Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

STEWIA NOWOŚĆ słodzik + cukry IG 34 Sweet Steeve

20-11-2014, 22:11
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 15 zł     
Użytkownik kinia_szczykut
numer aukcji: 4775549668
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 34   
Koniec: 20-11-2014 21:49:24
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

System słodzenia SWEET STEEVE jest jedynym produktem dostępnym na rynku w postaci syropu o zwiększonej sile słodzenia.

Jest produktem naturalnym wytwarzanym z owoców (gruszka, jabłko, winogron i strąki drzewa chleba świętojańskiego) i glikozydów stewiolowych.

 

100% naturalny uzyskany bez obróbki chemicznej czy enzymatycznej.

 

Potwierdzony niski indeks glikemiczny IG 34

 

Nie powoduje nagłego skokowego wzrostu cukru we krwi.

 

Jest to produkt bardzo smaczny. Smak i konsystencja przypomina płynny miód lipowy, profil słodyczy odpowiada słodyczy uzyskiwanej z cukru i jest pozbawiony obcych posmaków (gorzkiego lub metalicznego jak to ma miejsce przy stosowaniu innych słodzików).

 

STEWIA Dzięki zawartości glikozydów stewiolowych w sposób naturalny wprowadza mniej kalorii przy zachowaniu pożądanego poziomu słodyczy. Pół małej łyżeczki pozwala posłodzić szklankę herbaty a kilka kropel wystarczy na filiżankę kawy.

 

Ze względu na wysoką trwałość termiczną można dodawać do wypieków zamiast cukru. (inne produkty mają tendencję do utraty właściwości słodzących wraz ze wzrostem temperatury)

 

SKŁAD w odniesieniu do suchej masy.: 14% poliole (sorbitol, mannitol, ksylitol ) i co najważniejsze PINITOL D-chiro- (+)-3-metylo-inozytol uznany w leczeniu cukrzycy i jej przewlekłych komplikacji.

7-8% Oligosacharydy

2% inne disacharydy niż glukoza, fruktoza i sacharoza.  

 

Sprzedaż obejmuje końcówkę serii z przydatnością do handlu do 13.02.2015

produkt ten uzyska niebawem certyfikację na dwu letni okres przydatności.

Można więc uznać, że jeszcze długo utrzyma swe wartości i właściwości.