Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

STOLNICA TUPPERWARE +WAŁEK / gadzet gratis

23-03-2012, 3:21
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 99 zł     
Użytkownik darek160264
numer aukcji: 2214906785
Miejscowość 2222
Zostało sztuk: 15    Wyświetleń: 178   
Koniec: 01-04-2012 06:21:08

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

64 cm x 46 cm Wykonana z elastycznego materiału z antypoślizgową powłoką do przygotowania i rozwałkowania ciast. Cechy i korzyści: - Idealnie gładka powierzchnia zapobiega przyklejaniu się ciasta, dzięki czemu do rozwałkowania ciast potrzeba znacznie mniej mąki. - Odwrotna powierzchnia ma antypoślizgową powłoką, która zapewnia, że stolnica będzie idealnie przylegać do blatu kuchennego. Aby jeszcze bardziej zabezpieczyć stolnicę przed ewentualnym przesuwaniem się, należy blat kuchenny zwilżyć mokrą ściereczką, a następnie przycisnąć stolnicę (od wewnątrz na zewnątrz) do namoczonej powierzchni. Na powierzchniach chropowatych (ze strukturą) należy położyć wilgotny ręcznik, a na nim Stolnicę. - Jest wykonana z elastycznego tworzywa, po zakończeniu pracy wystarczy stolnicę zwinąć, dzięki czemu nie używana nie zajmuje dużo miejsca. - Stolnica posiada nadruki z cennymi wskazówkami: 4 okręgi – A,B,C,D ułatwiające rozwałkowywanie spodu ciasta (z brzegiem włącznie) o średnicy pasującej do odpowiednich, okrągłych form. Na brzegu stolnicy umieszczone jest objaśnienie: A=26 cm, B=29 cm, C=32 cm, D=34 cm średnicy. Gdy potrzebujemy wierzch do przykrycia ciasta, wybieramy okrąg o jeden rozmiar mniejszy od spodu. Najmniejsze koło w środku posiada średnicę 15 cm, czyli wielkość odpowiednią do przyrządzania ciastek tortowych, nadziewanych rogalików lub pasztecików. - Idealna do przygotowania ciast na strudel, rolad i innych rolowanych ciast. Należy je cienko rozwałkować, nałożyć nadzienie i wtedy lekko unieść stolnicę z jednej strony tak, by ciasto zaczęło się samoistnie zwijać. Tak samo postępujemy przy robieniu rolad biszkoptowych. Wtedy jednak stolnicę należy uprzednio posypać cukrem. W przeciwnym razie przypieczona na brązowo skórka może przykleić się do podkładu.