Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Suszarka Do Żywności Biowin 245W Z Wentylatorem

08-12-2014, 18:31
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 119 zł     
Użytkownik rolno-ogrodniczy
numer aukcji: 4832938917
Miejscowość Bojanowo
Wyświetleń: 8   
Koniec: 08-12-2014 17:04:54

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 5.00 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

ARKA szablon

 

Nie można wyświetlić grafiki
Nie mozna wyswietlic grafiki Nie mozna wyswietlic grafiki Nie mozna wyswietlic grafiki Nie mozna wyswietlic grafiki
Nie mozna wyswietlic grafiki

DANE FIRMY


 

Tel: 65 [zasłonięte] 05

 Fax: 65 [zasłonięte] 09

 

 

 

(Pracujemy w godzinach od  8.00 do 17.00)

WYSYŁKA


Wszystkie towary wysyłamy firmą kurierską FEDEX. Zamówienia złożone do godz. 10.00 wysyłamy w tym samym dniu.

KONTO


BZ WBK: 13 1090 [zasłonięte] 1[zasłonięte]2450001 [zasłonięte] 108468

 

DOJAZD


Firma zlokalizowana jest w Bojanowie w powiecie rawickim. Bojanowo położone jest przy drodze nr 5 pomiędzy Lesznem a Rawiczem.

(KLIKNIJ NA MAPĘ, ABY PRZEJŚĆ DO GOOGLE MAPS)

Nie mozna wyswietlic grafiki

 

SZYNKOWAR

1,5KG

Biowin Stal

Nierdzewna

 


Suszenie produktów spożywczych jest doskonałą metodą konserwacji przy zachowaniu ich naturalnych walorów. Ciepłe powietrze o ustalonej temperaturze swobodnie cyrkuluje wewnątrz urządzenia pomiędzy spiralą grzejną, a poszczególnymi warstwami ułożonych na sitach produktów. Dzięki tej metodzie warzywa, owoce, czy grzyby tracą minimum witamin i substancji odżywczych. Suszarka pozwala przez cały rok przygotowywać zdrową żywność bez użycia szkodliwych substancji chemicznych. W niniejszym urządzeniu można również suszyć kwiaty, rośliny lecznicze oraz przygotowywać płatki zbożowe.

 

Budowa Suszarki

1.Zabudowana spirala grzejna.
2.Komplet 5 sit.
3.Pokrywa z regulowanymi otworami wentylacyjnymi.
4.Przewód zasilający z wtyczką i włącznikiem.

 

 


Użytkowanie

Przed przystąpieniem do suszenia należy umyć produkty, następnie wytrzeć do sucha. UWAGA: Nie kłaść sit z produktami nad spirala grzejną, jeśli znajduje się w nich woda. Podzielić produkty na mniejsze części lub plasterki w taki sposób, aby móc ułożyć je swobodnie na sitach. Czas suszenia produktów zależy od grubości kawałków. Jeśli produkty na niektórych warstwach są mniej wysuszone można zamienić sita kolejnością, w ten sposób, aby sita z mniej wysuszonymi produktami znalazły się na dole bliżej spirali grzejnej. Niektóre owoce posiadają naturalną warstwę ochronną, które spowalnia proces suszenia. W takim przypadku, aby skrócić czas suszenia zaleca się wrzucić produkty do gorącej wody i zagotować przez 1-2 minuty, następnie zanurzyć w zimnej wodzie, odcedzić i dokładnie osuszyć.

 

  • Napełnione produktami sita ustawić nad spiralą grzejną i przykryć pokrywą.

 

  • Ustawić otwory wentylacyjne w pokrywie w zależności od pożądanego stopnia przewietrzania.

 

  • Włączyć suszarkę, urządzenie pracuje z mocą 125W.

 

  • Po wysuszeniu produktów wyłączyć suszarkę i odczekać aż produkty ostygną, następnie przełożyć do pojemnika, w którym będą przechowywane. Podgrzane powietrze przechodząc przez sita powoduje odparowanie wody z suszonych produktów. Czas suszenia zależny jest od zawartości wody w produktach i ich rozdrobnienia, np. jabłka proponujemy suszyć w plastrach nie grubszych niż 5mm. W trakcie suszenia zalecamy, co pewien czas zamieniać sita miejscami dla uzyskania równomiernego suszenia produktów. Suszenie produktów wodnistych, takich jak: śliwki, winogrona, czy mokre grzyby wymaga znacznie dłuższego czasu.

