju, jesteśmy konkurencyjni zarówno w zakresie cen, terminów realizacji, jak i dostępności produktów.
  • Zwrot lub wymiana towaru
    Jeżeli dostarczony towar był zgodny ze złożonym przez Państwa zamówieniem, a mimo to chcecie Państwo z niego zrezygnować, istnieje możliwość odesłania produktów w ciągu 10 dni roboczych od daty odbioru (na własny koszt) wraz z dowodem zakupu oraz z wypełnionym formularzem zwrotu.