Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SUSZARKA DO GRZYBÓW OWOCÓW WARZYW BIOWIN SE3

15-10-2014, 10:24
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 74.90 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 74.90 zł     
Użytkownik PrimaveraAGD
numer aukcji: 4659014660
Miejscowość Śrem
Kupiono sztuk: 12    Licytowało: 12    Wyświetleń: 547   
Koniec: 15-10-2014 09:55:12

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

szablon robocze
 
 
SUASZARKA DO GRZYBÓW, OWOCÓW I WARZYW

BIOWIN SE3

OPIS PRZEDMIOTU
 
Suszenie jest doskonałym sposobem przedłużenia trwałości produktów spożywczych. Powietrze ogrzane do pożądanej temperatury przepływa równomiernym strumieniem przez warstwy produktów ułożonych na sitach.
Suszone w tych warunkach owoce i grzyby nie tracą witamin i zachowują wartości odżywcze przez cały rok. Urządzenie można również wykorzystac do suszenia ziół i kwiatów.

  • duże sita o pojemności 13,5 l (5 sztuk)
  • wydajna i trwała spirala grzejna
  • powierzchnia odporna na zarysowania
  • mniejsze zużycie energii dzięki naturalnej cyrkulacji powietrza
  • waga urządzenia 1,85 kg
  • instrukcja obsługi <kliknij>
  • zasilanie 230V moc 125 W
  • instrukcja obsługi w języku polskim
  • urządzenie fabrycznie nowe w firmowym kartonie
  • gwarancja 24 miesiące na podstawie dowodu zakupu - dołączamy do każdej przesyłki

    BUDOWA SUSZARKI



    1. Zabudowana spirala grzejna. 
    2. Komplet 5 sit 
    3. Pokrywa z regulowanymi otworami wentylacyjnymi 
    4. Przewód zasilający z wtyczką i włącznikiem 

    PARAMETRY SUSZARKI



  • Duża pojemności - 13,5L
  • 5 poziomów suszenia
  • 5 prześwitujących sit /każde o średnicy 32cm i wysokości 32mm/
  • Zabudowana, trwała spirala grzejna
  • Powierzchnia odporna na zarysowania
  • Małe zużycie energii dzięki naturalnej cyrkulacji powietrza
  • Obrotowa pokrywa z regulowanymi otworami wentylacyjnymi – techologia minimalizująca zużycie energii dzięki naturalnej cyrkulacji ciepłego powietrza
  • Porady dotyczące suszenia w zestawie
  • Instrukcja w języku polskim- zaleca się zapoznanie przed rozpoczęciem użytkowania
  • Zasilanie: 230V/50Hz
  • Moc: 125W
  • Szerokość produktu: 32cm
  • Głębokość produktu: 32cm
  • Wysokość produktu: 32cm 

    UŻYTKOWANIE



    Przed przystąpieniem do suszenia należy umyć produkty, następnie wytrzeć do sucha. UWAGA: Nie kłaść sit z produktami nad spirala grzejną, jeśli znajduje się w nich woda. Podzielić produkty na mniejsze części lub plasterki w taki sposób, aby móc ułożyć je swobodnie na sitach. Czas suszenia produktów zależy od grubości kawałków. Jeśli produkty na niektórych warstwach są mniej wysuszone można zamienić sita kolejnością, w ten sposób, aby sita z mniej wysuszonymi produktami znalazły się na dole bliżej spirali grzejnej. Niektóre owoce posiadają naturalną warstwę ochronną, które spowalnia proces suszenia. W takim przypadku, aby skrócić czas suszenia zaleca się wrzucić produkty do gorącej wody i zagotować przez 1-2 minuty, następnie zanurzyć w zimnej wodzie, odcedzić i dokładnie osuszyć. Napełnione produktami sita ustawić nad spiralą grzejną i przykryć pokrywą. Ustawić otwory wentylacyjne w pokrywie w zależności od pożądanego stopnia przewietrzania. Włączyć suszarkę, urządzenie pracuje z mocą 125W. Po wysuszeniu produktów wyłączyć suszarkę i odczekać aż produkty ostygną, następnie przełożyć do pojemnika, w którym będą przechowywane. Podgrzane powietrze przechodząc przez sita powoduje odparowanie wody z suszonych produktów. Czas suszenia zależny jest od zawartości wody w produktach i ich rozdrobnienia, np. jabłka proponujemy suszyć w plastrach nie grubszych niż 5mm. W trakcie suszenia zalecamy, co pewien czas zamieniać sita miejscami dla uzyskania równomiernego suszenia produktów. Suszenie produktów wodnistych, takich jak: śliwki, winogrona, czy mokre grzyby wymaga znacznie dłuższego czasu. 

    WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA WARZYW



    Nazwa / Przygotowanie / Stan po wysuszeniu / Czas
  • Bakłażan obrać i pokroić w plasterki o grubości 6-12mm kruchy 6-18 h
  • Brokuły podzielić na cząstki, zaparzyć przez 3-5min kruchy 6-20 h
  • Brukselka przekroić na pół chrupki 8-30 h
  • Burak odciąć korzeń i liście, obgotować, wystudzić, pokroić w plasterki chrupki 8-26 h
  • Cebula pokroić w krążki chrupki 8-14 h
  • Czosnek obrać, pokroić w okrągłe plasterki chrupki 6-16 h
  • Fasola szparagowa pokroić i zagotować, aż stanie się szklista kruchy 8-26 h
  • Grzyby pokroić w kawałki, małe suszyć w całości twarde / chrupkie 3-10 h
  • Kabaczek pokroić na plasterki o grubości 6mm kruchy 6-18 h
  • Kalafior podzielić na cząstki i zagotować aż zmięknie twardy 6-16 h
  • Kapusta pokroić w paski o grubości 3mm, usunąć trzon twardy 6-14 h
  • Karczoch pokroić w paski o grubości 3-4mm kruchy 5-13 h
  • Marchew zagotować aż zmięknie, poszatkować lub pokroić w plasterki chrupki 8-14 h
  • Ogórek obrać i pokroić w plasterki o grubości 12mm twardy 6-18 h vOstra papryka (chili) nie wymaga krojenia twardy 8-14 h
  • Pieczarki pokroić w plasterki, małe suszyć w całości twarde 6-14 h
  • Pietruszka korzeń obrać i pokroić w plasterki, natkę ułożyć na sicie chrupki / kruchy 2-10 h
  • Pomidor obrać, pokroić na kawałki lub okrągłe plasterki twardy 8-24 h
  • Rabarbar obrać, pokroić w plasterki o grubości 3mm pozbawiony wilgotności 8-38 h
  • Seler pokroić w plasterki o grubości 6mm chrupki 6-14 h
  • Słodka papryka usunąć nasiona, pokroić w paski o grubości 6mm chrupki 4-14 h
  • Szczypiorek poszarpać na kawałki chrupki 6-10 h
  • Szpinak zagotować aS straci kolor chrupki 6-16 h
  • Ziemniak pokroić na plasterki, zagotować przez 8-10min chrupki 8-30 h 

    WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA OWOCÓW



  • Ananas świeży obrać i pokroić w plasterki lub w kostkę twardy 6-36 h
  • Ananas z puszki odlać sok i osuszyć miękki 6-36 h
  • Banany obrać, pokroić w krążki o grubości 3-4mm chrupki 8-38 h
  • Brzoskwinia kiedy owoc jest częściowo wysuszony przekroić i wyjąć pestkę miękki 10-34 h
  • Daktyle wyjąć pestkę twardy 6-26 h
  • Figi pokroić w plasterki lub przekroić na pół twardy 6-26 h
  • Gruszki obrać pokroić w plasterki miękki 8-30 h
  • Jabłka obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w krążki lub plasterki miękki 8-30 h
  • Morele wyjąć pestkę i pokroić w plasterki miękki 13-28 h
  • Skórka pomarańczowa pokroić w długie paski kruchy 8-16 h
  • Winogrona nie wymagają krojenia miękki 8-38 h
  • Wiśnie nie wymagają krojenia, kiedy owoc jest częściowo suchy usunąć pestkę twardy 8-36 h
  • Żurawina nie wymaga krojenia miękki 6-26 h
ZESTAW ZAWIERA:
  • suszarka w oryginalnym kartonie
  • instrukcja obsługi po polsku + tabela ze wskazówkami na temat suszenia warzyw i owoców
  • paragon lub faktura VAT
  • nasz firmowy kalendarzyk




POLECAMY Z NASZEJ OFERTY:
(proszę klikną
ć w odpowiednie zdjęcie)











INNE MODELE SUSZAREK DO GRZYBÓW
INNE PRODUKTY FIRMY BIOWIN









CZAJNIKI
SOKOWIRÓWKI,
WYCISKACZE
KRAJALNICE,
NOŻE,
OTWIERACZE
PAROWARY,
JAJOWARY,
GARNKI
WAGI
KUCHENNE
GRILLE
FRYTKOWNICE,
FONDUE
ROBOTY,
MIKSERY,
BLENDERY







TOSTERY,
OPIEKACZE,
GOFROWNICE
ODKURZACZE
WAGI
OSOBOWE
SUSZARKI,
LOKOSUSZARKI,
LOKÓWKI
PROSTOWNICE,
KARBOWNICE
GOLARKI
MASZYNKI DO
STRZYŻENIA
MASAŻERY
URZĄDZENIA
DO
MANICURE








ŻELAZKA
WENTYLATORY,
FARELKI,
DMUCHAWY
MASZYNY
DO SZYCIA
I AKCESORIA
RADIA,
RADIOBUDZIKI,
SPRZĘT GRAJĄCY
TERMOMETRY,
STACJE POGODY,
ZEGARY
LODÓWKI
TURYSTYCZNE
TOALETY
TURYSTYCZNE
I AKCESORIA
MEBLE
SKŁADANE

I WIELE INNYCH ...
 
WYSYŁKA
 
ZAKUP WIĘKSZEJ ILOŚCI PRZEDMIOTÓW:
- 3 przemioty i więcej przy wpłacie na konto - wysyłka gratis
- 2 przedmioty - koszt przesyłki jak za 1 przedmiot (ten o wyższym koszcie przesyłki)
- przedmioty wyłączone z tej promocji mają taką informację podaną przy kosztach przesyłki

TYTUŁ WPŁATY DO PRZELEWU BANKOWEGO:
- prosimy w tytule wpłaty wpisywać login oraz nr aukcji
- przykład: PrimaveraAGD/
131[zasłonięte]386

 

 

 
KONTAKT
 
ADRES SKLEPU I HURTOWNI:
Primavera AGD s.c.
ul. Popiełuszki 6

63-100 Śrem

TELEFON /  FAX:
- 061 [zasłonięte] 28 295
- 880 [zasłonięte] 742 (kom.)
- 880 [zasłonięte] 842 (kom.)

E-MAIL:
- e-mail


 
KONTO BANKOWE
 
BRE Bank S.A. (mBank)
26 1140 [zasłonięte] 200400
3102 [zasłonięte] 569588

 
 
U NAS
- towar nowy i z gwarancją
- paragon lub faktura VAT
- miła i fachowa obsługa
- wysyłka codziennie
- możliwa wysyłka za pobraniem
- możliwość zwrotu towaru