Surowe Kakao-ziarna 250g SUROVITAL Bio
Historia kakao sięga prastarych czasów Majów i Azteków. Podczas obrzędów i świąt religijnych, spożywali oni oszałamiający napój kakaowy zwany „chocolatl”. Kakao jest najsilniejszym antyoksydantem. Surowe ziarna z drzewa kakaowca są najbardziej pierwotną formą czekolady. Zawierają magnez, siarkę, przeciwutleniacze, inhibitory moa, fenyloetylaminę i anandamid. Substancje te wspomagają profilaktykę chorób serca, uwalniają od stresu i wprowadzają w pozytywny nastrój. Dodatkowo zawartość teobrominy i niewielkich ilości kofeiny, ma działanie nie tylko pobudzające, ale działa również regenerująco zarówno po wysiłku fizycznym jak i psychicznym. Produkt firmy Surovital pochodzi z najbardziej szlachetnej odmiany kakaowca - Criollo. Skład: 100% organiczne niełuskane surowe ziarno kakao (Theobroma cacao) odmiana criollo*. * składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli
Kraj pochodzenia: Peru
Wartość odżywcza w 100 g:wartość energetyczna - 583 kcal (2438 kJ)białko - 12,8 gwęglowodany - 35,1 gtłuszcz - 43,5 gbłonnik - 35,1 g
Dodatkowe zdjęcia produktu: