Oliwa z oliwek extra virgin z Krety 0,5 l + pasta z oliwek
Poj. 500 ml + 100 gr Data przydatności do spożycia: 31.12.2012
Cena dotyczy dwóch produktów
Najwyższej jakości oliwa z oliwek
Uprawa drzewek oliwnych i produkcja oliwy extra virgin jest częścią kreteńskiej kultury od 3000 roku przed narodzeniem Chrystusa.
Metoda produkcji oliwy Extra Virgin Physis, łączy tradycyjne sposoby z nowoczesną wiedzą w celu osiągnięcia najwyższej jakości oliwy. Wieloletnie doświadczenie i europejskie certyfikaty bezpieczeństwa żywności - TUV, gwarantują produkt najwyższej jakości.
Oliwa tłoczona przy pomocy tradycyjnych środków mechanicznych.
Kwasowość: 0,1%-0,6%
Fantastyczne opakowanie - puszka ze zdjęciem ruin Pałacu Knososs na Krecie.
Sprzedaż wraz z pastą z oliwek greckich
Pasta z oliwek jest doskonałym dodatkiem do krakersów, lub bagietki. Serwowana na przystawkę lub jako przekąska do mocnych alkoholi. Pasta przyrządzona jest z najlepszych upraw oliwek z północnej części Grecji. Przyrządzona w sposób tradycyjny i ekologiczny.
Składniki: zielone oliwki (90%), bułka tarta (pszenna), sól, cukier, przyprawy, regulator kwasowości: kwasek octowy. Produkt zawiera gluten.
Produkt przechowywać w suchym i zacienionym (z daleka od bezpośredniego nasłonecznienia) miejscu.
Produkty rozlewany i pakowane w Grecji.
Producent: Physis - Kreta, Ergon
Zapraszamy również do naszego sklepu
"Zapachy i smaki - sekrety greckiej kuchni"
www.greckie-produkty.pl
.
|