OPIS PRODUKTU:- Urządzenie niezbędne w każdej nowoczesnej kuchni, łatwe i bezpieczne w użytkowaniu. Szybko i skutecznie suszy grzyby, zioła, owoce i warzywa. Dzięki szczegółowo opracowanym parametrom suszenia pozwala zachować wartości odżywcze i smakowe produktów. Wielowarstwowe ustawianie sit zwiększa wydajność suszenia.
- Produkowana w Polsce z najlepszych komponentów.
- Sterowanie mikroprocesorem pozwala kontrolować pracę urządzenia, dbając o utrzymanie stabilnego przepływu powietrza o jednakowej, precyzyjnie dobranej temperaturze. Dzięki temu wszystkie produkty są suszone równomiernie w idealnie dobranych warunkach
- Cicha praca dzięki zastosowaniu nóżek
- 2 stopnie mocy suszenia
- Posiada podwójne zabezpieczenie termiczne - automatyczny ogranicznik temperatury chroni urządzenie przed przegrzaniem
- 4 przeżroczyste sita; wysokość sit 5 cm, średnica sit 30 cm (możliwość powiększania o dodatkowe sita)
- Dostepna w kolorze białym
- Moc: 300 W
- Poziom hałasu: <57 dB.
- Zasilanie: ~230 V , 50 Hz
- Gwarancja producena 24 miesiące
Na czym polega suszenie? Suszenie to po prostu odwadnianie. Dzięki odparowaniu ok. 70 % zawartej w owocach i warzywach wody, produkty wciąż zachowują swoją trwałość. W wyniku parowania wody następuje koncentracja składników znajdujących się w owocach i warzywach, dzięki czemu, między innymi, suszone produkty są zawsze słodsze od świeżych. Zdrowie. Jeśli prawidłowo wysuszymy nasze letnie zbiory, to w pełni zachowają one wszelkie biopierwiastki, garbniki, kwasy i karoten oraz, co bardzo ważne dla pracy naszych jelit, błonnik i pektyny. Ich walory smakowe i zapachowe również pozostaną bez zmian.
|