Kontakt |
E-mail: [zasłonięte]@agroswiat.pl Telefony: 22[zasłonięte]226-67 512-[zasłonięte]-991 [zasłonięte]500-4567 Fax.: 22[zasłonięte]434-60
|
|
|
Formy płatności |
Tradycyjny przelew na konto Płacę z Allegro Płatność przy odbiorze
Książki wysyłamy: Pocztą Polską Kurierem Opek
|
|
|
|
Nasze konta: |
721[zasłonięte]200400[zasłonięte]20239[zasłonięte]364
501[zasłonięte]555811[zasłonięte]51500[zasłonięte]071
|
|
|
|
Koszt wysyłki |
Bez względu na ilość zamówionych tytułów koszt wysyłki doliczany jest jednokrotnie i zależy od wagi książek. |
|
|
|
|
|
Surowce zwierzęce - ocena i wykorzystanie
Autor pod red. Z. Litwińczuka
Wydawca PWRiL
Rok wydania 2004
Liczba stron 512
Wymiary 240x170
Okładka twarda
ISBN 83-09-01783-9
Niniejszy podręcznik akademicki, opracowany przez zespól autorów specjalizujących się w zakresie oceny surowców zwierzęcych, jest przeznaczony w głównej mierze dla studentów kierunków zootechnicznego, towaroznawstwa, technologii żywności i żywienia człowieka. Może być również przydatny dla służb zootechnicznych i surowcowych oraz obsługi celnej, które z racji wykonywania zawodu mają kontakt z różnego typu surowcami zwierzęcymi lub ich przetwórstwem.
Książka nasza zawiera 11 podstawowych rozdziałów, w których omówiono wszystkie surowce i produkty pozyskiwane od zwierząt gospodarskich, drobiu i pszczół, poczynając od mleka, poprzez mięso, ryby, jaja, produkty pszczele i wełnę, a kończąc na skórach.
Podręcznik tego typu, tzn. omawiający najważniejsze surowce zwierzęce, opracowany pod redakcją nieżyjącego już prof. Piotra Znanieckiego, został wydany przez PWRiL prawie przed 20 laty, tj. w 1986 roku. W tym czasie w Polsce i na świecie zaszły ogromne zmiany, także w nauce i rolnictwie. Dotyczą one głównie technologii produkcji, metod i systemów oceny jakości surowców i artykułów żywnościowych, ale nade wszystko ustawodawstwa. W nowym podręczniku staraliśmy się przedstawić nowe, wykorzystywane obecnie metody oceny jakości surowców i produktów zwierzęcych oraz zamieścić akty prawne regulujące produkcję żywności pochodzenia zwierzęcego, a obowiązujące w Polsce po l maja 2004 r.
Zdajemy sobie sprawę, że ze względu na ograniczoną objętość książki nie mogliśmy wyczerpująco omówić wszystkich zagadnień. Zamieszczona na końcu każdego rozdziału bibliografia powinna jednak umożliwić Czytelnikowi dotarcie do literatury źródłowej i uzupełniającej, dostarczając więcej wiadomości na temat interesujących go problemów.
Zamieszczone w podręczniku prezentacje kilku firm związanych z przetwórstwem surowców zwierzęcych dotyczą zakładów współpracujących z Akademią Rolniczą w Lublinie, głównie z zespołem Katedry Oceny i Wykorzystania Surowców Zwierzęcych.
|
|
tem_towaro |
|