Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Sushi i sashimi NOWE

08-03-2012, 1:58
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 33.90 zł     
Użytkownik DAMENA2009
numer aukcji: 2112738133
Miejscowość NAMYSŁÓW
Wyświetleń: 8   
Koniec: 11-03-2012 13:14:16

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2010
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha




Generator kreator aukcji Allegro Aukcyjka 2<span class=hidden_cl>[zasłonięte]</span>012 20 szablony aukcji


MOJE DANE

Strona "O mnie"

Inne moje aukcje

Moje komentarze



KONTAKT ZE MNĄ

Wyślij do mnie e-maila

GG: 32[zasłonięte]219

Nr tel.: 660[zasłonięte]347

KOSZTY WYSYŁKI

WYSYŁKA - 8,00 ZŁ

POCZTA POLSKA

PRZESYŁKA EKONOMICZNA

WIĘCEJ INFORMACJI NA STRONIE ,, O MNIE ,,

REGULAMIN AUKCJI

REGULAMIN AUKCJI DOSTĘPNY JEST NA STRONIE ,, O MNIE ,,

OPIS PRZEDMIOTU

Sushi i sashimi NOWE

Sushi i sashimi

Autor Rosalba Gioffré, Kuroda Keisuke
Rok wydania: 2010
Wydawnictwo: RM
stron: 90
format 222x238 mm
oprawa miękka

Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję.
W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań. Opisano sposób ich jedzenia oraz tradycyjne napoje serwowane do sushi - saké i herbatę japońską CHA podawaną i pitą według specjalnego ceremoniału.W poradniku tym najwięcej uwagi poświęcono sposobom przygotowywania sushi - od gotowania ryżu i krojenia ryb po wykonywanie ozdób z warzyw. Przepisy na przygotowanie różnych rodzajów sushi i sashimi są proste i czytelne, a na pięknych, kolorowych zdjęciach przedstawiono poszczególne etapy sporządzania tych potraw. Dzięki temu każdy może samodzielnie zrobić te japońskie specjały.

Spis treści:

Kuchnia japońska - filozofia i tradycja
Sushi i sashimi - tysiącletnia sztuka
Mistrz sushi - trudna profesja
Sztuka teatralna - sushi bar
Składniki - przyprawy i sosy
Profesjonalne przybory
Jedzenie po japońsku - harmonia i styl
Co do picia - od rytuału do stołu
Ryż sushi - przygotowanie
Biała ryba - przygotowanie
Mątwy i homary - przygotowanie
Bukiet jarzyn
Podstawowe techniki
Przepisy (na 4 porcje)
Nighiri z okonia morskiego
Nighiri z tuńczyka i łososia
Nighiri z makreli
Nighiri z homarów
Nighiri z ośmiornicy
Nighiri z mątwy
Nighiri z omletu
Gunkanmaki
Futomaki
Hosomaki
Uramaki
Temaki
Oshisushi
Bousushi
Gomokusushi
Chakinsushi
Sashimi z dorady prawdziwej
Sashimi z mątwy
Sashimi mix
Maguro no shimofuri
Aji no tataki
Katsuo no tataki
Inne dania kuchni japońskiej
Tempura
Sunomono
Yakitori
Maguro no tsukeage
Asari no sakamushi
Misoshiru
Indeks potraw
























Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle


Strona "o mnie"Wszystkie aukcje


Paneleallegalerie przedmiotów



Autorem programu, którym wykonano aukcję jest WWW_STACKSOFT_PL