STREPTOSAN VIVO Skład: Streptococcus salivarius ssp. thermophilus, Enterococcus faecium Jogurt VIVO STREPTOSAN to zakwaska do przygotowania w warunkach domowych ukwaszonego jogurtu. Można go przygotować z mleka krowiego, koziego lub z dowolnego mleczka roślinnego.
Z 1 fiolki przygotowujemy do 2 litrów jogurtu probiotycznego. A z 1 jogurtu można przygotować jeszcze 2 razy po 2 litry. Czyli z jednej fiolki przygotować można do 6 litrów jogurtu probiotycznego co jest oszczędnością w stosunku do jogurtów gotowych, nie wspominając o świeżości, probiotyczności i wysokiej aktywności kultur. Po uzyskaniu 6 litrów należy zmienić fiolkę.
Jogurt stulatków: Wyróżniającą, charakterystyczną cechą streptosanu jest wprowadzenie do jego składu bakterii Enterocooccus faecium, która jest charakterystyczna dla normalnej biocenozy jelitowej długo żyjących stulatków w Abchazji i jest jednym z głównych składników mikroflory kaukaskich ukwaszonych produktów mlecznych - jogurtów maconi i serów suluguni.
Sposób na drożdżaki i infekcje bakteryjne Produkt ma szereg zalet: zwiększoną zdolność do przeciwstawiania się czynnikom pobudzającym infekcje jelitowe i bakteriom gnilnym, zdolność zagnieżdżania się i aktywnego rozwoju w przewodzie pokarmowym. Zawarte w produkcie kultury bakterii tworzą niekorzystne środowisko dla drożdżaków i niekorzystnych bakterii. Streptosan normalizuje przemianę materii, trawienie, pracę układu sercowo-naczyniowego, nerwowego i endokrynologicznego. Oczyszcza jelita z patogennej i gnilnej mikroflory, ma wpływ przeciwmiażdżycowy, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się.
Streptosan jest szczególnie przydatny dla: - osób z infekcjami bakteryjnymi (gronkowiec), - osób z infekcjami grzybiczymi (Candida), - seniorów, - osób w trakcie leczenia chorób, - chcących wesprzeć mikroflorę jelitową w codziennej diecie, - chcących przeprowadzić oczyszczanie organizmu z toksyn i bakterii gnilnych. Dodając zakwaskę Streptosan VIVO do pieczonego mleka, można uzyskać riażenkę.
Przygotowanie jogurtu i kefiru domowym sposobem:
|