Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Super ostrzałka elektryczna do noży KAI AP-118 Hit

12-05-2015, 22:29
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 399 zł     
Użytkownik MAJMASZ
numer aukcji: 5262384527
Miejscowość ŁÓDŹ
Wyświetleń: 178   
Koniec: 12-05-2015 21:35:50

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 1.00 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


Działamy na rynku od 1990 roku
Wszystkie oferowane na aukcjach produkty są fabrycznie nowe
Do każdego zamówienia dołączamy fakturę VAT lub paragon
Kupując kilka produktów na naszych aukcjach oszczędzasz na kosztach wysyłki



Majmasz sp. j.
94-239 Łódź
ul. Łubinowa 54

tel/fax: (42)[zasłonięte]611-10
tel. kom. 0[zasłonięte]602 31-29

e-mail: [zasłonięte]@majmasz.com.pl




ostrzałka elektryczna

AP-0118


13,8x11,1x10,5 cm D/SZ/W

 

Uwaga - nie używać ostrzałek szczelinowych i elektrycznych do noży Kai jednostronnie ostrzonych!!!

Noże te należy ostrzyć pod kątem 45 stopni na kamieniach ostrzących.

Noże dwustronne ostrzy się na kamieniach ostrzących pod kątem 15 stopni.

(w ofercie firmy Kai dostępny jest "trymer" utrzymujący odpowiedni kąt między ostrzem a kamieniem ostrzącym)


Nieodpowiednie ostrzenie powoduje deformacje ostrza i utratę unikalnych własności noża.


Asymetryczne ostrza: Upewnij się, że używasz kąta zalecanego przez producenta. Ostrz nóż Kai pod kątem 45 ° do osełki (tak aby uzyskać jak największą powierzchnię ostrzenia), naciskając w kierunku do przodu i odciążając podczas powracania. Czynność należy powtarzać proporcjonalnie na całej powierzchni ostrza. Po stronie przeciwnej należy powtórzyć proces w sposób opisany powyżej ale rzadziej - 1/10 wystarczy.

 

 

 

 



 

 

 

 

 

Firma Kai, której mamy zaszczyt być przedstawicielem i dystrybutorem w Polsce to producent między innymi profesjonalnych nożyczek oraz wyjątkowych ekskluzywnych noży kuchennych używanych przez najbardziej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania.

Wśród produkowanych przez firmę Kai noży znajdują się japońskie wzory ostrzy: Santoku, Deba, Yanagiba, Nakiri (najczęściej jednostronnie ostrzone)  oraz ostrza w kształtach europejskich ostrzone dwustronnie.

Noże firmy Kai są produkowane z najwyższej jakości stali (wśród nich stali damasceńskiej - serie SHUN) są wykuwane z wielu warstw nakładanych kolejno na siebie o różnej twardości i elastyczności dzięki czemu są niezwykle ostre i nie korodują. Ich charakterystyczną cechą są widoczne na nich warstwy przypominające linie papilarne i podobnie jak one są tak samo niepowtarzalne. Noże firmy KAI są niezwykle ostre i znakomicie wyważone, tworzone w oparciu o tradycję produkcji mieczy samurajskich. Są idealne do precyzyjnego cięcia nawet najcieńszych plastrów i tworzenia fantazyjnych dekoracji.

 

Kupując nóż warto poznać jego twardość, od niej zależy ostrość, szybkość tępienia i skuteczność ostrzenia (dlatego nie wszyscy o jej stopniu informują)

Twardość jest określana liczbą w skali HRC dla stali i im wyższa tym nóż twardszy i ma wyższe wcześniej wspomniane parametry.

Wzrost twardości o 1HRC to duża różnica !!!

Stal ostrzowa musi mieć minimum 50 HRC !!!

Uwaga - dobra stal nożowa nie jest całkiem odporna na korozje szczególnie w wysokich temperaturach i w wilgotnym otoczeniu.

 

 

 

 

Warunki użytkowania i konserwacji noży Kai

Kai-Noże najwyższej jakości wymagają szczególnej opieki i troski, dzięki czemu będą ostre przez długi czas.

Przed rozpoczęciem korzystania z noży po raz pierwszy należy wypłukać je gorącą wodą. Po każdym użyciu należy dokładnie opłukać je pod bieżącą wodą, a następnie wytrzeć je miękką szmatką.
Dla własnego bezpieczeństwa należy zawsze wycierać nóż ręcznikiem lub szmatką z tyłu łopatki w kierunku krawędzi.

Nie używać agresywnych środków czyszczących !!!  

Po kontakcie z kwasami zawartymi w niektórych produktach takich jak np. sok z cytryny należy niezwłocznie opłukać i wytrzeć nóż.

Nigdy nie myć noży Kai w zmywarce !!!


 Należy używać desek drewnianych, mat do krojenia Kai (ekskluzywne produkty dedykowane  Kai również dostępne w naszej ofercie) lub ewentualnie desek z tworzywa o średniej twardości.

