ISBN: |
978[zasłonięte][zasłonięte]07382 |
Wymiar: |
17.0x24.0cm |
Nr wydania: |
- |
Seria: |
- |
Ilość stron: |
176 |
Ocena: |
- |
Waga: |
0,66 kg |
Indeks: |
508[zasłonięte]00207KS |
Rok wydania: |
2010 |
Wydawca: |
Multico |
Stan: |
Nowa |
Autor: |
Stumpf Jens |
Rodzaj okładki: |
Twarda |
Opis książki
Język oryginału: niemiecki
Tytuł oryginału: Fisch auf dem Tisch
Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować różne gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i wykwintne dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń, a także karmazyn, flądra, dorsz i inne popularne ryby słodkowodne oraz morskie umiejętnie przyrządzone skuszą każdego miłośnika dobrego jedzenia.
Mistrzowie kuchni zdradzają tajniki swojej sztuki w sposób prosty, a zarazem szczegółowy, krok po kroku. Z tej książki dowiesz się, jak filetować ryby, jak je przyrządzać na różne sposoby, jak unikać błędów. Poznasz przepisy na 80 potraw z ryb, krabów i małży. Sprawdź jak przyrządzić doskonałego karpia w galarecie, wyjątkowy suflet z sandacza, zaskakujące smakiem ragout z karasia czy wykwintny tatar z łososia.
Lubisz dania rybne? Chcesz poznać nowe smaki? Wypróbuj tradycyjne i nowoczesne przepisy kulinarne na potrawy z ryb. Na co dzień i od święta.