Witam!
Mam do sprzedania Mega porządny zestaw do fondue!
SKŁADA SIĘ Z:
- 6 talerzyków
- 6 zestawów sztućców do founde
- 5 miseczek
- garnuszka
- podstawki na garnuszek
- trzymaka na miseczki ze specjalną podstawką
- pojemniczka na paliwo
Zestaw doskonale nadaje się także do sosów i przekąsek.
Zestaw zawiera wszystko co potrzebne do przygotowania jak i spożywania potraw.
Idealnie sprawdzi się na urodzinach dziecka, uroczystości rodzinnej bądź imprezie ze znajomymi.
Zestaw został użyty raz, a może dwa razy w życiu i przeleżał w szafce!
Nie ma jednego pojemniczka (można go na pewno czymś zastąpić), a drugi jest zastąpiony niemal identycznym tylko że z uchem.
ZESTAW FOUNDE można odebrać osobiście w Warszawie (SADYBA - WILANÓW - URSYNÓW).
Zapraszam do kontaktu - ...:::5:0:6:::...8:2:5...:::0:7:4:::...
Jeśli zdecydujesz sie na wysyłkę to możesz być pewny że zestaw zapakuje perfekcyjnie! - zastrzegam sobie możliwość wysyłki w ciągu 48h (potrzebny czas na dobre zapakowanie i umówienie kuriera).
Wszystkim polecam ten SUPER zestaw niemal za pół ceny !!! Naprawdę warto !!!
------------------------------------------------------------------------------------------------
CZYM JEST FOUNDE ?
Fondue to kulinarny oldskul. Było hitem, kiedy mieliśmy dużo czasu na rozmowy. Siedzenie nad wspólnym garnkiem, zanurzanie w nim widelców i snucie wynurzeń - to styl życia, do którego chętnie wracamy jesienią.
Mnogość przepisów, daje nam nieograniczone wręcz mozliwości, organizowania różnorodnych posiłków wraz z kimś bliskim we dwójkę jak i w większej grupie z przyjaciółmi. Od tradycyjnego fondue serowego poprzez mięsne, warzywne aż do owocowego z czekoladą.
TROCHĘ HISTORII (żródło wikipedia):
Fondue (z fran. fondre – roztapiać się) – potrawa przygotowana z gorącego sera i białego wina. Fondue pochodzi z kuchni szwajcarskiej, ale jest też bardzo popularne we Francji i Holandii.
Potrawa dawniej rozpowszechniona była głównie wśród górali szwajcarskich jako sposób na wykorzystanie suchego sera zimą. Niewielkim nakładem praktycznie w każdych warunkach można było przyrządzić danie smaczne i pożywne.
Jada się je zazwyczaj w większym gronie, bezpośrednio z garnka (zwanego "caquelon"), zanurzając w masie nabite na widelec pieczywo lub warzywa. Zależnie od regionu istnieją różne przepisy dotyczące przypraw i dodatków. Podstawowymi składnikami są zawsze sery, zazwyczaj w dwóch gatunkach, zwykle ementaler i gruyere, białe wytrawne wino i kieliszek kirszu. Dodatek niewielkiej ilości mąki ziemniaczanej ułatwia zemulgowanie serowo-winnej masy i zapobiega jej rozwarstwieniu (zwarzeniu). Typowymi przyprawami do fondue jest pieprz biały, gałka muszkatołowa i niektóre zioła.
Przyrządza się także fondue mięsne (fondue bourguignonne, w którym masa serowa zastępowana jest gorącym olejem, a pieczywo na widelcach wołowiną) oraz fondue czekoladowe. Wykształciła się również swoista etykieta jadania fondue.
Poniżej zdjęcia oferowanego przeze mnie zestawu founde: