VICTORIAN BAKING OVENS LTD
POTATO STATION 3 in 1
Sprowadzony na zamówienie z Anglii
(przystosowany do wymogów europejskich)
Piec nie był używany z powodu likwidacji firmy
CENA W SPECIALISTYCZNYCH HURTOWNIACH WYPOSAŻENIA GASTRONOMICZNEGO OK. 12.000 ZŁ !!!
ROZMIARY:
Wys. 420mm
Dł. 450mm
Szer. 410 mm
Waga 35 Kg
Elektryka:
1515 W
220V-240V 50Hz ~
STAN - NOWY
Instrukcja PL
Wszelkie dokumenty
Urządzenie zostało zaprojektowane do pieczenia ziemniaków.Im większe ziemniaki tym lepsze do wypełnienia farszem. Zawsze po umyciu ziemniaków trzeba je wysuszyć. W ziemniakach jest ok.78 % wody i gdy urządzenie pracuje zawsze wydziela się para wodna i dlatego używa się tacy dołączonej do urządzenia.
Można też gotować ziemniaki w folii co powoduje ze są bardziej soczyste podczas gotowania i przechowuje się je w górnej części.
Podczas pieczenia ziemniaków bez folii trzeba je nakłuć lub delikatnie naciąć przed pieczeniem. Czas pieczenia dla 15 ziemniaków (po 250 g) to ok. 60 min Kiedy pierwsza partia ziemniaków jest już gotowa trzeba przełożyć do podgrzewacza znajdującego się w górnej części urządzenia gdzie będą utrzymywane w cieple i gotowe do spożycia a w miejsce wyjętych ziemniaków wkładamy następną partię.
Tak wiec można jednorazowo umieścić w piecu ok. 30 szt ziemniaków. Ziemniaki pieczone w folii dłużej utrzymują soczystość Zawsze trzeba ocenić ile ziemniaków jest potrzebnych w danej chwili by je sprzedać na bieżąco bez zbędnego tracenia walorów smakowych Podgrzewacz do farszu ;
W podgrzewaczu do farszu umieścić pojemniki z farszem gorącym (przepis można znaleźć w Internecie). Ciepły posiłek (farsz do ziemniaków) zawsze powinien być pozostawiony w temperaturze ok. 65 st C Ziemniaki można tez podawać z tzatzykmi i innymi sosami
WSZELKIE INFORMACJE POD TEL.509[zasłonięte]608
|