| | | | ZAMAWIAJ ILE CHCESZ KOSZT WYSYŁKI KURIERSKIEJ NIE ZMIENIA SIĘ BEZ WZGLĘDU NA WIELKOŚĆ ZAMÓWIENIA do 30 kg, nietypowe gabaryty są liczone indywidualnie
KURIER Z nowym rozszerzonym śledzeniem przesyłki. Z informacją sms o planowanej godzinie dostarczenia! W razie nie zastania w domu kontakt sms w sprawie powtórnego dostarczenia! Przesyłka ubezpieczona!
POCZTA Polecamy przesyłkę Poleconą - jest pewna i gwarantowana lub kuriera. Jeśli jednak wybiorą Państwo przesyłkę niepoleconą to ryzykują Państwo zaginięcie przesyłki i brak możliwości reklamacji.
ODBIÓR OSOBISTY REALIZUJEMY W PUNKCIE GŁÓWNYM KIELCE UL. LEGNICKA 28 | | | |
Numer konta: 41 [zasłonięte]01[zasłonięte]72 0316 [zasłonięte] 000000
| | | |
SWIP Hurt - Detal 25-328 Kielce ul. Legnicka 28
| | | | Wszelkie informacje niezbędne do zakończenia transakcji dostaną Państwo w automatycznej wiadomości od allegro o wygraniu aukcji.
Na wpłatę czekamy do 7 dni od daty zakupu, (termin ten może być wydłużony po wcześniejszym uzgodnieniu).
Komentarz do aukcji wystawiamy jako drudzy (otrzymanie komentarza przez nas jest dla nas dowodem że przesyłka dotarła).
W razie Państwa niezadowolenia prosimy o kontakt w celu wyjaśnienia sytuacji aby uniknąć niepotrzebnych negatywnych komentarzy.
UWAGA!!! W przypadku wyboru przesyłki: List ekonomiczny / List priorytetowy nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za przesyłkę - NIE JEST ONA REJESTROWANA. W przypadku zagubienia przesyłki nie zostanie wypłacone przez Pocztę odszkodowanie. PROSIMY ZATEM O ROZWAGĘ W WYBORZE!!! Ten sposób przesyłki wysyłamy tylko na życzenie i odpowiedzialność klienta! | | | | | | | | | Suszenie produktów spożywczych jest doskonałą metodą konserwacji przy zachowaniu ich naturalnych walorów. Ciepłe powietrze o ustalonej temperaturze swobodnie cyrkuluje wewnątrz urządzenia pomiędzy spiralą grzejną, a poszczególnymi warstwami ułożonych na sitach produktów. Dzięki tej metodzie warzywa, owoce, czy grzyby tracą minimum witamin i substancji odżywczych. Suszarka pozwala przez cały rok przygotowywać zdrową żywność bez użycia szkodliwych substancji chemicznych. W niniejszym urządzeniu można również suszyć kwiaty, rośliny lecznicze oraz przygotowywać płatki zbożowe. BUDOWA SUSZARKI - Zabudowana spirala grzejna.
- Komplet 5 sit
- Pokrywa z regulowanymi otworami wentylacyjnymi
- Przewód zasilający z wtyczką i włącznikiem
SPECYFIKACJA TECHNICZNA - 5 sit o średnicy 32 cm i wysokości 4 cm,
- pojemność 13,5 L,
- grzałka zamontowana w podstawie,
- stała temperatury suszenia,
- Moc 125W,
- odporność na zabrudzenia i zarysowania,
UŻYTKOWANIE Przed przystąpieniem do suszenia należy umyć produkty, następnie wytrzeć do sucha. UWAGA: Nie kłaść sit z produktami nad spirala grzejną, jeśli znajduje się w nich woda. Podzielić produkty na mniejsze części lub plasterki w taki sposób, aby móc ułożyć je swobodnie na sitach. Czas suszenia produktów zależy od grubości kawałków. Jeśli produkty na niektórych warstwach są mniej wysuszone można zamienić sita kolejnością, w ten sposób, aby sita z mniej wysuszonymi produktami znalazły się na dole bliżej spirali grzejnej. Niektóre owoce posiadają naturalną warstwę ochronną, które spowalnia proces suszenia. W takim przypadku, aby skrócić czas suszenia zaleca się wrzucić produkty do gorącej wody i zagotować przez 1-2 minuty, następnie zanurzyć w zimnej wodzie, odcedzić i dokładnie osuszyć. Napełnione produktami sita ustawić nad spiralą grzejną i przykryć pokrywą. Ustawić otwory wentylacyjne w pokrywie w zależności od pożądanego stopnia przewietrzania. Włączyć suszarkę, urządzenie pracuje z mocą 125W. Po wysuszeniu produktów wyłączyć suszarkę i odczekać aż produkty ostygną, następnie przełożyć do pojemnika, w którym będą przechowywane. Podgrzane powietrze przechodząc przez sita powoduje odparowanie wody z suszonych produktów. Czas suszenia zależny jest od zawartości wody w produktach i ich rozdrobnienia, np. jabłka proponujemy suszyć w plastrach nie grubszych niż 5mm. W trakcie suszenia zalecamy, co pewien czas zamieniać sita miejscami dla uzyskania równomiernego suszenia produktów. Suszenie produktów wodnistych, takich jak: śliwki, winogrona, czy mokre grzyby wymaga znacznie dłuższego czasu. WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA WARZYW - Bakłażan obrać i pokroić w plasterki o grubości 6-12mm kruchy 6-18 h