 

 


WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA WARZYW

Nazwa / Przygotowanie / Stan po wysuszeniu / Czas

 

  • Bakłażan obrać i pokroić w plasterki o grubości 6-12mm kruchy 6-18 h

 

  • Brokuły podzielić na cząstki, zaparzyć przez 3-5min kruchy 6-20 h

 

  • Brukselka przekroić na pół chrupki 8-30 h

 

  • Burak odciąć korzeń i liście, obgotować, wystudzić, pokroić w plasterki chrupki 8-26 h

 

  • Cebula pokroić w krążki chrupki 8-14 h

 

  • Czosnek obrać, pokroić w okrągłe plasterki chrupki 6-16 h

 

  • Fasola szparagowa pokroić i zagotować, aż stanie się szklista kruchy 8-26 h

 

  • Grzyby pokroić w kawałki, małe suszyć w całości twarde / chrupkie 3-10 h

 

  • Kabaczek pokroić na plasterki o grubości 6mm kruchy 6-18 h

 

  • Kalafior podzielić na cząstki i zagotować aż zmięknie twardy 6-16 h

 

  • Kapusta pokroić w paski o grubości 3mm, usunąć trzon twardy 6-14 h

 

  • Karczoch pokroić w paski o grubości 3-4mm kruchy 5-13 h

 

  • Marchew zagotować aż zmięknie, poszatkować lub pokroić w plasterki chrupki 8-14 h

 

  • Ogórek obrać i pokroić w plasterki o grubości 12mm twardy 6-18 h

 

  • Ostra papryka (chili) nie wymaga krojenia twardy 8-14 h

 

  • Pieczarki pokroić w plasterki, małe suszyć w całości twarde 6-14 h

 

  • Pietruszka korzeń obrać i pokroić w plasterki, natkę ułożyć na sicie chrupki / kruchy 2-10 h

 

  • Pomidor obrać, pokroić na kawałki lub okrągłe plasterki twardy 8-24 h

 

  • Rabarbar obrać, pokroić w plasterki o grubości 3mm pozbawiony wilgotności 8-38 h

 

  • Seler pokroić w plasterki o grubości 6mm chrupki 6-14 h

 

  • Słodka papryka usunąć nasiona, pokroić w paski o grubości 6mm chrupki 4-14 h

 

  • Szczypiorek poszarpać na kawałki chrupki 6-10 h

 

  • Szpinak zagotować aS straci kolor chrupki 6-16 h

 

  • Ziemniak pokroić na plasterki, zagotować przez 8-10min chrupki 8-30 h

 


WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA OWOCÓW

 

  • Ananas świeży obrać i pokroić w plasterki lub w kostkę twardy 6-36 h

 

  • Ananas z puszki odlać sok i osuszyć miękki 6-36 h

 

  • Banany obrać, pokroić w krążki o grubości 3-4mm chrupki 8-38 h

 

  • Brzoskwinia kiedy owoc jest częściowo wysuszony przekroić i wyjąć pestkę miękki 10-34 h

 

  • Daktyle wyjąć pestkę twardy 6-26 h

 

  • Figi pokroić w plasterki lub przekroić na pół twardy 6-26 h

 

  • Gruszki obrać pokroić w plasterki miękki 8-30 h

 

  • Jabłka obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w krążki lub plasterki miękki 8-30 h

 

  • Morele wyjąć pestkę i pokroić w plasterki miękki 13-28 h

 

  • Skórka pomarańczowa pokroić w długie paski kruchy 8-16 h

 

  • Winogrona nie wymagają krojenia miękki 8-38 h

 

  • Wiśnie nie wymagają krojenia, kiedy owoc jest częściowo suchy usunąć pestkę twardy 8-36 h

 

  • Żurawina nie wymaga krojenia miękki 6-26 h

 

Nowy model suszarki do grzybów i owoców z wentylatorem i termoregulatorem !

Zalety:

 

  • Duże sita o pojemności 13,5L ( 5 przezroczystych sit, średnica sita 32 cm)

 

  • Zabudowana spirala grzejna z wentylatorem

 

  • Powierzchnia odporna na zarysowanie

 

  • Możliwość ustawienia odpowiedniej temperatury suszenia

 

  • Cicha praca

 

  • Moc 245W

 

 

Szerokość: 33cm

Głębokość: 33cm

Wysokość: 26cm