Szczególnie polecany:
- jako bogate źródło kwasów tłuszczowych Omega-3
- w obniżaniu poziomu trójglicerydów i cholesterolu
- w zmniejszaniu ryzyka zawału
Kryl to morski skorupiak, który jest chętnie wykorzystywany w kuchni, zwłaszcza przez Japończyków. Mają dużo bardziej intensywny smak niż krewetki, są więc ciekawym urozmaiceniem posiłków.
Na szczęście ktoś wpadł na to, że to niewielkie stworzenie może mieć również bardzo pozytywne działanie na zdrowie człowieka. Olej z Kryla to niezwykle bogate źródło kwasów tłuszczowych Omega-3 – pod tym względem substancja znacznie przewyższa wszelkie oleje z ryb.
Preparat bardzo pozytywnie wpływa na odżywianie komórek mózgowych i prawidłowy rozwój układu nerwowego. Dzięki swoim właściwościom wspiera obniżanie poziomu cholesterolu i trójglicerydów we krwi, co znacznie zmniejsza ryzyko zawału. Olej z Kryla jest zatem polecany osobom, które potrzebują silnej dawki pozytywnych kwasów Omega-3 w walce z różnymi nieprawidłowościami coraz częściej występującymi w organizmie.
Informacje o
producencie:
SwansonHealth Products to firma działająca od ponad 40
lat. Została stworzona przez jednego człowieka, który miał ambicję dawać
zdrowie ludziom na całym świecie. Dziś to marzenie się ziszcza – produkty marki
Swanson są popularne nie tylko w USA, ale również na innych kontynentach. Firma
została uhonorowana certyfikatem Dobrej Praktyki Wytwarzania, co oznacza, że
każdy jej produkt zostaje poddawany wielokrotnym testom zanim trafi do
sprzedaży. Dzięki temu można mieć pewność czystości i skuteczności każdego z
nich.
Zawartość opakowania:
60 kapsułek 500 mg
Skład 1 kapsułki:
Olej z kryla antarktycznego, żelatyna (otoczka kapsułki),
gliceryna (substancja utrzymująca wilgotność), woda oczyszczona.
Przechowywanie:
Produkt należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w
miejscu trudno dostępnym dla dzieci.
Sposób użycia:
1 kapsułka 1-2 razy razem z posiłkiem
Uwagi:
- suplement diety nie może być stosowany jako substytut dobrze
zróżnicowanej diety
- produkt dla osób dorosłych, nieodpowiedni dla kobiet w ciąży i
karmiących piersią
- preparat należy spożyć w ciągu dwóch lat od daty produkcji (MfgDate)
znajdującej się na opakowaniu przy kodzie kreskowym (miesiąc, rok)