Każda komórka w naszym ciele produkuje codziennie dziesiątki tysięcy wolnych rodników. Z dłuższej perspektywy czasu nieuchronnym skutkiem utleniania się wolnych rodników mogą być poważne dolegliwości układu krążenia oraz spadek ogólnej odporności. NOW Super Antioxidants jest synergicznym połączeniem kilkunastu roślin o działaniu antyoksydacyjnym. Zapobieganie utlenianiu się wolnych rodników z naszych komórek pozwoli zwiększyć ogólna odporność oraz dostarczy naszemu organizmowienergii potrzebnej do prawidłowego funkcjonowania.
Przez miliony lat natura nauczyła się chronić nasz organizm przed skutkami działania wolnych rodników, dając nam przeciwutleniacze, które stojąc na straży naszego zdrowia i długowieczności, chronią organizm przez inaktywacje lub niedopuszczanie do rozwoju wolnych rodników.
Aby ochronić nasz organizm przed działaniem substancji utleniających należy spożywać więcej bogatych w antyoksydanty warzyw i owoców. Jednak nawet poprawnie sporządzona i bogata w antyoksydanty dieta może być niewystarczająca, Odpowiednia mieszanka naturalnych antyoksydantów zawartych w 2 kapsułkach preparatu Super antioxydant pozwoli każdemu oczyścić się z niebezpiecznych toksyn zalegających w naszym organizmie.
Działanie preparatu Super Antioxidants polega na:
- wzmacnianiu ogólnego układu odpornościowego
- normalizowaniu czynności układu sercowo-naczyniowego.
- wzmacnianiu odporności przed działaniem radiacji i innych szkodliwych czynników środowiska
- hamowaniu procesu starzenia
- zmniejszeniu intensywności procesów utlenienia w organizmie
Opis składników:
Ekstrakt z zielonej herbaty: Ekstrakt z zielonej herbaty zawiera jedne z najsilniejszych przeciwutleniaczy (antyoksydanty polifenolowe) chroniące komórki przed wolnymi rodnikami.
Ostropest plamisty: nasiona ostropestu podnoszą poziom glutationu w organizmie (nawet o 50%), odgrywa on ważną rolę w odtruwaniu organizmu. GLUTATION będąc silnym przeciwutleniaczem, mocniejszym niż witamina C i E przeciwdziała uszkadzaniu komórek wątroby przez wolne rodniki, wspomaga regenerację.
Ekstrakt z kurkumy: działanie ekstraktu efektywnie wpływa na poprawę pracy wątroby odpowiedzialnej za procesy trawienia tłuszczów i produktów przemiany materii. Wspomaga prace wątroby i jej wpływ na proces trawienia, jak i ochronę wątroby.
Kwercetyna: Wykazuje szerokie zastosowanie w suplementach diety jej właściwości antyoksydacyjne zarówno kwercetyny, jak i jej pochodnych glikozydów to neutralizowanie wolnych rodników, hamowanie oksydazy.
Bromelaina: jest enzymem ułatwiającym trawienie białek. Odgrywaja decydującą rolę przy funkcjonowaniu enzymów i protein w ciele, dlatego należy je uzupełniać
Ekstrakt z żurawiny: Ekstrakt z żurawin o ciemnoczerwonej barwie dostarcza witamin C i E, nienasyconych kwasów tłuszczowych z rodzaju Omega 3 i 6, wpływając na poprawę nawilżenia skóry i wspomagając walkę z wolnymi rodnikami
Rozmaryn lekarski: W dawnej Polsce wytwarzano z niego syrop i wino oraz używano w celach zdrowotnych, miał też przedłużać młodość i pomagać zachować urodę. Napar z suszonych liści pobudza czynności wydzielnicze żołądka, poprawia trawienie
Ekstrakt z pestek winogron: Ekstrakt z pestek winogronowych absorbuje wolne rodniki i obniża utlenienie lipidów ( lipidy budują ściany komórek, więc jeśli się utleniają, komórka wpuszcza do swojego wnętrza niepożądane związki, które ją uszkadzają ), całkiem hamuje wytworzenie wolnych rodników, zmniejsza uszkodzenie komórek i tkanek. Takie właściwości pozwalają zapobiec dolegliwościom sercowo-naczyniowym
Miłorząb japoński: Ma silne właściwości antyoksydacyjne, ochrania więc ośrodkowy układ nerwowy i układ sercowo-naczyniowy, spowalnia proces starzenia. Skutecznie zapobiega pogorszeniu się wydolności umysłowej u osób starzejących się
Korzeń imbiru: Poprawia krążenie oraz ułatwia trawienie. Zawiera wapń, magnez, fosfor i potas. Imbir pobudza układ odpornościowy. Pomaga usuwać również toksyny i zbędne produkty przemiany materii
Ekstrakt z głogu: działa ochronnie i przeciwrodnikowo, wspomaga usunięcie szkodliwych metabolitów.
Ekstrakt z borówki czarnej: Owoce i liście borówki zawierają między innymi garbniki, kwasy organiczne, sole mineralne, antocyjany. W owocach ponadto znajdziemy również karotenoidy, pektyny, znaczną ilość witaminy C, a także cenny pterostilben (związek podobny do resweratrolu), który ma silne działanie antyoksydacyjne.