Stewia - 30 RAZY SŁODSZA NIŻ CUKIER , PODBIJA WSZYSTKIE RYNKI ŚWIATA !!!
Pochodzi z gór Brazylii i Paragwaju, tam używana od setek lat jako naturalny słodzik.
Stosuje się stewie do leczenia otyłości i nadciśnienia tętniczego.
Stewia zawiera glikozydy które są około 300 razy słodsze od sacharozy, przy czym totalnie bezkaloryczne 0 !!!!
Liście są ok 30 razy słodsze od sacharozy a sama łyżeczka proszku z liści równa się filiżance cukru.
Nie fermentuje a w wysokich temperaturach , słodkość Stewii pozostaje bez zmian nie żółknie ,
więc idealna do gotowania i pieczenia. Nie podnosi poziomu glukozy we krwi i może być używana przez diabetyków.
Nie powoduje próchnicy zębów, a wręcz przeciwnie - działa bakteriobójczo i grzybobójczo.
Miesięczny okres picia herbaty z liści przez 18 osób w wieku 18-40 spowodował (9,5%) obniżenie ciśnienia tętniczego skurczowego i rozkurczowego.
Stewia nie fermentuje, nie żółknie pod wpływem ogrzewania. Ma właściwości przeciwbakteryjne !!
Wszystko jest słodzikiem, wywar z liści, kwiatów i młodych sproszkowanych gałązek !!Bezkaloryczna, alternatywa wobec cukru i słodzików.
Wystarczy jego odrobina na samym czubku łyżeczki, by osłodzić filiżankę kawy lub herbaty. Dr. Ralf Pude, naukowiec z dziedziny ogrodnictwa z Uniwersytetu w Bonn potwierdza, iż stewia nie tylko dobrze smakuje, lecz także posiada wiele właściwości prozdrowotnych. Roślina jest bezkaloryczna, a przy tym bogata w substancje odżywcze. Wyśmienicie nadaje się dla cukrzyków i jest stabilna pod względem tolerancji na wysoką temperaturę, dzięki czemu, w przeciwieństwie do sztucznych słodzików, można ją stosować do gotowania i pieczenia.
CIEKAWOSTKA:
Badania dowodzą, iż przeciętny Europejczyk spożywa w ciągu dnia około 130 gram cukru. Nadmierna jego konsumpcja jest zaś przyczyną największych obecnie problemów zdrowotnych, do jakich należy próchnica zębów, nadwaga czy cukrzyca. Chyba najwyższy czas się nad ty zastanowić!!!
Licytujesz opakowanie
25 nasion wraz z instrukcją wysiewu .