SUASZARKA DO GRZYBÓW, OWOCÓW I
WARZYW
BIOWIN SE3
|
|
Suszenie jest
doskonałym sposobem przedłużenia trwałości produktów spożywczych.
Powietrze ogrzane do pożądanej temperatury przepływa równomiernym
strumieniem przez warstwy produktów ułożonych na sitach.
Suszone w tych warunkach owoce i grzyby nie tracą witamin i zachowują
wartości odżywcze przez cały rok. Urządzenie można również wykorzystac
do suszenia ziół i kwiatów.
- duże sita o pojemności 13,5 l (5 sztuk)
- wydajna i trwała spirala grzejna
- powierzchnia odporna na zarysowania
- mniejsze zużycie energii dzięki
naturalnej cyrkulacji powietrza
- waga urządzenia 1,85 kg
- instrukcja obsługi <kliknij>
- zasilanie 230V moc 125 W
- instrukcja obsługi w języku polskim
- urządzenie fabrycznie nowe w firmowym
kartonie
- gwarancja
24 miesiące na podstawie dowodu zakupu - dołączamy do każdej przesyłki
BUDOWA
SUSZARKI
1. Zabudowana spirala grzejna.
2. Komplet 5 sit
3. Pokrywa z regulowanymi otworami wentylacyjnymi
4. Przewód zasilający z wtyczką i włącznikiem
PARAMETRY
SUSZARKI
- Duża pojemności - 13,5L
- 5 poziomów suszenia
- 5 prześwitujących sit /każde o średnicy
32cm i wysokości 32mm/
- Zabudowana, trwała spirala grzejna
- Powierzchnia odporna na zarysowania
- Małe zużycie energii dzięki naturalnej
cyrkulacji powietrza
- Obrotowa pokrywa z regulowanymi otworami
wentylacyjnymi – techologia minimalizująca zużycie energii dzięki
naturalnej cyrkulacji ciepłego powietrza
- Porady dotyczące suszenia w zestawie
- Instrukcja w języku polskim- zaleca się
zapoznanie przed rozpoczęciem użytkowania
- Zasilanie: 230V/50Hz
- Moc: 125W
- Szerokość produktu: 32cm
- Głębokość produktu: 32cm
- Wysokość produktu: 32cm
UŻYTKOWANIE
Przed przystąpieniem do suszenia należy umyć produkty, następnie
wytrzeć do sucha. UWAGA: Nie kłaść sit z produktami nad spirala
grzejną, jeśli znajduje się w nich woda. Podzielić produkty na mniejsze
części lub plasterki w taki sposób, aby móc ułożyć je swobodnie na
sitach. Czas suszenia produktów zależy od grubości kawałków. Jeśli
produkty na niektórych warstwach są mniej wysuszone można zamienić sita
kolejnością, w ten sposób, aby sita z mniej wysuszonymi produktami
znalazły się na dole bliżej spirali grzejnej. Niektóre owoce posiadają
naturalną warstwę ochronną, które spowalnia proces suszenia. W takim
przypadku, aby skrócić czas suszenia zaleca się wrzucić produkty do
gorącej wody i zagotować przez 1-2 minuty, następnie zanurzyć w zimnej
wodzie, odcedzić i dokładnie osuszyć. Napełnione produktami sita
ustawić nad spiralą grzejną i przykryć pokrywą. Ustawić otwory
wentylacyjne w pokrywie w zależności od pożądanego stopnia
przewietrzania. Włączyć suszarkę, urządzenie pracuje z mocą 125W. Po
wysuszeniu produktów wyłączyć suszarkę i odczekać aż produkty ostygną,
następnie przełożyć do pojemnika, w którym będą przechowywane.
Podgrzane powietrze przechodząc przez sita powoduje odparowanie wody z
suszonych produktów. Czas suszenia zależny jest od zawartości wody w
produktach i ich rozdrobnienia, np. jabłka proponujemy suszyć w
plastrach nie grubszych niż 5mm. W trakcie suszenia zalecamy, co pewien
czas zamieniać sita miejscami dla uzyskania równomiernego suszenia
produktów. Suszenie produktów wodnistych, takich jak: śliwki,
winogrona, czy mokre grzyby wymaga znacznie dłuższego czasu.