- Brokuły podzielić na cząstki, zaparzyć przez 3-5min kruchy 6-20 h
- Brukselka przekroić na pół chrupki 8-30 h
- Burak odciąć korzeń i liście, obgotować, wystudzić, pokroić w plasterki chrupki 8-26 h
- Cebula pokroić w krążki chrupki 8-14 h
- Czosnek obrać, pokroić w okrągłe plasterki chrupki 6-16 h
- Fasola szparagowa pokroić i zagotować, aż stanie się szklista kruchy 8-26 h
- Grzyby pokroić w kawałki, małe suszyć w całości twarde / chrupkie 3-10 h
- Kabaczek pokroić na plasterki o grubości 6mm kruchy 6-18 h
- Kalafior podzielić na cząstki i zagotować aż zmięknie twardy 6-16 h
- Kapusta pokroić w paski o grubości 3mm, usunąć trzon twardy 6-14 h
- Karczoch pokroić w paski o grubości 3-4mm kruchy 5-13 h
- Marchew zagotować aż zmięknie, poszatkować lub pokroić w plasterki chrupki 8-14 h
- Ogórek obrać i pokroić w plasterki o grubości 12mm twardy 6-18 h
- Ostra papryka (chili) nie wymaga krojenia twardy 8-14 h
- Pieczarki pokroić w plasterki, małe suszyć w całości twarde 6-14 h
- Pietruszka korzeń obrać i pokroić w plasterki, natkę ułożyć na sicie chrupki / kruchy 2-10 h
- Pomidor obrać, pokroić na kawałki lub okrągłe plasterki twardy 8-24 h
- Rabarbar obrać, pokroić w plasterki o grubości 3mm pozbawiony wilgotności 8-38 h
- Seler pokroić w plasterki o grubości 6mm chrupki 6-14 h
- Słodka papryka usunąć nasiona, pokroić w paski o grubości 6mm chrupki 4-14 h
- Szczypiorek poszarpać na kawałki chrupki 6-10 h
- Szpinak zagotować aS straci kolor chrupki 6-16 h
- Ziemniak pokroić na plasterki, zagotować przez 8-10min chrupki 8-30 h
WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA OWOCÓW - Ananas świeży obrać i pokroić w plasterki lub w kostkę twardy 6-36 h
- Ananas z puszki odlać sok i osuszyć miękki 6-36 h
- Banany obrać, pokroić w krążki o grubości 3-4mm chrupki 8-38 h
- Brzoskwinia kiedy owoc jest częściowo wysuszony przekroić i wyjąć pestkę miękki 10-34 h
- Daktyle wyjąć pestkę twardy 6-26 h
- Figi pokroić w plasterki lub przekroić na pół twardy 6-26 h
- Gruszki obrać pokroić w plasterki miękki 8-30 h
- Jabłka obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w krążki lub plasterki miękki 8-30 h
- Morele wyjąć pestkę i pokroić w plasterki miękki 13-28 h
- Skórka pomarańczowa pokroić w długie paski kruchy 8-16 h
- Winogrona nie wymagają krojenia miękki 8-38 h
- Wiśnie nie wymagają krojenia, kiedy owoc jest częściowo suchy usunąć pestkę twardy 8-36 h
- żurawina nie wymaga krojenia miękki 6-26 h
- SUSZARKA DO ŻYWNOŚCI 125W 13,5L - art: 9016
- Dokument zakupu (FAKTURA VAT lub PARAGON).
| STACJA POGODY z PROJEKTOREM Nowocześnie zaprojektowana stacja pogody przeznaczona do dokładnego pomiaru temperatury wewnętrznej i zewnętrznej oraz wilgotności wewnętrznej zarówno w domach jak i w instytucjach.
| | | | | MASZYNKA DO PRZECIERANIA POMIDORÓW Maszynka do przygotowywania domowych przecierów, koncentratów i past pomidorowych. Pomaga szybko przygotować świeże, naturalne przeciery, koncentraty, soki. Oddziela skutecznie miąższ od skórek i pestek.
| | | | | BALONY/GĄSIORY DO ALKOHOLI Gąsiory przeznaczone zarówno do fermentacji win, piw, miodów pitnych oraz do przechowywania już gotowych trunków. Podstawa gąsiora zabezpieczona jest zdejmowanym, plastikowym koszyczkiem.
| | | | | TERMOMETR Z SONDĄ DO WĘDZARNI Tu kupujesz : Termometr do żywności z sondą 0C -250C, 1,5m. Doskonały do wędzarni, pieczenia, gotowania. Prosty w obsłudze termometr do sprawdzania temperatury podczas gotowania, wędzenia i pieczenia mięs oraz przygotowywania innych potraw.
| | | |
| | | | |