Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SUSZARKA DO GRZYBÓW OWOCÓW WARZYW BIOWIN SE3

21-10-2014, 11:40
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 84.99 zł     
Użytkownik tomsoftcompl
numer aukcji: 4677223649
Miejscowość Warszawa, ul. Nowolipki 21
Wyświetleń: 20   
Koniec: 21-10-2014 11:09:35

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nasze konta Allegro

tomsoftcompl

tools_tomsoft_pl

Kontakt

Odbiór osobisty

TOMSOFT - SKLEP FIRMOWY
ul. Nowolipki 21
01-006 Warszawa

e-mail: [zasłonięte]@tomsoft.pl
tel.: 22 [zasłonięte] 24
22 [zasłonięte] 98
kom.: 601 [zasłonięte] 28 23

Godziny otwarcia:
pn.-pt.: 9:00-18:00
sob.: 9:00-14:00


- kliknij na mapkę, aby powiększyć -

Dostawa

Odbiór osobisty (Nowolipki 21, Warszawa) - 0,00 zł
Kurier Fedex - przesyłka po przedpłacie - 13,99 zł
Kurier Fedex - przesyłka pobraniowa - 19,99 zł
Paczkomat In Post przedpłata - 11,50 zł

Partnerzy

Biowin SE3 Suszarka do grzybów, owoców i ziół o pojemności 13,5L 125W 5 Sit Biała

CENA NETTO: 69.1 ZŁ
CENA BRUTTO: 84.99 ZŁ
Producent: Biowin

Opis

    Suszenie produktów spożywczych jest doskonałą metodą konserwacji przy zachowaniu ich naturalnych walorów. Ciepłe powietrze o ustalonej temperaturze swobodnie cyrkuluje wewnątrz urządzenia pomiędzy spiralą grzejną, a poszczególnymi warstwami ułożonych na sitach produktów. Dzięki tej metodzie warzywa, owoce, czy grzyby tracą minimum witamin i substancji odżywczych. Suszarka pozwala przez cały rok przygotowywać zdrową żywność bez użycia szkodliwych substancji chemicznych. W niniejszym urządzeniu można również suszyć kwiaty, rośliny lecznicze oraz przygotowywać płatki zbożowe.

    Produkt pochodzi z polskiej dystrybucji, posiada polską instrukcję i 24 miesięczną gwarancję producenta



    Budowa Suszarki



    1. Zabudowana spirala grzejna.
    2. Komplet 5 sit
    3. Pokrywa z regulowanymi otworami wentylacyjnymi
    4. Przewód zasilający z wtyczką i włącznikiem

    Parametry suszarki



  • Duża pojemności - 13,5L
  • 5 poziomów suszenia
  • 5 prześwitujących sit /każde o średnicy 32cm i wysokości 32mm/
  • Zabudowana, trwała spirala grzejna
  • Powierzchnia odporna na zarysowania
  • Małe zużycie energii dzięki naturalnej cyrkulacji powietrza
  • Obrotowa pokrywa z regulowanymi otworami wentylacyjnymi – techologia minimalizująca zużycie energii dzięki naturalnej cyrkulacji ciepłego powietrza
  • Porady dotyczące suszenia w zestawie
  • Instrukcja w języku polskim- zaleca się zapoznanie przed rozpoczęciem użytkowania
  • Zasilanie: 230V/50Hz
  • Moc: 125W
  • Szerokość produktu: 32cm
  • Głębokość produktu: 32cm
  • Wysokość produktu: 32cm

    Użytkowanie



    Przed przystąpieniem do suszenia należy umyć produkty, następnie wytrzeć do sucha. UWAGA: Nie kłaść sit z produktami nad spirala grzejną, jeśli znajduje się w nich woda. Podzielić produkty na mniejsze części lub plasterki w taki sposób, aby móc ułożyć je swobodnie na sitach. Czas suszenia produktów zależy od grubości kawałków. Jeśli produkty na niektórych warstwach są mniej wysuszone można zamienić sita kolejnością, w ten sposób, aby sita z mniej wysuszonymi produktami znalazły się na dole bliżej spirali grzejnej. Niektóre owoce posiadają naturalną warstwę ochronną, które spowalnia proces suszenia. W takim przypadku, aby skrócić czas suszenia zaleca się wrzucić produkty do gorącej wody i zagotować przez 1-2 minuty, następnie zanurzyć w zimnej wodzie, odcedzić i dokładnie osuszyć. Napełnione produktami sita ustawić nad spiralą grzejną i przykryć pokrywą. Ustawić otwory wentylacyjne w pokrywie w zależności od pożądanego stopnia przewietrzania. Włączyć suszarkę, urządzenie pracuje z mocą 125W. Po wysuszeniu produktów wyłączyć suszarkę i odczekać aż produkty ostygną, następnie przełożyć do pojemnika, w którym będą przechowywane. Podgrzane powietrze przechodząc przez sita powoduje odparowanie wody z suszonych produktów. Czas suszenia zależny jest od zawartości wody w produktach i ich rozdrobnienia, np. jabłka proponujemy suszyć w plastrach nie grubszych niż 5mm. W trakcie suszenia zalecamy, co pewien czas zamieniać sita miejscami dla uzyskania równomiernego suszenia produktów. Suszenie produktów wodnistych, takich jak: śliwki, winogrona, czy mokre grzyby wymaga znacznie dłuższego czasu.

    WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA WARZYW



    Nazwa / Przygotowanie / Stan po wysuszeniu / Czas
  • Bakłażan obrać i pokroić w plasterki o grubości 6-12mm kruchy 6-18 h
  • Brokuły podzielić na cząstki, zaparzyć przez 3-5min kruchy 6-20 h
  • Brukselka przekroić na pół chrupki 8-30 h
  • Burak odciąć korzeń i liście, obgotować, wystudzić, pokroić w plasterki chrupki 8-26 h
  • Cebula pokroić w krążki chrupki 8-14 h
  • Czosnek obrać, pokroić w okrągłe plasterki chrupki 6-16 h
  • Fasola szparagowa pokroić i zagotować, aż stanie się szklista kruchy 8-26 h
  • Grzyby pokroić w kawałki, małe suszyć w całości twarde / chrupkie 3-10 h
  • Kabaczek pokroić na plasterki o grubości 6mm kruchy 6-18 h
  • Kalafior podzielić na cząstki i zagotować aż zmięknie twardy 6-16 h
  • Kapusta pokroić w paski o grubości 3mm, usunąć trzon twardy 6-14 h
  • Karczoch pokroić w paski o grubości 3-4mm kruchy 5-13 h
  • Marchew zagotować aż zmięknie, poszatkować lub pokroić w plasterki chrupki 8-14 h
  • Ogórek obrać i pokroić w plasterki o grubości 12mm twardy 6-18 h vOstra papryka (chili) nie wymaga krojenia twardy 8-14 h
  • Pieczarki pokroić w plasterki, małe suszyć w całości twarde 6-14 h
  • Pietruszka korzeń obrać i pokroić w plasterki, natkę ułożyć na sicie chrupki / kruchy 2-10 h
  • Pomidor obrać, pokroić na kawałki lub okrągłe plasterki twardy 8-24 h
  • Rabarbar obrać, pokroić w plasterki o grubości 3mm pozbawiony wilgotności 8-38 h
  • Seler pokroić w plasterki o grubości 6mm chrupki 6-14 h
  • Słodka papryka usunąć nasiona, pokroić w paski o grubości 6mm chrupki 4-14 h
  • Szczypiorek poszarpać na kawałki chrupki 6-10 h
  • Szpinak zagotować aS straci kolor chrupki 6-16 h
  • Ziemniak pokroić na plasterki, zagotować przez 8-10min chrupki 8-30 h

    WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA OWOCÓW



  • Ananas świeży obrać i pokroić w plasterki lub w kostkę twardy 6-36 h
  • Ananas z puszki odlać sok i osuszyć miękki 6-36 h
  • Banany obrać, pokroić w krążki o grubości 3-4mm chrupki 8-38 h
  • Brzoskwinia kiedy owoc jest częściowo wysuszony przekroić i wyjąć pestkę miękki 10-34 h
  • Daktyle wyjąć pestkę twardy 6-26 h
  • Figi pokroić w plasterki lub przekroić na pół twardy 6-26 h
  • Gruszki obrać pokroić w plasterki miękki 8-30 h
  • Jabłka obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w krążki lub plasterki miękki 8-30 h
  • Morele wyjąć pestkę i pokroić w plasterki miękki 13-28 h
  • Skórka pomarańczowa pokroić w długie paski kruchy 8-16 h
  • Winogrona nie wymagają krojenia miękki 8-38 h
  • Wiśnie nie wymagają krojenia, kiedy owoc jest częściowo suchy usunąć pestkę twardy 8-36 h
  • Żurawina nie wymaga krojenia miękki 6-26 h
Zobacz inne nasze aukcje:
© UltraPanel
SUSZARKA DO GRZYBÓW OWOCÓW WARZYW BIOWIN SE3