Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SUSZARKA DO GRZYBÓW OWOCÓW WARZYW - 5 SIT - SWIP

22-02-2015, 22:50
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 65 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 65 zł     
Użytkownik Swip_2009
numer aukcji: 5072766286
Miejscowość Kielce
Licytowało: 1    Wyświetleń: 144   
Koniec: 22-02-2015 20:55:00

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


Telefon 792 [zasłonięte] 655
Telefon 781 [zasłonięte] 644
Telefon 796 [zasłonięte] 346
Poczta [zasłonięte]@gmail.com

SWIP KIELCE

ZAMAWIAJ ILE CHCESZ KOSZT WYSYŁKI KURIERSKIEJ NIE ZMIENIA SIĘ BEZ WZGLĘDU NA WIELKOŚĆ ZAMÓWIENIA
do 30 kg, nietypowe gabaryty są liczone indywidualnie

KURIER
Z nowym rozszerzonym śledzeniem przesyłki. Z informacją sms o planowanej godzinie dostarczenia! W razie nie zastania w domu kontakt sms w sprawie powtórnego dostarczenia! Przesyłka ubezpieczona!


POCZTA
Polecamy przesyłkę Poleconą - jest pewna i gwarantowana lub kuriera. Jeśli jednak wybiorą Państwo przesyłkę niepoleconą to ryzykują Państwo zaginięcie przesyłki i brak możliwości reklamacji.


ODBIÓR OSOBISTY
REALIZUJEMY
W PUNKCIE GŁÓWNYM
KIELCE UL. LEGNICKA 28

Bank BPH

Numer konta:
41 [zasłonięte]01[zasłonięte]72 0316 [zasłonięte] 000000



 SWIP Hurt - Detal
25-328 Kielce
ul. Legnicka 28

Wszelkie informacje niezbędne do zakończenia transakcji dostaną Państwo w automatycznej wiadomości od allegro o wygraniu aukcji.

Na wpłatę czekamy do 7 dni od daty zakupu, (termin ten może być wydłużony po wcześniejszym uzgodnieniu).

Komentarz do aukcji wystawiamy jako drudzy (otrzymanie komentarza przez nas jest dla nas dowodem że przesyłka dotarła).

W razie Państwa niezadowolenia prosimy o kontakt w celu wyjaśnienia sytuacji aby uniknąć niepotrzebnych negatywnych komentarzy.

UWAGA!!!
W przypadku wyboru przesyłki: List ekonomiczny / List priorytetowy nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za przesyłkę -
NIE JEST ONA REJESTROWANA. W przypadku zagubienia przesyłki nie zostanie wypłacone przez Pocztę odszkodowanie.
PROSIMY ZATEM O ROZWAGĘ W WYBORZE!!!
Ten sposób przesyłki wysyłamy tylko na życzenie i odpowiedzialność klienta!

SUSZARKA DO ŻYWNOŚCI 125W 13,5L
PRZEZNACZONA DO SUSZENIA WARZYW, OWOCÓW, GRZYBÓW i MIĘSA

Gwarancja Jakości Gwarancja Jakości Gwarancja Jakości

Suszenie produktów spożywczych jest doskonałą metodą konserwacji przy zachowaniu ich naturalnych walorów. Ciepłe powietrze o ustalonej temperaturze swobodnie cyrkuluje wewnątrz urządzenia pomiędzy spiralą grzejną, a poszczególnymi warstwami ułożonych na sitach produktów. Dzięki tej metodzie warzywa, owoce, czy grzyby tracą minimum witamin i substancji odżywczych. Suszarka pozwala przez cały rok przygotowywać zdrową żywność bez użycia szkodliwych substancji chemicznych. W niniejszym urządzeniu można również suszyć kwiaty, rośliny lecznicze oraz przygotowywać płatki zbożowe.
BUDOWA SUSZARKI
  • Zabudowana spirala grzejna.
  • Komplet 5 sit
  • Pokrywa z regulowanymi otworami wentylacyjnymi
  • Przewód zasilający z wtyczką i włącznikiem


SPECYFIKACJA TECHNICZNA
  • 5 sit o średnicy 32 cm i wysokości 4 cm,
  • pojemność 13,5 L,
  • grzałka zamontowana w podstawie,
  • stała temperatury suszenia,
  • Moc 125W,
  • odporność na zabrudzenia i zarysowania,

UŻYTKOWANIE

Przed przystąpieniem do suszenia należy umyć produkty, następnie wytrzeć do sucha. UWAGA: Nie kłaść sit z produktami nad spirala grzejną, jeśli znajduje się w nich woda. Podzielić produkty na mniejsze części lub plasterki w taki sposób, aby móc ułożyć je swobodnie na sitach. Czas suszenia produktów zależy od grubości kawałków. Jeśli produkty na niektórych warstwach są mniej wysuszone można zamienić sita kolejnością, w ten sposób, aby sita z mniej wysuszonymi produktami znalazły się na dole bliżej spirali grzejnej. Niektóre owoce posiadają naturalną warstwę ochronną, które spowalnia proces suszenia. W takim przypadku, aby skrócić czas suszenia zaleca się wrzucić produkty do gorącej wody i zagotować przez 1-2 minuty, następnie zanurzyć w zimnej wodzie, odcedzić i dokładnie osuszyć. Napełnione produktami sita ustawić nad spiralą grzejną i przykryć pokrywą.

