Sushi i sashimi.
Japońska kuchnia do niedawna była niemal nieznana w Europie. Zmieniło się to dopiero w ostatnich dziesięcioleciach, a w Polsce w ostatnich latach odkryto smak oryginalnych japońskich dań, przede wszystkim sushi i sashimi, niepodobnych do tego, co jemy na Starym Kontynencie. Ci, którzy odkryli te dziwne, ale doskonałe smaki, polecili je innym i tak popularność sushi barów stała się faktem.
Wiele rodzajów sushi jest łatwe do przygotowania w domu. Oczywiście, nie osiągniemy klasy mistrzów sushi, tworzących arcydzieła z ryżu i ryb, ale sushi może stać się daniem goszczącym na naszych domowych stołach. Surowce są dostępne w sklepach z orientalną żywnością i w supermarketach, japońskie ryby można doskonale zastąpić rodzimymi. Tak sushi jak i sashimi to dania bardzo zdrowe, nietłuste, nie zawierające cholesterolu, lekkie i niezwykle smaczne.
Wydawca: Publicat
Autor: Anthony Carroll
Liczba stron: 96
Oprawa: miękka
Format: 210x276 mm
EAN: 978[zasłonięte][zasłonięte]45953
Cena detaliczna: 24,90 zł
ZAMÓW JUŻ TERAZ !!!
ZAUFAŁO NAM JUŻ WIELU...
Zapraszamy do naszego sklepu....