SUASZARKA DO GRZYBÓW, OWOCÓW I WARZYW
BIOWIN SE3
|
|
Suszenie jest doskonałym sposobem przedłużenia trwałości produktów spożywczych. Powietrze ogrzane do pożądanej temperatury przepływa równomiernym strumieniem przez warstwy produktów ułożonych na sitach. Suszone w tych warunkach owoce i grzyby nie tracą witamin i zachowują wartości odżywcze przez cały rok. Urządzenie można również wykorzystac do suszenia ziół i kwiatów.
- duże sita o pojemności 13,5 l (5 sztuk)
- wydajna i trwała spirala grzejna
- powierzchnia odporna na zarysowania
- mniejsze zużycie energii dzięki naturalnej cyrkulacji powietrza
- waga urządzenia 1,85 kg
- instrukcja obsługi
- zasilanie 230V moc 125 W
- instrukcja obsługi w języku polskim
- urządzenie fabrycznie nowe w firmowym kartonie
- gwarancja 24 miesiące na podstawie dowodu zakupu - dołączamy do każdej przesyłki
BUDOWA SUSZARKI
1. Zabudowana spirala grzejna. 2. Komplet 5 sit 3. Pokrywa z regulowanymi otworami wentylacyjnymi 4. Przewód zasilający z wtyczką i włącznikiem
PARAMETRY SUSZARKI
- Duża pojemności - 13,5L
- 5 poziomów suszenia
- 5 prześwitujących sit /każde o średnicy 32cm i wysokości 32mm/
- Zabudowana, trwała spirala grzejna
- Powierzchnia odporna na zarysowania
- Małe zużycie energii dzięki naturalnej cyrkulacji powietrza
- Obrotowa pokrywa z regulowanymi otworami wentylacyjnymi – techologia minimalizująca zużycie energii dzięki naturalnej cyrkulacji ciepłego powietrza
- Porady dotyczące suszenia w zestawie
- Instrukcja w języku polskim- zaleca się zapoznanie przed rozpoczęciem użytkowania
- Zasilanie: 230V/50Hz
- Moc: 125W
- Szerokość produktu: 32cm
- Głębokość produktu: 32cm
- Wysokość produktu: 32cm
UŻYTKOWANIE
Przed przystąpieniem do suszenia należy umyć produkty, następnie wytrzeć do sucha. UWAGA: Nie kłaść sit z produktami nad spirala grzejną, jeśli znajduje się w nich woda. Podzielić produkty na mniejsze części lub plasterki w taki sposób, aby móc ułożyć je swobodnie na sitach. Czas suszenia produktów zależy od grubości kawałków. Jeśli produkty na niektórych warstwach są mniej wysuszone można zamienić sita kolejnością, w ten sposób, aby sita z mniej wysuszonymi produktami znalazły się na dole bliżej spirali grzejnej. Niektóre owoce posiadają naturalną warstwę ochronną, które spowalnia proces suszenia. W takim przypadku, aby skrócić czas suszenia zaleca się wrzucić produkty do gorącej wody i zagotować przez 1-2 minuty, następnie zanurzyć w zimnej wodzie, odcedzić i dokładnie osuszyć. Napełnione produktami sita ustawić nad spiralą grzejną i przykryć pokrywą. Ustawić otwory wentylacyjne w pokrywie w zależności od pożądanego stopnia przewietrzania. Włączyć suszarkę, urządzenie pracuje z mocą 125W. Po wysuszeniu produktów wyłączyć suszarkę i odczekać aż produkty ostygną, następnie przełożyć do pojemnika, w którym będą przechowywane. Podgrzane powietrze przechodząc przez sita powoduje odparowanie wody z suszonych produktów. Czas suszenia zależny jest od zawartości wody w produktach i ich rozdrobnienia, np. jabłka proponujemy suszyć w plastrach nie grubszych niż 5mm. W trakcie suszenia zalecamy, co pewien czas zamieniać sita miejscami dla uzyskania równomiernego suszenia produktów. Suszenie produktów wodnistych, takich jak: śliwki, winogrona, czy mokre grzyby wymaga znacznie dłuższego czasu.
WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA WARZYW
Nazwa / Przygotowanie / Stan po wysuszeniu / Czas
- Bakłażan obrać i pokroić w plasterki o grubości 6-12mm kruchy 6-18 h
- Brokuły podzielić na cząstki, zaparzyć przez 3-5min kruchy 6-20 h
- Brukselka przekroić na pół chrupki 8-30 h
- Burak odciąć korzeń i liście, obgotować, wystudzić, pokroić w plasterki chrupki 8-26 h
- Cebula pokroić w krążki chrupki 8-14 h
- Czosnek obrać, pokroić w okrągłe plasterki chrupki 6-16 h
- Fasola szparagowa pokroić i zagotować, aż stanie się szklista kruchy 8-26 h
- Grzyby pokroić w kawałki, małe suszyć w całości twarde / chrupkie 3-10 h
- Kabaczek pokroić na plasterki o grubości 6mm kruchy 6-18 h
- Kalafior podzielić na cząstki i zagotować aż zmięknie twardy 6-16 h
- Kapusta pokroić w paski o grubości 3mm, usunąć trzon twardy 6-14 h
- Karczoch pokroić w paski o grubości 3-4mm kruchy 5-13 h
- Marchew zagotować aż zmięknie, poszatkować lub pokroić w plasterki chrupki 8-14 h
- Ogórek obrać i pokroić w plasterki o grubości 12mm twardy 6-18 h vOstra papryka (chili) nie wymaga krojenia twardy 8-14 h
- Pieczarki pokroić w plasterki, małe suszyć w całości twarde 6-14 h
- Pietruszka korzeń obrać i pokroić w plasterki, natkę ułożyć na sicie chrupki / kruchy 2-10 h
- Pomidor obrać, pokroić na kawałki lub okrągłe plasterki twardy 8-24 h
- Rabarbar obrać, pokroić w plasterki o grubości 3mm pozbawiony wilgotności 8-38 h
- Seler pokroić w plasterki o grubości 6mm chrupki 6-14 h
- Słodka papryka usunąć nasiona, pokroić w paski o grubości 6mm chrupki 4-14 h
- Szczypiorek poszarpać na kawałki chrupki 6-10 h
- Szpinak zagotować aS straci kolor chrupki 6-16 h
- Ziemniak pokroić na plasterki, zagotować przez 8-10min chrupki 8-30 h
WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA OWOCÓW
- Ananas świeży obrać i pokroić w plasterki lub w kostkę twardy 6-36 h
- Ananas z puszki odlać sok i osuszyć miękki 6-36 h
- Banany obrać, pokroić w krążki o grubości 3-4mm chrupki 8-38 h
- Brzoskwinia kiedy owoc jest częściowo wysuszony przekroić i wyjąć pestkę miękki 10-34 h
- Daktyle wyjąć pestkę twardy 6-26 h
- Figi pokroić w plasterki lub przekroić na pół twardy 6-26 h
- Gruszki obrać pokroić w plasterki miękki 8-30 h
- Jabłka obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w krążki lub plasterki miękki 8-30 h
- Morele wyjąć pestkę i pokroić w plasterki miękki 13-28 h
- Skórka pomarańczowa pokroić w długie paski kruchy 8-16 h
- Winogrona nie wymagają krojenia miękki 8-38 h
- Wiśnie nie wymagają krojenia, kiedy owoc jest częściowo suchy usunąć pestkę twardy 8-36 h
- Żurawina nie wymaga krojenia miękki 6-26 h
ZESTAW ZAWIERA:
- suszarka w oryginalnym kartonie
- instrukcja obsługi po polsku + tabela ze wskazówkami na temat suszenia warzyw i owoców
- paragon lub faktura VAT
- nasz firmowy kalendarzyk
|
|
|
POLECAMY Z NASZEJ OFERTY: (proszę kliknąć w odpowiednie zdjęcie)
|
|
INNE MODELE SUSZAREK DO GRZYBÓW
|
INNE PRODUKTY FIRMY BIOWIN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CZAJNIKI |
SOKOWIRÓWKI, WYCISKACZE |
KRAJALNICE, NOŻE, OTWIERACZE |
PAROWARY, JAJOWARY, GARNKI |
WAGI KUCHENNE |
GRILLE |
FRYTKOWNICE, FONDUE |
ROBOTY, MIKSERY, BLENDERY |
|
|
|
|
|
|
|
|
TOSTERY, OPIEKACZE, GOFROWNICE |
ODKURZACZE |
WAGI OSOBOWE |
SUSZARKI, LOKOSUSZARKI, LOKÓWKI |
PROSTOWNICE, KARBOWNICE |
GOLARKI MASZYNKI DO STRZYŻENIA |
MASAŻERY |
URZĄDZENIA DO MANICURE |
|
|
|
|
|
|
|
|
ŻELAZKA |
WENTYLATORY, FARELKI, DMUCHAWY |
MASZYNY DO SZYCIA I AKCESORIA |
RADIA, RADIOBUDZIKI, SPRZĘT GRAJĄCY |
TERMOMETRY, STACJE POGODY, ZEGARY |
LODÓWKI TURYSTYCZNE |
TOALETY TURYSTYCZNE I AKCESORIA |
MEBLE SKŁADANE |
I WIELE INNYCH ...
|
|
|
|
|
|
|
ZAKUP WIĘKSZEJ ILOŚCI PRZEDMIOTÓW: - 3 przemioty i więcej przy wpłacie na konto - wysyłka gratis - 2 przedmioty - koszt przesyłki jak za 1 przedmiot (ten o wyższym koszcie przesyłki) - przedmioty wyłączone z tej promocji mają taką informację podaną przy kosztach przesyłki TYTUŁ WPŁATY DO PRZELEWU BANKOWEGO: - prosimy w tytule wpłaty wpisywać login oraz nr aukcji - przykład: PrimaveraAGD/131[zasłonięte]386 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ADRES SKLEPU I HURTOWNI: Primavera AGD s.c. ul. Popiełuszki 6 63-100 Śrem TELEFON / FAX: - 061 [zasłonięte] 28 295 - 880 [zasłonięte] 742 (kom.) - 880 [zasłonięte] 842 (kom.) E-MAIL: - e-mail |
|
|
|
|
|
|
BRE Bank S.A. (mBank) 26 1140 [zasłonięte] 200400 3102 [zasłonięte] 569588
|
|
|
|
|
|
- towar nowy i z gwarancją - paragon lub faktura VAT - miła i fachowa obsługa - wysyłka codziennie - możliwa wysyłka za pobraniem - możliwość zwrotu towaru
|
|
|
|
|