Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Suszarka Do Żywności Biowin 245W Z Wentylatorem

08-06-2015, 17:08
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 119 zł     
Użytkownik rolno-ogrodniczy
numer aukcji: 5391278404
Miejscowość Bojanowo
Wyświetleń: 3   
Koniec: 08-06-2015, 17:04

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 5.00 [kg]

info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

ARKA szablon

DANE FIRMY

Tel: 65 [zasłonięte] 05

Fax: 65 [zasłonięte] 09

(Pracujemy w godzinach od  8.00 do 17.00)

WYSYŁKA

Wszystkie towary wysyłamy firmą kurierską FEDEX. Zamówienia złożone do godz. 10.00 wysyłamy w tym samym dniu.

KONTO

BZ WBK: 13 1090 [zasłonięte] 1[zasłonięte]2450001 [zasłonięte] 108468

DOJAZD

Firma zlokalizowana jest w Bojanowie w powiecie rawickim. Bojanowo położone jest przy drodze nr 5 pomiędzy Lesznem a Rawiczem.

(KLIKNIJ NA MAPĘ, ABY PRZEJŚĆ DO GOOGLE MAPS)

SZYNKOWAR

1,5KG

Biowin Stal

Nierdzewna


Suszenie produktów spożywczych jest doskonałą metodą konserwacji przy zachowaniu ich naturalnych walorów. Ciepłe powietrze o ustalonej temperaturze swobodnie cyrkuluje wewnątrz urządzenia pomiędzy spiralą grzejną, a poszczególnymi warstwami ułożonych na sitach produktów. Dzięki tej metodzie warzywa, owoce, czy grzyby tracą minimum witamin i substancji odżywczych. Suszarka pozwala przez cały rok przygotowywać zdrową żywność bez użycia szkodliwych substancji chemicznych. W niniejszym urządzeniu można również suszyć kwiaty, rośliny lecznicze oraz przygotowywać płatki zbożowe.

Budowa Suszarki

1.Zabudowana spirala grzejna.
2.Komplet 5 sit.
3.Pokrywa z regulowanymi otworami wentylacyjnymi.
4.Przewód zasilający z wtyczką i włącznikiem.


Użytkowanie

Przed przystąpieniem do suszenia należy umyć produkty, następnie wytrzeć do sucha. UWAGA: Nie kłaść sit z produktami nad spirala grzejną, jeśli znajduje się w nich woda. Podzielić produkty na mniejsze części lub plasterki w taki sposób, aby móc ułożyć je swobodnie na sitach. Czas suszenia produktów zależy od grubości kawałków. Jeśli produkty na niektórych warstwach są mniej wysuszone można zamienić sita kolejnością, w ten sposób, aby sita z mniej wysuszonymi produktami znalazły się na dole bliżej spirali grzejnej. Niektóre owoce posiadają naturalną warstwę ochronną, które spowalnia proces suszenia. W takim przypadku, aby skrócić czas suszenia zaleca się wrzucić produkty do gorącej wody i zagotować przez 1-2 minuty, następnie zanurzyć w zimnej wodzie, odcedzić i dokładnie osuszyć.

  • Napełnione produktami sita ustawić nad spiralą grzejną i przykryć pokrywą.
  • Ustawić otwory wentylacyjne w pokrywie w zależności od pożądanego stopnia przewietrzania.
  • Włączyć suszarkę, urządzenie pracuje z mocą 125W.
  • Po wysuszeniu produktów wyłączyć suszarkę i odczekać aż produkty ostygną, następnie przełożyć do pojemnika, w którym będą przechowywane. Podgrzane powietrze przechodząc przez sita powoduje odparowanie wody z suszonych produktów. Czas suszenia zależny jest od zawartości wody w produktach i ich rozdrobnienia, np. jabłka proponujemy suszyć w plastrach nie grubszych niż 5mm. W trakcie suszenia zalecamy, co pewien czas zamieniać sita miejscami dla uzyskania równomiernego suszenia produktów. Suszenie produktów wodnistych, takich jak: śliwki, winogrona, czy mokre grzyby wymaga znacznie dłuższego czasu.

WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA WARZYW

Nazwa / Przygotowanie / Stan po wysuszeniu / Czas

  • Bakłażan obrać i pokroić w plasterki o grubości 6-12mm kruchy 6-18 h
  • Brokuły podzielić na cząstki, zaparzyć przez 3-5min kruchy 6-20 h
  • Brukselka przekroić na pół chrupki 8-30 h
  • Burak odciąć korzeń i liście, obgotować, wystudzić, pokroić w plasterki chrupki 8-26 h
  • Cebula pokroić w krążki chrupki 8-14 h
  • Czosnek obrać, pokroić w okrągłe plasterki chrupki 6-16 h
  • Fasola szparagowa pokroić i zagotować, aż stanie się szklista kruchy 8-26 h
  • Grzyby pokroić w kawałki, małe suszyć w całości twarde / chrupkie 3-10 h
  • Kabaczek pokroić na plasterki o grubości 6mm kruchy 6-18 h
  • Kalafior podzielić na cząstki i zagotować aż zmięknie twardy 6-16 h
  • Kapusta pokroić w paski o grubości 3mm, usunąć trzon twardy 6-14 h
  • Karczoch pokroić w paski o grubości 3-4mm kruchy 5-13 h
  • Marchew zagotować aż zmięknie, poszatkować lub pokroić w plasterki chrupki 8-14 h
  • Ogórek obrać i pokroić w plasterki o grubości 12mm twardy 6-18 h
  • Ostra papryka (chili) nie wymaga krojenia twardy 8-14 h
  • Pieczarki pokroić w plasterki, małe suszyć w całości twarde 6-14 h
  • Pietruszka korzeń obrać i pokroić w plasterki, natkę ułożyć na sicie chrupki / kruchy 2-10 h
  • Pomidor obrać, pokroić na kawałki lub okrągłe plasterki twardy 8-24 h
  • Rabarbar obrać, pokroić w plasterki o grubości 3mm pozbawiony wilgotności 8-38 h
  • Seler pokroić w plasterki o grubości 6mm chrupki 6-14 h
  • Słodka papryka usunąć nasiona, pokroić w paski o grubości 6mm chrupki 4-14 h
  • Szczypiorek poszarpać na kawałki chrupki 6-10 h
  • Szpinak zagotować aS straci kolor chrupki 6-16 h
  • Ziemniak pokroić na plasterki, zagotować przez 8-10min chrupki 8-30 h


WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA OWOCÓW

  • Ananas świeży obrać i pokroić w plasterki lub w kostkę twardy 6-36 h
  • Ananas z puszki odlać sok i osuszyć miękki 6-36 h
  • Banany obrać, pokroić w krążki o grubości 3-4mm chrupki 8-38 h
  • Brzoskwinia kiedy owoc jest częściowo wysuszony przekroić i wyjąć pestkę miękki 10-34 h
  • Daktyle wyjąć pestkę twardy 6-26 h
  • Figi pokroić w plasterki lub przekroić na pół twardy 6-26 h
  • Gruszki obrać pokroić w plasterki miękki 8-30 h
  • Jabłka obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w krążki lub plasterki miękki 8-30 h
  • Morele wyjąć pestkę i pokroić w plasterki miękki 13-28 h
  • Skórka pomarańczowa pokroić w długie paski kruchy 8-16 h
  • Winogrona nie wymagają krojenia miękki 8-38 h
  • Wiśnie nie wymagają krojenia, kiedy owoc jest częściowo suchy usunąć pestkę twardy 8-36 h
  • Żurawina nie wymaga krojenia miękki 6-26 h

Nowy model suszarki do grzybów i owoców z wentylatorem i termoregulatorem !

Zalety:

  • Duże sita o pojemności 13,5L ( 5 przezroczystych sit, średnica sita 32 cm)
  • Zabudowana spirala grzejna z wentylatorem
  • Powierzchnia odporna na zarysowanie
  • Możliwość ustawienia odpowiedniej temperatury suszenia
  • Cicha praca
  • Moc 245W

Szerokość: 33cm

Głębokość: 33cm

Wysokość: 26cm