Nie wolno kroić nożami Kai na deskach szklanych lub z granitu itp. Mogą być łatwe do czyszczenia, ale zniszczą krawędź ostrza nawet z najtwardszych stali.  

Należy przechowywać noże w bloku drewnianym, na listwie drewnianej (magnetycznej) lub nowość - w etui magnetycznym  Kai - produkty dedykowane Kai również dostępne w naszej ofercie 

Należy unikać kontaktu ostrza noży z metalowymi przedmiotami.

 

Etui magnetyczne dostępne w trzech rozmiarach

do noży o wymiarach ostrza maksymalnie:

160x27 mm

250x61 mm

250x35 mm

ponieważ etui jest elastyczne można je docinać (skracać nożyczkami) tak aby dopasować do konkretnej długości ostrza


 

 

 

Ostrzenie noży Kai


Do profesjonalnego ostrzenia noży Kai należy używać kamieni ostrzących (np osełek ceramicznych firmy Kai) na mokro lub klasycznych ostrzałek z prętami diamentowymi lub ceramicznymi. Ostrząc na ostrzałkach nie należy  używać zbyt dużej siły ponieważ może to spowodować uszkodzenie (wyszczerbienie) noża.

Kamienia o grubej ziarnistości np 300 używać sporadycznie do intensywnego ostrzenia, natomiast kamienia o gradacji średniej (ok 1000) i drobnej (6000) do utrzymania ostrości i wygładzania.


 

Pełna gama ostrzałek Kai dostępna w naszej ofercie:



 

DM-0708


18,4x6,2x2,8 cm D/SZ/W
ZIARNO 300/1000 


 

 



 

DM-0600


18,4x6,2x2,8 cm D/SZ/W

ZIARNO 1000/6000 


 

 

 

WS-3000


18,5x6,4x2,0 cm D/SZ/W

ZIARNO 3000 


 

 

 



 

WS-800


18,5x6,4x2,0 cm D/SZ/W

ZIARNO 800 


 

lub alternatywna


ostrzałka elektryczna

AP-0118


13,8x11,1x10,5 cm D/SZ/W


 


Uwaga - nie używać ostrzałek szczelinowych i elektrycznych do noży Kai jednostronnie ostrzonych!!!

Noże te należy ostrzyć pod kątem 45 stopni na kamieniach ostrzących.

Noże dwustronne ostrzy się na kamieniach ostrzących pod kątem 15 stopni.

(w ofercie firmy Kai dostępny jest "trymer" utrzymujący odpowiedni kąt między ostrzem a kamieniem ostrzącym)


Nieodpowiednie ostrzenie powoduje deformacje ostrza i utratę unikalnych własności noża.


Asymetryczne ostrza: Upewnij się, że używasz kąta zalecanego przez producenta. Ostrz nóż Kai pod kątem 45 ° do osełki (tak aby uzyskać jak największą powierzchnię ostrzenia), naciskając w kierunku do przodu i odciążając podczas powracania. Czynność należy powtarzać proporcjonalnie na całej powierzchni ostrza. Po stronie przeciwnej należy powtórzyć proces w sposób opisany powyżej ale rzadziej - 1/10 wystarczy.


 




Symetryczne ostrza: powtórzyć proces jak powyżej, ale zmniejszyć kąt ok. 15 °.
Ważne jest, aby szlifować oba boki ostrza równomiernie aby uzyskać symetryczne ostrze noża.



 

 

 

 

 

pozostajemy do Państwa dyspozycji,

zespół Majmasz Sp.j.

 

 

 

 

SKLEP Majmasz - nakryciastolu

94-239 Łódź, ulica Łubinowa 54

czynny:

od poniedziałku do piątku w godzinach 8-17

sobota 8-14

ZAPRASZAMY

W przypadku jakichkolwiek pytań  :

Tel. 42 [zasłonięte]1083

Fax. 42 [zasłonięte]1821

Tel. kom. 600[zasłonięte]091

e-mail. [zasłonięte]@majmasz.com.pl



 

 

link do pobrania aktualnego najnowszego katalogu noży i akcesoriów kuchennych firmy Kai

 

link do pobrania aktualnego najnowszego katalogu nożyczek i akcesoriów firmy Kai

 

Zapraszamy do zapoznania się z pozostałymi unikalnymi seriami noży kuchennych Kai

 

 

oraz najwyższej jakości Japońskimi nożyczkami firmy Kai dostępnymi w naszej firmie:

 


poniżej galeria dostępnych modeli - przykładowe noże pokazujące charakterystyczne cechy serii:

 

 

 


 

 

poniżej galeria dostępnych w nasze firmie nożyczek, noży krążkowych i mat do cięcia firmy Kai

 

 

N3000S SERIES

RS SERIES

 

 

 

 

Nożyczki serii 5000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

N5000 SERIES

 

Nożyczki do kevlaru serii 7000

 

No.7240AS

 

Seria 7000

 

No.7000 SERIES

 

 

 

Na tej aukcji sprzedajemy:

 

ostrzałka elektryczna

AP-0118


13,8x11,1x10,5 cm D/SZ/W