Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Strzykawka do nastrzyku wędzonek

06-02-2014, 9:44
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 6 zł     
Użytkownik tradismak
numer aukcji: 3942375025
Miejscowość Racibórz
Wyświetleń: 14   
Koniec: 06-02-2014 09:12:32
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

KONTAKT

Centrum Kultury Smaku

„Sekwens” sp. z o.o.

ul. Mariańska 11

47-400 Racibórz

Infolinia

od 7:00 do 15:00,

od poniedziałku do piątku

tel.: 32 [zasłonięte] 36,

32 [zasłonięte] 56

email: [zasłonięte]@tradismak.pl

 

WYSYŁKA

do 2 kg

10,50 zl - Standard

15,00 zl - Priorytet

Siódemka

do 30 kg

22,50 zł - przelew

26,50 zł - pobranie

NIP I KONTO

NIP:[zasłonięte]639-17-624
REGON: 276[zasłonięte]972
KRS: 000[zasłonięte]6045

 

Numer konta bankowego

24 2[zasłonięte]030 00 [zasłonięte]00[zasłonięte]64 3990

Strzykawka do nastrzyku wędzonek

Strzykawka służy do nastrzyku mieszaniną peklującą
różnego rodzaju mięs najczęściej przeznaczonych do wędzenia.

Jest to urządzenie zbudowane z plastikowego szczelnego pojemnika z tłokiem.
W komplecie znajduje się plastikowa stożkowa nasadka umożliwiająca założenie igły.

Dane techniczne

  • pojemność: 160 ml,
  • podziałka co 5 ml,
  • tłok z elastycznym uszczelnieniem.

Porady domowego masarza ...

Po co nastrzykiwać
skoro można moczyć mięso w solance?  

Peklowanie zalewowe (przez moczenie mięsa w solance)

wady:
- długi czas peklowania od 4 do 7 dni
  (aby solanka i przyprawy mogły przeniknąć do mięsa)
- bardzo mocne zasolenie powierzchni mięsa,
  (należy je usunąć poprzez moczenie w wodzie)
- brązowe - zielone plamy niedopeklowania (po ugotowaniu)
- niebezpieczeństwo zepsucia się mięsa (długi czas i wysoka temperatura)

zalety:
- nie trzeba przecedzać solanki ani wywaru z przypraw
- oszczędność czasu w fazie przygotowania (nie nastrzykuje się mięsa)

 Peklowanie nastrzykowe (nastrzyk oraz krótkie moczenie mięsa w solance)

wady:
- solankę i wywar należy przecedzić przez gazę
- dodatkowa czynność to nastrzyk mięsa oraz czyszczenie strzykawki i igły

zalety:
- krótki czas peklowania ok. 2 dni
- równomierne zasolenie mięsa a tym samym wybarwienie
- nie występują brązowo - zielone plamy niedopeklowania
- zmniejszone ryzyko zepsucia (ważne latem) 
- mięso po peklowaniu nie moczy się lecz tylko opłukuje


 Wybór metody peklowania należy do Ciebie, domowy masarzu!


Strzykawka do nastrzyku wędzonekStrzykawka do nastrzyku wędzonekStrzykawka do nastrzyku wędzonekStrzykawka do nastrzyku wędzonek

Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Komentarze

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Panelealle galerie przedmiotow na allegro