Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Surowa czekolada wiśnia - acai BIO 50g Cocoa Surov

24-01-2015, 19:34
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9.89 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 9.89 zł     
Użytkownik ekolandia24
numer aukcji: 4933084638
Miejscowość Dąbrówka
Kupiono sztuk: 5    Licytowało: 2    Wyświetleń: 75   
Koniec: 24-01-2015 19:19:12
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha



Surowa czekolada wiśnia - acai BIO 50g Cocoa Surovital

SuroVital

Organiczna czekolada Cocoa wytworzona z nieprażonego ziarna kakaowca najszlachetniejszego gatunku Criollo. Jest to ręcznie formowana tabliczka wykonana z ekologicznego, nieprażonego ziarna rozcieranego i konszowanego na zimno.

Surowa czekolada to zdrowa alternatywa dla smakoszy czekoladowych tabliczek.
Surowa czekolada nie zawiera powszechnie stosowanych do produkcji czekolad mlecznych cukru trzcinowego, mleka w proszku oraz licznych konserwantów i innych sztucznych dodatków.

Najważniejszym pierwiastkiem obecnym w surowej czekoladzie jest magnez, pomocny w radzeniu sobie ze stresem. Stężenie tego pierwiastka w naszej czekoladzie przewyższa jego stężenie w każdym innym produkcie czekoladowym.

Kolejnym cennym działaniem surowej czekolady są jej właściwości antyoksydacyjne. Substancje antyoksydacyjne opóźniają starzenie organizmu i wzmacniają układ immunologiczny. Liczba ORAC (ang. Oxygen Radical Absorbance Capacity – zdolność pochłaniania rodników tlenowych) surowej czekolady kształtuje się w granicach 28.000 jednostek, co jest jedną z najwyższych wartości na świecie.

Surowa czekolada jest także bogata w fosfor, nie bez przyczyny nazywany na zachodzie pierwiastkiem piękności. Jest on bowiem odpowiedzialny za zdrowy wygląd naszej skóry, włosów i paznokci.

Związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w dużo większym stężeniu niż w czekoladzie tradycyjnej wpływają na podniesienie poziomów serotoniny w mózgu, odpowiedzialnych za odczucie przyjemności.

Kolejnymi związkiem obecnym w czekoladzie jest flawanol, zapobiegający rozwojowi chorób układu krążenia.

Organiczne jagody goji. Składnik ten pochodzi z Chin i uprawiany jest w prowincji Ningxia. Dzięki swojej ciągnącej konsystencji jagody wspaniale komponują się z kruchym charakterem czekolady dodając jej słodkości.

Skład: surowe ziarno kakaowca*, cukier palmowy*, masło kakaowe*, liofilizowana wiśnia*, liofilizowane jagody*, liofilizowane acai*.

*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli PL-EKO-09


Wartość odżywcza w 100 g:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 565kcal/2348kJ
BIAŁKO - 5,8
WĘGLOWODANY - 43,6
TŁUSZCZ - 39

Informacja alergiczna:
Możliwe alergeny: śladowe ilości migdałów, inne orzechy


Surowa czekolada wiśnia - acai BIO 50g Cocoa Surovital