Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Strzykawka do nastrzyku wędzonek

09-02-2014, 12:34
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 6 zł     
Użytkownik tradismak
numer aukcji: 3951833023
Miejscowość Racibórz
Wyświetleń: 7   
Koniec: 09-02-2014, 12:31
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

KONTAKT

Centrum Kultury Smaku

„Sekwens” sp. z o.o.

ul. Mariańska 11

47-400 Racibórz

Infolinia

od 7:00 do 15:00,

od poniedziałku do piątku

tel.: 32 [zasłonięte] 36,

32 [zasłonięte] 56

email: [zasłonięte]@tradismak.pl

WYSYŁKA

do 2 kg

10,50 zl - Standard

15,00 zl - Priorytet

do 30 kg

22,50 zł - przelew

26,50 zł - pobranie

NIP I KONTO

NIP:[zasłonięte]639-17-624
REGON: 276[zasłonięte]972
KRS: 000[zasłonięte]6045

Numer konta bankowego

24 2[zasłonięte]030 00 [zasłonięte]00[zasłonięte]64 3990

Strzykawka do nastrzyku wędzonek

Strzykawka służy do nastrzyku mieszaniną peklującą
różnego rodzaju mięs najczęściej przeznaczonych do wędzenia.

Jest to urządzenie zbudowane z plastikowego szczelnego pojemnika z tłokiem.
W komplecie znajduje się plastikowa stożkowa nasadka umożliwiająca założenie igły.

Dane techniczne

  • pojemność: 160 ml,
  • podziałka co 5 ml,
  • tłok z elastycznym uszczelnieniem.

Porady domowego masarza ...

Po co nastrzykiwać
skoro można moczyć mięso w solance?  

Peklowanie zalewowe (przez moczenie mięsa w solance)

wady:
- długi czas peklowania od 4 do 7 dni
  (aby solanka i przyprawy mogły przeniknąć do mięsa)
- bardzo mocne zasolenie powierzchni mięsa,
  (należy je usunąć poprzez moczenie w wodzie)
- brązowe - zielone plamy niedopeklowania (po ugotowaniu)
- niebezpieczeństwo zepsucia się mięsa (długi czas i wysoka temperatura)

zalety:
- nie trzeba przecedzać solanki ani wywaru z przypraw
- oszczędność czasu w fazie przygotowania (nie nastrzykuje się mięsa)

 Peklowanie nastrzykowe (nastrzyk oraz krótkie moczenie mięsa w solance)

wady:
- solankę i wywar należy przecedzić przez gazę
- dodatkowa czynność to nastrzyk mięsa oraz czyszczenie strzykawki i igły

zalety:
- krótki czas peklowania ok. 2 dni
- równomierne zasolenie mięsa a tym samym wybarwienie
- nie występują brązowo - zielone plamy niedopeklowania
- zmniejszone ryzyko zepsucia (ważne latem) 
- mięso po peklowaniu nie moczy się lecz tylko opłukuje

 Wybór metody peklowania należy do Ciebie, domowy masarzu!


Zobacz nasze pozostałe aukcje:

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

PaneleAllegro.pl