WSKAZÓWKI
NA TEMAT SUSZENIA WARZYW
Nazwa / Przygotowanie / Stan po
wysuszeniu / Czas
- Bakłażan obrać i pokroić w plasterki o
grubości 6-12mm kruchy 6-18 h
- Brokuły podzielić na cząstki, zaparzyć
przez 3-5min kruchy 6-20 h
- Brukselka przekroić na pół chrupki 8-30 h
- Burak odciąć korzeń i liście, obgotować,
wystudzić, pokroić w plasterki chrupki 8-26 h
- Cebula pokroić w krążki chrupki 8-14 h
- Czosnek obrać, pokroić w okrągłe
plasterki chrupki 6-16 h
- Fasola szparagowa pokroić i zagotować, aż
stanie się szklista kruchy 8-26 h
- Grzyby pokroić w kawałki, małe suszyć w
całości twarde / chrupkie 3-10 h
- Kabaczek pokroić na plasterki o grubości
6mm kruchy 6-18 h
- Kalafior podzielić na cząstki i zagotować
aż zmięknie twardy 6-16 h
- Kapusta pokroić w paski o grubości 3mm,
usunąć trzon twardy 6-14 h
- Karczoch pokroić w paski o grubości 3-4mm
kruchy 5-13 h
- Marchew zagotować aż zmięknie,
poszatkować lub pokroić w plasterki chrupki 8-14 h
- Ogórek obrać i pokroić w plasterki o
grubości 12mm twardy 6-18 h vOstra papryka (chili) nie wymaga krojenia
twardy 8-14 h
- Pieczarki pokroić w plasterki, małe
suszyć w całości twarde 6-14 h
- Pietruszka korzeń obrać i pokroić w
plasterki, natkę ułożyć na sicie chrupki / kruchy 2-10 h
- Pomidor obrać, pokroić na kawałki lub
okrągłe plasterki twardy 8-24 h
- Rabarbar obrać, pokroić w plasterki o
grubości 3mm pozbawiony wilgotności 8-38 h
- Seler pokroić w plasterki o grubości 6mm
chrupki 6-14 h
- Słodka papryka usunąć nasiona, pokroić w
paski o grubości 6mm chrupki 4-14 h
- Szczypiorek poszarpać na kawałki chrupki
6-10 h
- Szpinak zagotować aS straci kolor chrupki
6-16 h
- Ziemniak pokroić na plasterki, zagotować
przez 8-10min chrupki 8-30 h
WSKAZÓWKI
NA TEMAT SUSZENIA OWOCÓW
- Ananas świeży obrać i pokroić w plasterki
lub w kostkę twardy 6-36 h
- Ananas z puszki odlać sok i osuszyć
miękki 6-36 h
- Banany obrać, pokroić w krążki o grubości
3-4mm chrupki 8-38 h
- Brzoskwinia kiedy owoc jest częściowo
wysuszony przekroić i wyjąć pestkę miękki 10-34 h
- Daktyle wyjąć pestkę twardy 6-26 h
- Figi pokroić w plasterki lub przekroić na
pół twardy 6-26 h
- Gruszki obrać pokroić w plasterki miękki
8-30 h
- Jabłka obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i
pokroić w krążki lub plasterki miękki 8-30 h
- Morele wyjąć pestkę i pokroić w plasterki
miękki 13-28 h
- Skórka pomarańczowa pokroić w długie
paski kruchy 8-16 h
- Winogrona nie wymagają krojenia miękki
8-38 h
- Wiśnie nie wymagają krojenia, kiedy owoc
jest częściowo suchy usunąć pestkę twardy 8-36 h
- Żurawina nie wymaga krojenia miękki 6-26 h
ZESTAW
ZAWIERA:
- suszarka w
oryginalnym kartonie
- instrukcja
obsługi po polsku + tabela ze wskazówkami na temat suszenia warzyw i
owoców
- paragon lub
faktura VAT
- nasz firmowy
kalendarzyk
|
|
|
POLECAMY
Z NASZEJ
OFERTY:
(proszę kliknąć
w odpowiednie zdjęcie)
|
|
INNE MODELE SUSZAREK DO GRZYBÓW
|
INNE PRODUKTY FIRMY BIOWIN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CZAJNIKI
|
SOKOWIRÓWKI,
WYCISKACZE
|
KRAJALNICE,
NOŻE,
OTWIERACZE
|
PAROWARY,
JAJOWARY,
GARNKI
|
WAGI
KUCHENNE
|
GRILLE
|
FRYTKOWNICE,
FONDUE
|
ROBOTY,
MIKSERY,
BLENDERY
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TOSTERY,
OPIEKACZE,
GOFROWNICE
|
ODKURZACZE
|
WAGI
OSOBOWE
|
SUSZARKI,
LOKOSUSZARKI,
LOKÓWKI
|
PROSTOWNICE,
KARBOWNICE
|
GOLARKI
MASZYNKI DO
STRZYŻENIA
|
MASAŻERY
|
URZĄDZENIA
DO
MANICURE
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ŻELAZKA
|
WENTYLATORY,
FARELKI,
DMUCHAWY
|
MASZYNY
DO SZYCIA
I AKCESORIA
|
RADIA,
RADIOBUDZIKI,
SPRZĘT GRAJĄCY
|
TERMOMETRY,
STACJE POGODY,
ZEGARY
|
LODÓWKI
TURYSTYCZNE
|
TOALETY
TURYSTYCZNE
I AKCESORIA
|
MEBLE
SKŁADANE
|
I WIELE
INNYCH ...
|
|
|
|
|
|
|
ZAKUP
WIĘKSZEJ ILOŚCI PRZEDMIOTÓW:
- 3
przemioty i więcej przy wpłacie na konto
- wysyłka gratis
- 2 przedmioty - koszt przesyłki jak
za 1
przedmiot (ten o wyższym koszcie przesyłki)
- przedmioty wyłączone z tej promocji mają taką informację podaną przy
kosztach przesyłki
TYTUŁ
WPŁATY
DO PRZELEWU BANKOWEGO:
- prosimy w tytule wpłaty wpisywać login oraz
nr aukcji
- przykład: PrimaveraAGD/131[zasłonięte]386 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ADRES SKLEPU I
HURTOWNI:
Primavera AGD
s.c.
ul. Popiełuszki 6
63-100 Śrem
TELEFON
/ FAX:
- 061 [zasłonięte] 28 295
- 880 [zasłonięte] 742
(kom.)
- 880 [zasłonięte] 842
(kom.)
E-MAIL:
- e-mail
|
|
|
|
|
|
|
BRE Bank S.A. (mBank)
26 1140 [zasłonięte] 200400
3102 [zasłonięte] 569588
|
|
|
|
|
|
- towar
nowy
i z gwarancją
- paragon lub
faktura VAT
- miła i
fachowa
obsługa
- wysyłka
codziennie
- możliwa wysyłka
za pobraniem
- możliwość
zwrotu towaru
|
|
|
|
|