Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SUROWCE SPOŻYWCZE POCHODZENIA ROŚLINNEGO - OPIS

16-05-2014, 1:02
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 29.99 zł     
Użytkownik antykwariat-kris
numer aukcji: 4215560528
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 3   
Koniec: 16-05-2014 00:51:45

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2008
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witamy wszystkich na naszych aukcjach



Sprawdź sam - najniższe ceny



Przedmiotem aukcji jest książka :




SUROWCE SPOŻYWCZE POCHODZENIA ROŚLINNEGO

Red.KRYSTYNA ŚWIETLIKOWSKA
 



Opis:

 

 

 

 

 

Celem niniejszego opracowania jest podanie charakterystyki ważniejszych surowców roślinnych, ze szczególnym uwzględnieniem ich wartości użytkowej, niezbędnej przy poznawaniu i ocenie przydatności żywieniowej surowców roślinnych przez studentów, w ramach przedmiotu surowce spożywcze. Opracowanie obejmuje siedem grup surowców roślinnych: warzywa, rośliny okopowe, rośliny zbożowe, owoce krajowe, owoce egzotyczne, przyprawy i grzyby uprawne. Omawiając grupy surowców, uwzględniono część wprowadzającą i część dotyczącą poszczególnych gatunków. W części wprowadzającej podano krótką charakterystykę grupy, w tym: wykaz gatunków i ich przynależność do rodzin botanicznych, wartość odżywczą i znaczenie gospodarcze. W części dotyczącej poszczególnych gatunków uwzględniono: budowę części użytkowej, wartość odżywczą, wykaz wybranych odmian, polecanych głównie do uprawy polowej, aktualnie wpisanych do Krajowego Rejestru w Polsce i zamieszczonych na Liście odmian roślin rolniczych i warzywnych oraz na Liście odmian roślin sadowniczych (CO BORU, 2005), ich charakterystykę i przydatność użytkową, w tym: spożycie bezpośrednie, przetwórstwo i przechowywanie. Ocenę poszczególnych gatunków surowców roślinnych oparto na metodzie organoleptycznej. Wymagania jakościowe dla poszczególnych gatunków surowców roślin nych przeznaczonych do obrotu przedstawiono zgodnie z aktualnymi dokumentami normalizacyjnymi. Opracowanie jest przeznaczone dla studentów Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji oraz Międzywydziałowego Studium Towaroznawstwa SGGW, ale może być również pomocne dla uczniów techników o specjalności żywieniowo-gastronomicznej

 

 

 


 


kliknij, aby powiększyćZdjęcia przedmiotu


SUROWCE SPOŻYWCZE POCHODZENIA ROŚLINNEGO - OPIS


Wydawnictwo:SGGW

Kraków 2008

Stron 380

Stan bardzo dobry,okładka i kartki zachowane w bardzo dobrej kondycji


Polecamy lekturę ''o mnie''

Zapraszamy do licytacji


Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Komentarze

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Panelealle panele aukcyjne



E-mail: [zasłonięte]@o2.pl

Tel: 22[zasłonięte]698-30
w godzinach 10-17

Tel: 515-[zasłonięte]-308
w godzinach 10-21
Płatności można dokonać poprzez



26 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 442694


Polecamy korzystanie z opcji
  • Książki wysyłamy poprzez Pocztę Polską w kopertach
    bąbelkowych lub przez firmę kurierską Siódemka