Ustawić otwory wentylacyjne w pokrywie w zależności od pożądanego stopnia przewietrzania. Włączyć suszarkę, urządzenie pracuje z mocą 125W. Po wysuszeniu produktów wyłączyć suszarkę i odczekać aż produkty ostygną, następnie przełożyć do pojemnika, w którym będą przechowywane. Podgrzane powietrze przechodząc przez sita powoduje odparowanie wody z suszonych produktów. Czas suszenia zależny jest od zawartości wody w produktach i ich rozdrobnienia, np. jabłka proponujemy suszyć w plastrach nie grubszych niż 5mm. W trakcie suszenia zalecamy, co pewien czas zamieniać sita miejscami dla uzyskania równomiernego suszenia produktów. Suszenie produktów wodnistych, takich jak: śliwki, winogrona, czy mokre grzyby wymaga znacznie dłuższego czasu.

WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA WARZYW
  • Bakłażan obrać i pokroić w plasterki o grubości 6-12mm kruchy 6-18 h
  • Brokuły podzielić na cząstki, zaparzyć przez 3-5min kruchy 6-20 h
  • Brukselka przekroić na pół chrupki 8-30 h
  • Burak odciąć korzeń i liście, obgotować, wystudzić, pokroić w plasterki chrupki 8-26 h
  • Cebula pokroić w krążki chrupki 8-14 h
  • Czosnek obrać, pokroić w okrągłe plasterki chrupki 6-16 h
  • Fasola szparagowa pokroić i zagotować, aż stanie się szklista kruchy 8-26 h
  • Grzyby pokroić w kawałki, małe suszyć w całości twarde / chrupkie 3-10 h
  • Kabaczek pokroić na plasterki o grubości 6mm kruchy 6-18 h
  • Kalafior podzielić na cząstki i zagotować aż zmięknie twardy 6-16 h
  • Kapusta pokroić w paski o grubości 3mm, usunąć trzon twardy 6-14 h
  • Karczoch pokroić w paski o grubości 3-4mm kruchy 5-13 h
  • Marchew zagotować aż zmięknie, poszatkować lub pokroić w plasterki chrupki 8-14 h
  • Ogórek obrać i pokroić w plasterki o grubości 12mm twardy 6-18 h
  • Ostra papryka (chili) nie wymaga krojenia twardy 8-14 h
  • Pieczarki pokroić w plasterki, małe suszyć w całości twarde 6-14 h
  • Pietruszka korzeń obrać i pokroić w plasterki, natkę ułożyć na sicie chrupki / kruchy 2-10 h
  • Pomidor obrać, pokroić na kawałki lub okrągłe plasterki twardy 8-24 h
  • Rabarbar obrać, pokroić w plasterki o grubości 3mm pozbawiony wilgotności 8-38 h
  • Seler pokroić w plasterki o grubości 6mm chrupki 6-14 h
  • Słodka papryka usunąć nasiona, pokroić w paski o grubości 6mm chrupki 4-14 h
  • Szczypiorek poszarpać na kawałki chrupki 6-10 h
  • Szpinak zagotować aS straci kolor chrupki 6-16 h
  • Ziemniak pokroić na plasterki, zagotować przez 8-10min chrupki 8-30 h


WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA OWOCÓW 
  • Ananas świeży obrać i pokroić w plasterki lub w kostkę twardy 6-36 h
  • Ananas z puszki odlać sok i osuszyć miękki 6-36 h
  • Banany obrać, pokroić w krążki o grubości 3-4mm chrupki 8-38 h
  • Brzoskwinia kiedy owoc jest częściowo wysuszony przekroić i wyjąć pestkę miękki 10-34 h
  • Daktyle wyjąć pestkę twardy 6-26 h
  • Figi pokroić w plasterki lub przekroić na pół twardy 6-26 h
  • Gruszki obrać pokroić w plasterki miękki 8-30 h
  • Jabłka obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w krążki lub plasterki miękki 8-30 h
  • Morele wyjąć pestkę i pokroić w plasterki miękki 13-28 h
  • Skórka pomarańczowa pokroić w długie paski kruchy 8-16 h
  • Winogrona nie wymagają krojenia miękki 8-38 h
  • Wiśnie nie wymagają krojenia, kiedy owoc jest częściowo suchy usunąć pestkę twardy 8-36 h
  • żurawina nie wymaga krojenia miękki 6-26 h

  • SUSZARKA DO ŻYWNOŚCI 125W 13,5L - art: 9016
  • Dokument zakupu (FAKTURA VAT lub PARAGON).




STACJA POGODY z PROJEKTOREM

Nowocześnie zaprojektowana stacja pogody przeznaczona do dokładnego pomiaru temperatury wewnętrznej i zewnętrznej oraz wilgotności wewnętrznej zarówno w domach jak i w instytucjach.




MASZYNKA DO PRZECIERANIA POMIDORÓW

Maszynka do przygotowywania domowych przecierów, koncentratów i past pomidorowych. Pomaga szybko przygotować świeże, naturalne przeciery, koncentraty, soki. Oddziela skutecznie miąższ od skórek i pestek.



BALONY/GĄSIORY DO ALKOHOLI

Gąsiory przeznaczone zarówno do fermentacji win, piw, miodów pitnych oraz do przechowywania już gotowych trunków. Podstawa gąsiora zabezpieczona jest zdejmowanym, plastikowym koszyczkiem.




TERMOMETR Z SONDĄ DO WĘDZARNI

Tu kupujesz : Termometr do żywności z sondą 0C -250C, 1,5m. Doskonały do wędzarni, pieczenia, gotowania. Prosty w obsłudze termometr do sprawdzania temperatury podczas gotowania, wędzenia i pieczenia mięs oraz przygotowywania innych potraw.







[DANE_EU][KOD]*009016*[/KOD][EAN][/EAN][WYS]1[/WYS][TYP]0[/TYP][SKL_ID]0[/SKL_ID][SKL_TXT][/SKL_TXT][WZN]0[/WZN][/DANE_EU]