Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SUSZARKA DO GRZYBÓW OWOCÓW I ZIÓŁ 5 SIT SE3

08-10-2014, 23:12
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 77 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 77 zł     
Użytkownik siwy-mat
numer aukcji: 4556138041
Miejscowość Poznań
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 2    Wyświetleń: 238   
Koniec: 08-10-2014 22:30:00

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nowa SUSZARKA DO GRZYBÓW OWOCÓW I ZIÓŁ 5 SIT SE3
Renomowanej marki BIOWIN
Model se3




Sprzedajemy tylko produkty nowe, najwyższej jakości, renomowanych firm,
dostępne od ręki!




Super SUSZARKA DO GRZYBÓW OWOCÓW I ZIÓŁ 5 SIT SE3
Produkt se3 jest towarem wyprodukowanym przez firmę BIOWIN. Produkty tej marki są atestowane i posiadają certyfikaty bezpieczeństwa, co gwarantuje, że są zawsze najwyższej jakości. Kupując u nas masz gwarancje, że kupujesz produkt nowy, oryginalny, wysokiej jakości wraz z gwarancją u oficjalnego dystrybutora marki BIOWIN, firma z wieloletnim doświadczeniem w handlu internetowym, gwarantujemy szybką i miłą obsługę, mamy tysiące zadowolonych Klientów. Przed wysyłką produkty są zawsze sprawdzane, a jeśli budzą zastrzeżenia co do jakości, są odsyłane do producenta.


ubezpieczenie
PRZESYŁKI KURIERSKIEJ GRATIS!
towar zawsze wysyłamy w bezpiecznym opakowaniu!


super cena!
77.00 zł
Uwaga! Ograniczona ilość produktów w tej cenie!


Super SUSZARKA DO GRZYBÓW OWOCÓW I ZIÓŁ 5 SIT SE3

Suszenie produktów spożywczych jest doskonałą metodą konserwacji przy zachowaniu ich naturalnych walorów.
Ciepłe powietrze o ustalonej temperaturze swobodnie cyrkuluje wewnątrz urządzenia pomiędzy spiralą grzejną, a poszczególnymi warstwami ułożonych na sitach produktów. Dzięki tej metodzie warzywa, owoce, czy grzyby tracą minimum witamin i substancji odżywczych.
Suszarka pozwala przez cały rok przygotowywać zdrową żywność bez użycia szkodliwych substancji chemicznych. W niniejszym urządzeniu można również suszyć kwiaty, rośliny lecznicze oraz przygotowywać płatki zbożowe.

Budowa Suszarki
1. Zabudowana spirala grzejna.
2. Komplet 5 sit
3. Pokrywa z regulowanymi otworami wentylacyjnymi
4. Przewód zasilający z wtyczką i włącznikiem

Użytkowanie
Przed przystąpieniem do suszenia należy umyć produkty, następnie wytrzeć do sucha. UWAGA:Nie kłaść sit z produktami nad spirala grzejną, jeśli znajduje się w nich woda. Podzielić produkty na mniejsze części lub plasterki w taki sposób, aby móc ułożyć je swobodnie na sitach.Czas suszenia produktów zależy od grubości kawałków. Jeśli produkty na niektórych warstwach są mniej wysuszone można zamienić sita kolejnością, w ten sposób, aby sita z mniej wysuszonymi produktami znalazły się na dole bliżej spirali grzejnej. Niektóre owoce posiadają naturalną warstwę ochronną, które spowalnia proces suszenia. W takim przypadku, aby skrócić czas suszenia zaleca się wrzucić produkty do gorącej wody i zagotować przez 1-2minuty, następnie zanurzyć w zimnej wodzie, odcedzić i dokładnie osuszyć.
Napełnione produktami sita ustawić nad spiralą grzejną i przykryć pokrywą.
Ustawić otwory wentylacyjnew pokrywie w zależności od pożądanego stopnia przewietrzania.
Włączyć suszarkę, urządzenie pracuje zmocą 125W.
Po wysuszeniu produktów wyłączyć suszarkę i odczekać aż produkty ostygną, następnie przełożyć do pojemnika, w którym będą przechowywane. Podgrzane powietrze przechodząc przez sita powoduje odparowanie wody z suszonych produktów. Czas suszenia zależny jest od zawartości wody w produktach i ich rozdrobnienia, np. jabłka proponujemy suszyć w plastrach nie grubszych niż 5mm. W trakcie suszenia zalecamy, copewien czas zamieniać sita miejscami dla uzyskania równomiernego suszenia produktów. Suszenie produktów wodnistych, takich jak:śliwki, winogrona, czy mokre grzyby wymaga znacznie dłuższego czasu.

WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA WARZYW
Nazwa /Przygotowanie / Stan po wysuszeniu / Czas
-Bakłażan obraći pokroić w plasterki o grubości 6-12mm kruchy 6-18 h
-Brokuły podzielić na cząstki, zaparzyć przez 3-5min kruchy 6-20h
-Brukselka przekroić na pół chrupki 8-30 h
-Burak odciąć korzeń i liście, obgotować, wystudzić, pokroić w plasterki chrupki 8-26 h
-Cebula pokroić w krążki chrupki8-14 h
-Czosnek obrać, pokroić w okrągłe plasterki chrupki 6-16 h
-Fasola szparagowa pokroić i zagotować, aż stanie się szklista kruchy 8-26 h
-Grzyby pokroić w kawałki, małe suszyć w całości twarde / chrupkie 3-10h
-Kabaczek pokroić na plasterki o grubości 6mm kruchy 6-18 h
-Kalafior podzielić na cząstki i zagotować aż zmięknie twardy 6-16 h
-Kapusta pokroić w paski o grubości 3mm, usunąć trzon twardy 6-14 h
-Karczoch pokroić w paskio grubości 3-4mm kruchy 5-13 h
-Marchew zagotować aż zmięknie, poszatkować lub pokroić w plasterki chrupki 8-14h
-Ogórek obrać i pokroić w plasterki o grubości 12mm twardy 6-18 h
-Ostra papryka (chili) nie wymaga krojenia twardy 8-14 h
-Pieczarki pokroić w plasterki, małe suszyć w całości twarde 6-14 h
-Pietruszka korzeń obrać i pokroić w plasterki, natkę ułożyć na sicie chrupki / kruchy 2-10h
-Pomidor obrać, pokroić na kawałki lub okrągłe plasterki twardy 8-24 h
-Rabarbar obrać, pokroić w plasterki o grubości 3mm pozbawiony wilgotności 8-38 h
-Seler pokroić w plasterki o grubości 6mm chrupki 6-14 h
-Słodka papryka usunąć nasiona, pokroić w paski o grubości 6mm chrupki 4-14 h
-Szczypiorek poszarpać na kawałki chrupki 6-10h
-Szpinak zagotować aż straci kolor chrupki 6-16h
-Ziemniak pokroić na plasterki, zagotować przez 8-10min chrupki 8-30 h

WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA OWOCÓW
-Ananas świeży obrać i pokroić w plasterki lub w kostkę twardy 6-36 h
-Ananas z puszki odlać sok i osuszyć miękki 6-36 h
-Banany obrać, pokroić w krążki o grubości 3-4mm chrupki 8-38 h
-Brzoskwinia kiedy owoc jest częściowo wysuszony przekroić i wyjąć pestkę miękki 10-34h
-Daktyle wyjąć pestkę twardy 6-26 h
-Figi pokroić w plasterki lub przekroić na pół twardy 6-26 h
-Gruszki obrać pokroić w plasterki miękki 8-30 h
-Jabłka obrać,wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w krążki lub plasterki miękki 8-30 h
-Morele wyjąć pestkę i pokroić w plasterki miękki 13-28 h
-Skórka pomarańczowa pokroić wdługie paski kruchy 8-16 h
-Winogrona nie wymagają krojenia miękki 8-38 h
-Wiśnie nie wymagają krojenia,kiedy owoc jest częściowo suchy usunąć pestkę twardy 8-36h
-żurawina nie wymaga krojenia miękki 6-26 h

 


TYLKO U NAS

gwarancja door to door


  • nowe oryginalne opakowanie prosto od producenta
  • paragon lub faktura VAT
  • wysyłka w 24h
  • towar dostępny od ręki
  • u nas na dostawę nie czekasz 2 tygodnie!
  • instrukcja obsługi w języku polskim
  • zapraszamy do kupna!
  • PAMIĘTAJ! KUPUJESZ U OFICJALNEGO DYSTRYBUTORA


  • Warunki płatności
    Płatności mogą Państwo dokonać na trzy sposoby:
    1) przy odbiorze przesyłki
    2) przelew na nasze konto
    3) szybki e-przelew lub karta kredytowa
  • Termin realizacji i koszty przesyłki
    Termin realizacji zamówienia w większości przypadków, wynosi 1-2 dni roboczych, od momentu złożenia zamówienia.
  • Pora dostarczenia przesyłki
    Firma kurierska dostarcza przesyłki w godzinach 9 - 17. Z powodu złożoności procedury dostawy nie jesteśmy w stanie zagwarantować, ani dokładnie określić daty i godziny doręczenia przesyłki. Prosimy jednak o wpisanie w formularzu zamówienia preferowanej pory dnia (zakres 3-4 godzin) tak, aby pracownik firmy kurierskiej miał większe szanse zastania Państwa pod wskazanym adresem.
  • Dostępność produktów
    W związku z charakterem działania naszego sklepu internetowego, jego możliwością objęcia zasięgiem całego kraju, jesteśmy konkurencyjni zarówno w zakresie cen, terminów realizacji, jak i dostępności produktów.
  • Zwrot lub wymiana towaru
    Jeżeli dostarczony towar był zgodny ze złożonym przez Państwa zamówieniem, a mimo to chcecie Państwo z niego zrezygnować, istnieje możliwość odesłania produktów w ciągu 10 dni roboczych od daty odbioru (na własny koszt) wraz z dowodem zakupu oraz z wypełnionym formularzem zwrotu.